Itri Türk Mûsikîsi Ödülleri sahiplerini buldu

Itri Türk Mûsikîsi Ödülleri Töreni", 2 Şubat Salı akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşti.

Itri Türk Mûsikîsi Ödülleri sahiplerini buldu
Itri Türk Mûsikîsi Ödülleri sahiplerini buldu
GİRİŞ 03.02.2016 09:46 GÜNCELLEME 03.02.2016 09:46

Beyoğlu Belediyesi ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından ikincisi düzenlenen “Itri Türk Mûsikîsi Ödülleri Töreni", 2 Şubat Salı akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşti.

Türk Mûsikîsi alanında, musiki etkinliklerinin tamamını kapsayan ve profesyonel çizgiden amatör çalışmalara kadar etkinliklerin ve performansların bütününü bilinen kategorilerin hepsi açısından kucaklayan “Itri Türk Mûsikîsi Ödülleri”, Türk Mûsikîsi alanında benzerlerinden farklı ve çizgi üstü özellikler gösteren çalışmaları, eserleri, performansları, yaklaşımları, ele alış ve ifade biçimlerini ödüllendirerek geleceğe daha nitelikli örnekler bırakılabilmesini teşvik etmek amacını taşıyor.

Oğuz Haksever ve Mehmet Barlas'ın Makam Farkı programı sunumuyla gerçekleşen 10 farklı kategorinin yarıştığı ödül töreninde; Yılın Türk Müziği Beste ve Bestecisi dalında Prof. Dr. Zeki Atkoşar, Yılın Türk Müziği Ses Sanatçısı dalında Bekir Ünlüataer, Yılın Türk Müziği Saz Sanatçısı dalında Derya Türkan, Yılın Türk Müziği Yayını ve Yazarı dalında Doç. Dr. Güneş Ayas ödülün sahibi olurken, Yılın Türk Müziği Prodüksiyonu ödülünü XVI. Yüzyıl Türk Mûsikîsi Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Tarihi Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu Yayını, Yılın Türk Müziği Süreli Yayını ödülünü Kadem Mûsikî ve Edebiyat Dergisi, Yılın Türk Müziği TV ve Radyo Programı ödülünü ise Şarkılar Seni Söyler – TRT Müzik kazandı. Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi Yılın Türk Müziği Akademisyeni, Cüneyt Kosal Hayat Boyu Başarı Ödülü ve Cinuçen Tanrıkorur Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.

2015 yılının en iyileri, 200 kişiden oluşan Büyük Jüri'nin oylarıyla belirlendi

Doç. Dr. Murat Salim Tokaç, Doç. Dr. Cenk Güray, Prof. Dr. Gülçin Yahya Kaçar, Prof. Dr. Şehvar Beşiroğlu, Dr. Bülent Katkak, Oğuz Haksever, Mehmet Barlas, Yurdal Tokcan ve Fahrettin Yarkın’ın seçici kurul üyeliği görevini üstlendiği "Itri Türk Mûsikîsi Ödülleri", bilim, sanat, basın, edebiyat ve başka mesleklerin oluşturduğu çevrelere mensup yaklaşık 200 kişiden oluşan Büyük Jüri'nin oylarıyla belirlendi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak