Bursa'da acı dram, ya açlıktan, ya hastalıktan...

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, çadırda yaşayan 7 kişilik ailenin dramı yürek parçalıyor.

Bursa'da acı dram, ya açlıktan, ya hastalıktan...
Bursa'da acı dram, ya açlıktan, ya hastalıktan...
GİRİŞ 01.01.2014 16:02 GÜNCELLEME 01.01.2014 16:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Alanyurt yolu üzerinde Üçevler Mahallesi karşısındaki alanda, kendi imkanları ile yaptığı derme çatma çadırda yaşayan 5 çocuklu ailenin hayatta kalma mücadelesi yürekleri burkuyor. Biri engelli olan 5 çocuğunu, üzerlerindeki elbiseler yüzünden arkadaşları tarafından alay edilmemesi için okula gönderemeyen aile, yetkililerden yardım bekliyor.

Yetkililere seslenen 35 yaşındaki baba Ali Eyil, “Uzun zamandan beri kendi imkanlarımızla yaptığımız derme çatma çadırda yaşamaya çalışıyoruz. Hurda satarak çocuklarıma ekmek alıyorum. Çocuklarımın sağlık problemi var. Onların sıcak bir yuvada kalmasını istiyorum. Bir çatı altında hayatımızı sürdürmek istiyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.

35 yaşındaki anne İpek Eyli ise, “5 Çocuğumuz var, biri engelli. Bunalımdayız. Çocuklarıma doyasıya yemek yediremiyorum. Bayram yüzü görmedik. Bize yardım edin, bizi buradan kurtarın. 4 yıldır burasının pisliğini çekiyoruz. Suyu sırtımla taşıyorum” diye çektiği sıkıntıları anlattı.

5 çocuğunu okula gönderemediğini ifade eden anne Eyli, “Çocuklarımın üzerindeki elbiseler eski, suyumuz olmadığı için yeteri kadar temizleyemiyorum. Yıkama, temizle imkanımız yok. Okullar kabul ediyor. Ama çocuklarımın üzerindeki giyecekler uygun değil, arkadaşlarının alay etmemesi için onları okula gönderemiyorum. Kıyafetlerini dahi çöpten bulup giydiriyorum. Devamlı hasta oluyorlar. Bir yaşındaki çocuğumun durumu çok kötü. Sıcak bir yuva ve sıcak bir yemek için herkesten destek bekliyoruz. Bizi bu sefaletten kurtarın” diye feryat etti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • mehmet akif 10 yıl önce Şikayet Et
    O YÖREDEKİ DURUMU İYİ MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZ ALLAH RIZASI İÇİN BU AİLEYE YARDIMCI OLSUNLAR... kimse bu habere yorum yapmaış ama .....bu kardeşlerimizi lütfen unutmayalım...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
120 yıldır alem yapan ailenin son ustası: Rıza Akbalış...
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir