Sibirya soğuklarına karşı inanılmaz önlem

Burası Muş. Sibirya soğuklarına karşı vatandaş evini naylon ile kapladı.

Sibirya soğuklarına karşı inanılmaz önlem
Sibirya soğuklarına karşı inanılmaz önlem
GİRİŞ 10.02.2014 11:43 GÜNCELLEME 10.02.2014 12:00
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Muş'ta Sibirya soğuklarından korunmak isteyen Hüseyin Arme, akrabalarıyla birlikte yaşadıkları beş katlı apartmanın üç katını naylonla kapladı.

Şiddetli soğuklara karşı önlem için önce internetten araştırma yaptığını söyleyen 45 yaşındaki beş çocuk babası Hüseyin Arme, çözümü ailece oturdukları binayı naylonla kaplamakta buldu.

Karşıyaka Mahallesi'ndeki apartmanda babası, çocukları ve kardeşleriyle yaşadıklarını kaydeden Arme, "Binayı tek parça naylonla tamamen kaplamak istedik. Ancak 12 metre genişliğinde 40 metre boyunda naylon bulabildik. Bu nedenle apartamının alttan üç katını naylonla kaplayabildik. Bu işlemi yaptıktan sonra evimiz ısınmaya başladı. Yüzde 30 yakıt tasarrufu elde ettik. Naylonun rüzgardan yırtılmaması için de demir çubuklarla güçlendirdik. Tek parça bir naylon bulabilirsek binayı tümüyle naylonla giydiriceğiz" diye konuştu.

 



KAYNAK: DHA
YORUMLAR 12
  • cesur malatyalı 10 yıl önce Şikayet Et
    muşun bir kısım köylerinde trabzonlular var bilmeyenlere. delil muş üstü diyarbakır kulp yolu üstünde yeşilderemi neydi köyün 3 mahallesi var yarıyarı laz kürt evlenmişler karışmışlar hatta laz kürtçeyi öğrenmiş kürtler lazlarla komşulukta çok memnun benim arkadaşım vardı o köyden bein götürdü konuştuk anası küert babası laz ama çok güzel bir aileydi.
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ Bismillahirrahmanirrahim . hayırlısı olsun çözüm bulmak ile bulmak yerine fitne peşinde koşmakdan iyi . herkarşılaştımız olumsuuzlukla müçadele etmek ne güüzel . görüntü güzel olmayabilir önemli olan maksat hasıl olmasıdır .
    Cevapla
  • Muhammed 10 yıl önce Şikayet Et
    Zeka. Muş'ta kar yağdığı zaman erimez, nedenini tahmin edebilirsiniz (soğuktan neden olcak :D ). Güzel bi iş (bence) Bu olay biraz Laz Zekasını hatırlattı bana :)
    Cevapla
  • mert mert 10 yıl önce Şikayet Et
    sayin volkan ayhan. haberden ve yorumlardan anladigim kadariyla heryin cözümü para. 5 katli binaya diyelim 250 bin lira verildi. o bes katli binayi madem mus gibi soguk bir yerde yapiyorsun, 3 katli yapipda duvarlarini usülüne ve kurallarina göre yapsan olmuyormuydu? sobalida olsa o ev yine isinir. usulü ne biliyormusun ?! tas duvar ile izo-yün (türkcesini bilmiyorum) arasina naylon koyabilirsin. insaat icin ekstra üretilmis naylonlar var. iste bu naylonlari tas duvar ile izo-yünün arasina koydunmu ne yangin tehlikesi olur, ne rutubet olur nede soguk gecmez. ayrica sömineli evi karoliferli eve tarcih ederim. ayni sartlar olduktan sonra sömineli evin ici daha güzel isinir. avrupada görseler bu binayi gülüp gecerler. sizde övünerek haber yaparsiniz. gülermisin aglarmisin.
    Cevapla
  • volkan ayhan 10 yıl önce Şikayet Et
    cozum sizin. oturdugunuz sıcak yerlerınızden rahat rahat yazıyorsunuz o durumda hıc oldunuz mu dogalgaz yok soba her odayı ısıtmaz ruzgar duvara vurdukca sıddetını ıcerıden hıssedersınız. oturdugunuz evlerdeki kalıteli ısıyalıtımlar yuksek malıyetlerden dolayı muş ta bulunmaz. birde bu acıdan dusunun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitili ateşleyen Güney Afrika'dan bir İsrail adımı daha! Resmen harekete geçtiler
BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'i çıldırttı! Kürsüde antlaşmayı parçaladı