Hırsıza tokat attı 2 bin TL ceza yedi

Manisa 3. Sulh Ceza Mahkemesince hırsızlık zanlısına tokat attığı iddia edilen dönerci ustasına 2 bin TL para cezası kesildi.

Hırsıza tokat attı 2 bin TL ceza yedi
Hırsıza tokat attı 2 bin TL ceza yedi
GİRİŞ 04.09.2014 09:39 GÜNCELLEME 04.09.2014 09:45
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

2 Eylül 2011 tarihinde çalıştığı döner salonunun köşesinde bulunan bir bisikleti çalarak götürmeye kalkışan Koray Ç. isimli zanlıyı yakalayan Serkan B. arasında tartışma başladı.

HIRSIZLIK ZANLISI DA ŞİKAYETÇİ OLDU

Tartışmayı gören dönerci ustası Aydın Yur, kavgayı ayırmak istediği sırada hırsızlık zanlısı Koray Ç.'ye tokat atarak dönerci salonuna götürdü ve polis çağırdı. Hırsızlık zanlısı Koray Ç. hakkında hırsızlık suçundan dava açılırken, Koray Ç.'nin şikayetçi olması üzerine Aydın Yur hakkında da basit yaralama suçundan dava açıldı.

2 BİN LİRA PARA CEZASI VERİLDİ

Yaklaşık 2 yıl süren dava sonucunda Manisa 3. Sulh Ceza Mahkemesi Aydın Yur'a basit şekilde adam yaralama suçundan ayda 83 TL olmak üzere 24 taksitle toplam 2 bin TL para cezası verdi. Mahkeme ayrıca Yur'un para cezasını ödememesi halinde 4 ay hapis cezasına çarptırılmasına karara bağladı.
 

HIRSIZI YAKALAYINCA ÖPELİM Mİ BEN DE ANLAMADIM

27 yaşındaki dönerci ustası Aydın Yur, mahkeme kararı sonrası şaşkınlığını gizleyemedi. Yur, yaptığı açıklamasında, şunları söyledi;

"Lokantamızın önünde kavga çıkmıştı. İki kişi kavga etmeye başlamıştı. Kavga edenlerden biri bizim çalışanımızdı. Çalışanımız kavga ettiği kişinin hırsız olduğunu söyledi. Ben de ikisinin ensesine birer tokat attım. Madem hırsız dedim aldım içeri götürdüm ve polis gelene kadar içeride tuttuk ve polise teslim ettik. Sonra bizden şikayetçi olmuş ve 2 bin lira para cezası aldım. Ödemezsek 4 ay hapis. Hırsızı yakalayınca öpüp sevelim mi? Bir tokat attım ensesine ve polisi çağırdım olay bu yani. Bence tuhaf, çok tuhaf, adalet yok yani. Hırsızı yakalayınca öpelim mi ben de anlamadım"

YORUMLAR 20
  • bekir cizmeci 9 yıl önce Şikayet Et
    Adaleti bu hale dusuren hakimler ne diyorlar?. Vatandas hakli olarak isyanda,peki suca ve suc islemeye ozendirecek bu tur halleri onleme ve adalete guveni tesis etme yonundeki gayretlere destek babinda hakimler ne diyorlar.Bu is `gozlerimi kaparim,vazifemi yaparim`mantigi ile cozulu mu?
    Cevapla
  • yykucuk 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu devirde hırsız olacaksın!. Her iki türlüde karlı çıkıyorlar. Karakolda çaylarını yudumlayıp evlerine geri dönüyorlar.
    Cevapla
  • kadir tartar 9 yıl önce Şikayet Et
    ........ Kemalist hukuk sistemimiz maalesef böyle.suçzusken suçlu duruma düşebilirsonuz.mahkemede ifade verriken bile hakimkendini lort zannedip sizi durdukyere azarlayıp derdinizi bile dinlemiyor.savcı hakeza öyle.neyseki ölüm var mahşer var...
    Cevapla
  • Serif GULİSTAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Adalet ehil ellerde değil. Adalet; çapkın, faskın, küskün, uzak kumandalı olan bedbahtlardan temizlenmeli.. Bakın, bir hırsız balkondan adamın evine girmiş, kavga gürültü adam hırsızı bir şekilde yakalamış ve bizim adalete teslim etmiş. Eee sonrası! Sonrası ise ev sahibi ceza yemiş. Niye!!?? Balkona niye demir parmaklıklar yapılmamış, Çünkü bu şekildeki balkon hırsızı tahrik etmiş ve dolayısıyla ev sahibi suçlu gürünmüş. Ne diyelim adalet dediğin böyle olur işte. Bu nedenlerden dolayı bu olaydada; pisikletin orda park edilmesi hırsızı tahrik etmiştir ve bisiklet sahibi ve onu yakalayan ceza almalı. Tahrik ya ne demek. Gene bizimki ucuz kurtulmuş. Birde maddi manevi dava açsaydı sayın hırsız, yakalayanın halı ne olurdu!? Açık söylemelim ki; Önceki ve şu anki devlet adaleti hakimden hakime değişkenlik gösteriyor. Bu konudada Yürekli Hükümetimize güveniyoruz, damardan girmiştir, bu belalı, tamamen hissiyat ve birilerin emirlerine göre hareket eden savcı ve hakimlerden temizleyecek. Baksanıza adamlar bir tören için baro başkanını Cumhurbaşkanı ve başbakana tercih ediyorlar. Bu ne demek.Parelel.
    Cevapla
  • Halil İbrahim 9 yıl önce Şikayet Et
    Hırsıza dokunan yanar.. Bu ülkede hırsızlara dokunanların halinin ne olduğunu,yaka paça kelepçelenerek nasıl vatan haini ilan edildiklerini TV lerden takip ediyoruz ?? Bende kararımı değiştirmeyi düşünüyorum, ne diye namuslu dürüst olayım ki ? Ne için ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler