Şehit Yasin'den duygu dolu merhamet sözleri

Diyarbakır'da kurban eti dağıtırken canice öldürülen Yasin Börü'nün merhametle ilgili günlüğüne yazdığı satırlar duygulandırdı.

Şehit Yasin'den duygu dolu merhamet sözleri
Şehit Yasin'den duygu dolu merhamet sözleri
GİRİŞ 24.10.2014 10:57 GÜNCELLEME 24.10.2014 13:16
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Kobani eylemleri sırasında Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bir grup PKK'lı tarafından vahşice öldürülen Yasin'in günlüğünde yer alan bir cümle bir hayli duygulandırdı. Yasin günlüğünde merhametten ve efendimizden söz etmiş.

ŞEHİT YASİN MERHAMETİ BÖYLE ANLATMIŞ

Yasin Börü öldürülmeden bir hafta önce araştırıp kaleme aldığı şu notları annesine okumuştu: “Merhamet, acımak, bağışlamak, şefkat göstermek iyilikte bulunmaktır. Hz. Muhammed canlılara karşı şefkatli ve merhametliydi.

 Akrabalarını ve komşularını ziyaret eder, onlara şefkat gösterir, yetimi, düşkünü ve mazlumu gözetirdi. Hz Muhammed hastaları ziyaret eder, köle ve fakirlerle oturur onlarla yemek yerdi.”

BEDENİ TANINMAZ HALE GETİRİLDİ

Gözü yaşlı anne Hatice Börü ise “Oğlum saygılı ve iyilik sever bir çocuktu. Öğrendiklerini paylaşırdı. Geçenlerde de bana merhametin dinimizdeki önemi ve peygamberimizin bu konudaki tutumunu anlatmıştı. Ancak vicdansızlar ona hiç acımadılar, merhamet etmediler. Oğlumun nazik bedenini tanınmaz hale getirdiler” dedi.

PKK'LI KADIN YASİN'İ ARABASIYLA EZDİ

Kurban eti dağıtırken PKK’lılarca linç edilen liseli Yasin’in üzerinden aracıyla geçen kişinin, yan apartmanda oturan 2 çocuk annesi bir kadın olduğu iddia edildi.

Görgü tanığı ifadelerine göre Yasin ile 3 arkadaşının linç edildiği akşam, Yasin’in üzerinden arabayla geçen kişi, yan apartmanda oturan evli ve iki çocuklu bir kadın. Görgü tanığı, Bağlar’da oturan bu kadının, linç sırasında arabasına iki kişi alarak Yasin’i ezdiğini söyledi.



Gençlerin sığındığı apartman ile yan apartmanda oturan 8 kişinin linci gerçekleştirdiğini belirten görgü tanığı, linçten bir gün sonra bu kişilerin apar topar taşındıklarını söyledi.

Kaynak: Stargazete

YORUMLAR 31
  • susa 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah yasine rahmet eylesin ona kiyan canilere de lanet eylesin vula pkk vallahi korkun hizbullahdan.
    Cevapla
  • kasım ocak 9 yıl önce Şikayet Et
    allah (c.c.) rahmet eylesin ailesine sabır versin
    Cevapla
  • murat_batman 9 yıl önce Şikayet Et
    Bölgede Emniyet'e Duyulan Güven Azalıyor. özellikle g.doğuda islami hassasiyetlere sahip kişi veya kurumlara son iki yılda 200'ün üzerinde saldırı gerçekleştirildi. malesef bu saldırıları gerçekleştirenlerin hiçbirini polis yakalamadı. kameralar önünde olay oluyor ama zanlıların yaptıkları yanlarına kar kalıyor. öyle görünüyor ki teröristler istedikleri zaman istediği kişiyi öldürebilecekler. bu saldırılar hdp kadar hükümetten de bölge halkının soğumasına yol açıyor.
    Cevapla
  • ferhat 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin. Allah rahmet eylesin bu kan emicilere artık inanmayın bu kürt müslüman kardeşlerim ne zaman bırakacak bunlara inanmayı müslümanın kalbi kararmamalı.Allah yar ve yardımcımız olsun.
    Cevapla
  • Hakan EŞİYOK 9 yıl önce Şikayet Et
    yapanlar bulunup cezalandırılmalı. masum bu insanları öldürenler hemen bulunup cezalandırılmalı berkin bu çocuk kim berkine tam sayfa ayıran gazeteler bu çocuklar için ansiklopediler hazırlasa yerini tutmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması