Köprü çökünce tarlaya giden yolları uzadı

Tekirdağ'ın Malkara ilçesine bağlı Hacısungur köyünde aşırı yağışlar sonrası dere üzerindeki köprünün çökmesi nedeniyle çiftçiler tarım arazilerine güçlükle ulaşıyor.

Köprü çökünce tarlaya giden yolları uzadı
Köprü çökünce tarlaya giden yolları uzadı
GİRİŞ 12.02.2013 15:46 GÜNCELLEME 12.02.2013 15:46

Köy Muhtarı Ahmet Gündüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylünün derenin diğer tarafında bulunan 3 bin dönümlük araziye ulaşmak için Hacısungur Köprüsü'nü kullandığını söyledi.

Köprünün aşırı yağışlar nedeniyle çöktüğünü belirten Gündüz, bununla ilgili DSİ yetkililerini bilgilendirdiklerini bildirdi.

Gündüz, DSİ yetkililerinin inceleme yapacaklarını anlatarak, şöyle konuştu:

''Köprünün yenilenmesi için çalışma başlatacaklarını ifade ettiler. Şu anda köylümüz zor durumda. 1 kilometre uzaklıktaki tarlalarımıza ulaşmak için 40 kilometre yol gitmek zorunda kalıyoruz. Bir kaç gün sonra gübre atmaya başlayacağız. Bu da bize büyük bir ek maliyet getirecek. Köprünün bir an önce yapılmasını istiyoruz.''

-Yarım asırlık köprü yeniden yapılacak-

Tekirdağ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel de yıkılan köprünün 50-60 yıllık olduğunu belirterek, bölge halkının mağduriyetinin giderilmesi için gerekeni yapacaklarını kaydetti.

Köprünün durumuyla ilgili köy muhtarlığının Kaymakamlığa başvurması  gerektiğini anlatan Yel, ''Biz de teknik incelemelerden sonra sorunu çözmek için üzerimize düşeni yapacağız'' diye konuştu.

Tekirdağ'daki DSİ 113. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de yıkılan köprünün bulunduğu bölgede 2011'de derelerin ıslah çalışmalarının tamamlandığını ifade ettiler.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!