Yürekleri ağıza getiren iş görüşmesi

Firmanın iş görüşmeleri adayları korkuttu. İş görüşmesine gelenlere, kalp krizi geçiren yöneticiden, intihara kalkışan çalışana kadar çeşitli yöntemlerle stres testi yapıldı. Görüntüler tıklanma rekoru kırdı.

GİRİŞ 21.02.2013 16:28 GÜNCELLEME 21.02.2013 18:30

Hollandalı bir bira markası, iş görüşmesine gelen toplam 1.734 stajyer adayının soğukkanlılığı ve kontrol kabiliyetini ölçmek için birbirinden ilginç yöntemlere başvurdu. Daha sonra bu görüşmeler montajlanarak oluşturulan video ise paylaşım sitelerinde en çok tıklananlar arasına girdi.

İş görüşmesini gerçekleştiren uzman, gelen adayları görüşme odasını götürürken ellerinden tuttu. Ardından görüşme sırasında kalp krizi geçiriyormuş numarası yaptı. Bu durum karşısında adayların tepkileri ölçüldü. Kimi şok geçirirken, kimi o uzmana yardım etti. Şirketin başvurduğu bir başka yöntem ise acil durum tatbikatı oldu. Bir şirket çalışanı binanın çatısına çıkarak intihar ediyormuş numarası yaptı. Görüşme odasındaki adaylara binayı boşaltma çağrısında bulunuldu. Adaylar dışarı çıktığında branda açan itfaiye görevlileri yardım istedi.

Bu stres ve kontrol sınavından Guy Luchting adlı bir genç başarıyla çıktı. Firma, Luchting'e Londra'da oynanacak Şampiyonlar Ligi maçlarında markayı temsil etme işini teklif etti. Adayların görüşmelerini gösteren bir video da hazırlandı. Video internete çok izlenenler arasına girdi.

KAYNAK: CNBCE.COM
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”