İşte Türkiye'de kumanın en çok olduğu köy!

Evlilikle ilgili yapılan araştırmalardan ilginç istatistikler ortaya çıktı. Buna göre Türkiye'de 372 bin kadının kuması var. Şanlıurfa ise en çok kuma getirilen illerin başında yer alıyor.

İşte Türkiye'de kumanın en çok olduğu köy!
İşte Türkiye'de kumanın en çok olduğu köy!
GİRİŞ 24.02.2013 12:53 GÜNCELLEME 24.02.2013 13:18
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Muhammet Taşçılar'ın haberi...

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun evlilikle ilgili yapılan araştırmalardan derlediği bilgiye göre Türkiye'de 372 bin kadının kuması var. Sadece Şanlıurfa il merkezinde ailelerin yüzde 7.4'ünde çok eşlilik var.

BU KÖYÜN YARISI 2 EVLİLİK YAPMIŞ

Şanlıurfa Merkez'e bağlı Bakırtaş köyün nüfusu bin 200 evli çiftelerin sayısı 240. Köyün evli erkelerin %50'si 2-3 evlilik yapmış. Bakırtaş köyünde 2 ve 3 evlilik yapan vatandaşlara mikrofon uzattık. 3 Evlilik yapan 33 yaşındaki Mehmet Demir, ilk iki evliliğinde aradığı huzuru bulamadığını söyledi. Demir, ‘'Ben birinci evliliği yaptım anlaşamadık, ikinciyi de yaptım olmadı. 3 evliliğimi yaptım şuan 4'üncü evliliği düşünüyorum

‘4 ÜNCÜ EVLİLİĞİMİ YAPACAĞIM'

Köyümüzün çoğu iki evlilik yapmış bugün yarın bir akrabamda ikinci evliği yapacak. Beni örnek aldı ikinci evliği yaptı. Babam 2 evlik yapmış amcamda iki evlilik yaptı ortağım da 2'inci evliği yaptı sadece köyde ben 3'üncü evliliği yaptım niyetim 4'üncü evliği yapmak.'' Dedi. Kendisi üç kez evlenen Demir, herkesin 2'inci evliliği yapmasını önerdi.

İkinci evliliğini 40 yaşında yapan Salih Aslan ise kiminin çok evlilikte huzur bulduğunu kiminin ise bulamadığını dile getirdi. Aslan, ikinci evliliği tavsiye etmediğini söyledi.

GÜNEYDOĞUDA GÖRÜCÜ USULÜ EVLİLİK

Türkiye'de 15-59 yaş grubundaki kadınların yüzde 1.1'inin kuması var. Bu 186 bin 782 kuma anlamına geliyor. Kuma olarak evlenen kadınlar düşünüldüğünde sayı ikiye katlanarak 372 bine çıkıyor.Eşiyle kendi seçimi sonucu evlenenlerin en fazla olduğu il yüzde 43 ile İstanbul, en düşük oran yüzde 18 ile Orta ve Doğu Anadolu bölgesi. Görücü usulü evlenenlerin en yüksek olduğu bölge yüzde 45 ile Güneydoğu Anadolu. Kaçarak evlenenlerin en yüksek olduğu bölge yüzde 15 ile Batı Marmara.

 

Haber7

YORUMLAR 8
  • abdullah toka 11 yıl önce Şikayet Et
    İŞİN GERÇEĞİ. Çağdaş putperesler; ikinci evliliği asla kabul etmezler ALLAH ın hükmü olmasına rağmen;kendileri teorikte bir kişiyle evli ama pratikte sayısı bile belli olmuyor.......buyrun siz düşünün hangisi daha iyi ve daha temiz.'YOKSA ONLAR CAHİLİYE HÜKMÜNÜMÜ İSTİYORLAR.İYİ DÜŞÜNÜP ANLAYAN BİR TOPLULUK İÇİN HÜK MÜ ALLAH'TAN DAHA GÜZEL KİM VARDIR;ayeti kerime
    Cevapla
  • halil soba 11 yıl önce Şikayet Et
    KUMANIN EN ÇOK OLDĞU KÖY BENCE İSTANBUL.(KUMA =RESMİYET DIŞINDAKİ İKİNCİ KİŞİ OLDUGUNA GÖRE). kumanın en çok oldugu urfanın Bakırtaş köyü diye haber yapmışlar.kuma resmiyet dışında ikinci el olduğuna göre bence en çok kumanın olduğu köy İstanbul.Bakırtaş köyünün kuma sayısı çoklugunda şanssızlıgı ikinci ilişkilerını saklamadan alenen yapmamalrı.sosyete geçinen kişilere gidin 2-3-4-5 kuması olanlar var.
    Cevapla
  • Gökhan SERT 11 yıl önce Şikayet Et
    Allah ruhsat vermiş. Dileyen ikinciyle, üçüncüyle evlenir. Buna kimse karışamaz. Adaleti sağlayabilir veya sağlayamaz onların kendi özel hayatı. Fuhuşun kol gezdiği ülkemizde çok evliliğe neden yasal bir izin yoktur anlayabilmiş değilim. O zaman Atatürk yasaklamışsa şimdi de serbest bırakılmalıdır. Kimsede evlenmeye meraklı değil, belki zinanın önünü kapatır. Kızlarında evde kalma fobisi ortadan kalkar. Kürtlerin olduğu gibi Türklerinde nüfusu artar. Yanlış mı düşünüyorum???
    Cevapla
  • mevladostu 11 yıl önce Şikayet Et
    Ha öyle ha böyle. Haber7.com un bu haberi baya beni irkitti. Nedenmi? Özellikle İstanbul ve İzmirde Malum bölgelerde Evli bekar herkesin sevgilisi var. E bunların Çoğu yasak ilişki içinde. Hasdal kışlasında askerliğimi yaparken AMM şöförüydüm. Kışlanın İçinde bulunduğu ormanı fuhuş yuvasına çevirmişlerdi. Yerlerde yaprak yerine kullanılmış prezervatifler vardı. E Şimdi bunların din ve ahlak dışı bu ilişkilerinin yanında Kuma getirlmesi devede kulak kalır. Bende kumaya karşıyım ama Maalesef Türkiyede Görücü usulu hakim. Anne baba beğenmişse evlada laf düşmez. Haliyle Mutsuz evlilikler. Ama Örf ve Gelenekler Gereği Doğu ve güneydoğuda eş Sokağa atılmaz yada aldatılmaz. Bunun yerine Kuma tercihi yapılır. Hiç olmasa Sokağa atılan yada aldatılan Perişan eşler yok. Herşey Rızayla ve Allahın huzurunda Akitle Sözle olur.
    Cevapla
  • karib99 11 yıl önce Şikayet Et
    nefsine tapanlar. eğer hanımları arasında adaleti gözetemeyecekse evlenemezler. sırf kendi zevki için yapıyor bu kendini beğenmişler. Allah ıslah etsin hepsini. Kuran da hanımları arasıda adaleti gözetmeyenlerin tek bir kadınla nikahlanmalarına vurgu yapılmıştır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan