Suriyeli Çerkezler de Türkiye'ye sığındı

Suriye'deki iç savaş nedeniyle ülkelerinden kaçan Çerkezler, Nizip ilçesindeki konteyner kente yerleştirildi.

Suriyeli Çerkezler de Türkiye'ye sığındı
Suriyeli Çerkezler de Türkiye'ye sığındı
GİRİŞ 29.03.2013 15:16 GÜNCELLEME 29.03.2013 15:16

Dünya Çerkezleri Dayanışma Komitesi'nin organizasyonuyla özel uçakla Beyrut'tan Türkiye'ye gelen 170 Çerkez, Nizip'te kurulan konteyner götürüldü. Burada, kendilerine ayrılan bölümlerde barınmaları sağlanan Çerkezler, kamp hayatına alışmaya çalışıyor.

Çerkez Hakları İnisiyatifi Yürütme Kurulu Üyesi Kenan Kaplan, konteyner kentte gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyeli Çerkezlerin, tarafı olmadığı bir savaşın mağduru haline geldiğini söyledi.

Olaylarda pek çok Suriyeli Çerkez'in hayatını kaybettiğini belirten Kaplan, şunları kaydetti:

''Bu durum karşısında Türkiye'de yaşayan Çerkezler olarak örgütlenerek Dünya Çerkezleri Dayanışma Komitesi'ni kurduk. Bu kapsamda kardeş aile projesi hazırlayarak ilk etapta 500 Suriyeli Çerkez'i, Türkiye'nin 40 ilindeki Çerkezlere ait evlerde misafir ettik. Ancak imkanlarımızın sınırlı hale gelmesi ve şartların gittikçe kötüleşmesi üzerine Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) ile görüşerek Beyrut'tan getirdiğimiz 170 kişinin Nizip'teki konteyner kentte barınmaları sağlandı.''

Suriyeli Çerkezler ise iç savaşta evlerinin bombalandığını anlatarak, ''Bulunduğumuz yerler yaşanmaz hale geldi ve biz de ülkeyi terk etmek zorunda kaldık. Şimdi Türkiye'de güvendeyiz. Tek isteğimiz oradaki savaşın bir an önce son bulmasıdır'' diye konuştular.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'e lanet gösterileri dünyaya yayılıyor - Gazete manşetleri
Araç sahipleri dikkat! EPDK'dan benzin ve motorin fiyatı kararı! 15 Mayıs'ta başlıyor