Kardavi: Onlar Hizbullah değil Hizbuşşeytan'dır!

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el Kardavi, El Arabiya Televizyonuna verdiği röportajda, Hizbullah konusunda yanıldığını itiraf etti ve "Onlar Hizbullah değil Hizbuşşeytan" dedi.

GİRİŞ 11.06.2013 12:42 GÜNCELLEME 11.06.2013 14:03
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Mustafa Taha Dağlı'nın haberi

El Arabiya televizyonuna konuşan Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Dr. Yusuf El Kardavi, sert çıkış yaptı. 

Bugüne kadar Hizbullah'ı savunduğunu ama artık bakışının değiştiğini söyleyen Kardavi, "Ben bugüne kadar hep Hizbullah'ı savundum, onların arkasında durdum çünkü Hizbullah, İsrail'e karşı savaşıyordu, İsrail'in düşmanıydı, bu yüzden Hizbullah'ı savundum. Ben hizbullah'ın arkasında dururken Suudi Arabistanlı din adamlarını karşıma aldım. Onlar benim gibi düşünmüyorlardı çok önemli din alimleri beni defalarca Hizbullah konusunda uyardılar onlara destek olmamam gerektiğini söylediler" dedi. 

O DİN ADAMLARI HAKLIYMIŞ

Kardavi yanılgıya düştüğünü şu sözlerle anlattı: "Hizbullah'ın politikasının islamı bölmek olduğunu çok tehlikeli bir ideoloji güttüklerini söylediler, ben ise tüm bu söylemlere ve uyarılara karşı durdum ve Hizbullah'ın yanında yer aldım ama şimdi bakıyorum ki o din alimleri haklıymış onlar Hizbullah konusunda benden çok daha fazla bilgiliymmiş bunu anlıyorum. Ben her şey göründüğü gibi zannettim, islamın bütünlüğünü sağlamak adına ayrım yapmamak adına Hizbullah'ı savundum, Hizbullah İsrail'e karşı savaşırken ben nasıl olur da İsrail'den yana taraf olurdum bunu yapmadım elbette ama şimdi görüyoruzki o Hizbullah Suriye'de müslüman kardeşlerimizi öldürüyor."

HİZBULLAH DEĞİL HİZBULŞEYTAN'DIR

Hizbullah'ı sert dille eleştiren Kardavi, "Ben şimdiye kadar Hizbullah için hep "onlar da bizim müslüman kardeşlerimiz" diyordum ama gördüm ki değillermiş. Suriye'de müslüman halklara karşı savaşıyorlar onlar Hizbullah değil Hizbulşeytan'dır, şeytanın ordusudur, şeytan artık onları avlamış ve onlar artık Allah'ın birliğine değil şeytana hizmet eder hale gelmişler" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 36
  • ertan tan 10 yıl önce Şikayet Et
    Sırf Oğlu Şia mezhebini benimsedi diye. Sinirinden ne yapacağını bilemez oldu.
    Cevapla
  • ertan tan 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamın gerçek yüzünü merak edenler. herhangi bir arama motorunda "kardavi'nin gerçek yüzü" diye aratsın.
    Cevapla
  • ahmet kac 10 yıl önce Şikayet Et
    VE İSTİĞFAR. Bende hep onların galibiyeti için dua ediyordum.Şu an istiğfar ediyorum.Alla'ım bizi affet.Biz yanıldık.Tövbe ediyoruz.Tövbemizi kabul et.Gerçek Hizbullaha can kurban.Bunlar maalesef.Hizbulesed,hizbuççin,hizburrusyadır.
    Cevapla
  • VELİ ABİ 10 yıl önce Şikayet Et
    BİR HADİSİ ŞERİFLE . Bağlıyorum :'' Kişi kendi nefsinden ( ilim ve ictihad desteği olmaksızın) fetva vermedikçe helak olmaz...'' Haddimizi bilelim ve ulemaya en azından saygı gösterelim. Bırakın cevabını yine aynı cenahdan daha fazla İLMİ olan varsa DELİLLERİYLE o versin. Biz vebal e CÜRET ETMEYELİM...
    Cevapla
  • VELİ ABİ 10 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar Hizbullah adlı. O örgüte sempatik yorumlar yapan arkadaşlarında artniyetli olduğunu düşünmüyorum ancak şu var ki MEVCUT islami derinliğimiz KİŞİLERİ VE OLAYLARI derinlemesine tahlile müsaid değil. Sadece başındaki sarık ve yüzündeki iki karış sakal ile islam mücahidi olunmaz. Hz.Ömer'i Hz.Ali yi Hz.Osman ı Hz.Hüseyin i şehid edenler de sakallı ve sarıklıydılar. Heyhat cennet ne ucuz ne de kolay... Allah azze ve celle KAMİL İMAN ve İSTİKAMET LUTFEYLESİN VE SONUMUZU HAYREYLESİN... Allah' ın cc emretmediği USÜL ve METODLARLA Allahındini SAVUNULAMAZ. Mümin SADECE KENDİSİNDEN KORKULAN değildir, HEM GÜVENİLİR, HEM SEVİLİR HEM DE KENDİSİNE İNANILIR... Bu örneklerin Ashab-ı Kiram ve mubarek ecdadımızda pek güzel timsalleri mevcuttur. Zamanın yanılgısına düşmemek için LÜTFEN OKUYUNUZ ve DİNİMİZİ SAHİH KAYNAKLARDAN ve ecdadımızın isabetli uygulamalarından görünüz. Selam ve muhabbetlerimle...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyede bir 'akraba ataması' daha: Eşini daire başkanı, kardeşini müdür yaptı!
Yargıtay'da seçim! Erdoğan devreye girdi düğüm çözüldü! Bir isim adaylıktan çekildi