Vahşet! Suriye'den çok kötü bir haber daha!

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), Beşşar Esed güçlerinin Şam'ın Doğu Guta bölgesine düzenlediği ve kimyasal silahların kullanıldığı iddia edilen saldırıda, ölü sayısını 1466 kişi olarak açıkladı.

Vahşet! Suriye'den çok kötü bir haber daha!
Vahşet! Suriye'den çok kötü bir haber daha!
GİRİŞ 21.08.2013 09:23 GÜNCELLEME 23.08.2013 14:16
Bu Habere 155 Yorum Yapılmış

Suriye Ulusal Konseyi (SUK) Başkanı George Sabra, Şam'ın banliyösünde düzenlenen saldırıda, ölü sayısının 1,300'ü geçtiğini iddia etti.

Yüzlercesi kadın ve çocuk 1466 kişi uykusunda katledildi... 


Sabra, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) tarafından İstanbul'da düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Esad rejiminin Şam'ın Doğu Guta banliyösüne düzenlediği ve kimyasal silah kullandığı saldırının bütün dünyanın gözü önünde gerçekleştiğini ifade etti.



SARİN GAZI KULLANILDI

Bölgedeki doktorlardan Halid Mahmud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok sayıda kişinin kullanılan "sarin gazı"ndan etkilendiğini ifade etti.

Yaralılarda nefes darlığı, kusma, göz bebeklerinde küçülme, bilinç kaybı yaşandığını belirten Mahmud, acil olarak tıbbi malzemeye ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Mahmud ölü sayısının artmasından duyduğu endişeyi de dile getirdi.

SİVİLLER SALDIRIYA UYKUDA YAKALANDI
Öte yandan bölgedeki aktivistler, sabahın erken saatlerinde sivil yerleşim bölgelerine havadan atılan gaz bombaları sebebiyle insanların saldırıya savunmasız şekilde, uykuda yakalandığı belirtti.

Bu sebeple yüzlerce kişinin öldüğü en az 3 bin 600 kişinin yaralandığını bildiren aktivistler, yaralıların bölgedeki sahra hastanelerine kaldırıldığı ifade etti.



KADIN VE ÇOCUK DEMEDEN HERKESİ KATLETTİLER
Suriye'de Esed yönetiminin gerçekleştirdiği kimyasal saldırıya maruz kalan çocuğun içler acısı hali kameralara böyle yansıdı...

YANYANA DİZİLEN ONLARCA ÇOCUK ARASINDA OĞLUNU ARAYAN ACILI BİR ANNE
Yüzlerce çocuğun hayatını kaybettiği kan donduran katliamda çocuk şehitler yan yana dizildi...


SARİN GAZININ KORKUNÇ ETKİSİ
Sarin gazının en belirgin etkisi sinir sistemini bozarak tireme ve ardından da felce yol açması... Suriye'de çekilen bu video Esed güçlerinin Sarin gazını kullandığını kanıtlar nitelikte...



ESED YÖNETİMİ İDDİALARI YALANLADI
Beşşar Esed yönetimi, Şam'ın Doğu Gota'da kimyasal silahların kullanıldığına dair haberlerin asılsız olduğunu, haberin "terörü desteklemek" için üretildiğini iddia etti.

Suriye Enformasyon Bakanlığının, resmi haber ajansı SANA'da yer alan açıklamasında, uluslarası medyanın "terörü desteklemek" için "yalan haber" ürettiğini ileri sürerek, "Haberlerin kimyasal silahın kullanılıp kullanılmadığını soruşturan Birleşmiş Milletler (BM) komitesini görevinden saptırma girişimi olduğunu" öne sürüldü.
 
 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 155
  • mustafa kara 10 yıl önce Şikayet Et
    ne olur bir şeyler yapalım..... artık daha içim dayanmıyor,orda bir tane bile tanıdığım yok ama o çocukların ölümü kaldırılacak şey değil,onlar nasıl dayanır bu acıya.ey islam dünyası burdan yorum yazmayla olmuyor,bir dua saati belirleyelim gecenin bir saatinde,yalvaralım Yüce Yaradana bu masum çocuklar için.uyanın ey müslümanlar uyanın,bu kadar duyarsızlık yeter...
    Cevapla
  • ZEKERİYA YERLİKAYA 10 yıl önce Şikayet Et
    Bir tarafta en küçük bir canlıya zarar vermeyen İslam medeniyet anlayışı .... Bu gelişmeler; bu tür olaylara karşı seyirci kalan, hatta altan alta destek veren, öncelikle birçok Avrupa ülkesi, Amerika, Rusya, Çin, İran, İsrail vb. ülkelerin iddia ettikleri insan hakları ve övündükleri medeniyet anlayışlarının iflasını gösteren belgelerdir. Tarih not ediyor. Bir tarafta en küçük bir canlıya zarar vermeyen İslam medeniyet anlayışı diğer tarafta insanları maddi unsurlar yüzünden katleden veya kandırmaya çalışan bu kokuşmuş zihniyet...
    Cevapla
  • hacı 10 yıl önce Şikayet Et
    Kim Yapmışsa Allah (c.c.) belasını versin.... Esad yapmış deniliyor.. Eğer o yapmışsa onun yada kim yapmışsa Allah(c.c.) bin türlü belsaını versin.. Ahmet Ak kardeşimizin iddaları da yenilir yutulur gibi değil.. Eğer görüntüler iddia edildiği gibi 1 gün öncesinden youtube'a yüklenmişse olay daha da vahim.. Çocukları kullanarak savaş çıkartmakı isteyenlerde olabilir.. Ayrıca yine ahmet Ak kardeşimizin dediği gibi kimyasal bir ortama belli bir süre ve korumasız girilmez.. Fotoğraflarda bunlara var.
    Cevapla
  • ali goktas 10 yıl önce Şikayet Et
    ESAD ESAD ALLAH BELANI VERSİN ESAD. nasıl kıydın o yavrulara allah belanı versin esad.
    Cevapla
  • Abdullah Aydoğdu 10 yıl önce Şikayet Et
    ya sabır, ya kahhar. Allahım hidayet ver zalimleri destekleyenlere, Kahret bu katliamı yapanlara ve destekten vazgeçmeyenlere. Yahu bir düşünelim diyorsun biraz düşün aklını kiraya verme başkalarına; Bunun babası değilmi idi müslümanları kimyasal ile HAMA da katleden, Babası ne ki oğlu ne olsun da temize çıkarmaya çalışyorsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü