Suriyeli âlim, 33 yıl sonra anasına kavuştu

Baas rejiminin baskılarından dolayı ülkesi Suriye'yi terk etmek zorunda kalan Tartusi, 33 yıl sonra annesiyle buluştu.

GİRİŞ 18.09.2013 07:12 GÜNCELLEME 18.09.2013 09:31
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

1980'de 21 yaşında ülkesi Suriye'den ayrılmak zorunda kalan mücahid âlim Ebu Basir et-Tartusi, 2012'ye kadar 32 yıl boyunca Suriye'ye geri dönemedi. Suriye'deki kardeşleri rejim tarafından katledildi ve birçok akrabasından uzun süre haber alınamadı.

1987'de Ürdün'e yerleşen Tartusi, bu ülkede de baskılardan kurtulamadı. Sırasıyla Malezya ve Tayland'da yaşamak zorunda kalan Tartusi'nin daha sonra İngiltere'de tebliğ çalışmaları yaptığı ve sonrasında Suriye'deki devrim saflarına katıldığı biliniyor.

Tartusi'nin uzun yıllar sonra tekrar annesiyle bir araya gelme imkânı bulduğu oldukça duygusal görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. İşte anne ile oğulun arasına savaşın dahi giremeyeceğini hatırlatan o görüntüler:

İncanews'te yer alan haberde belirtildiği üzere mücahid âlim Ebu Basir Tartusi, küresel cihad düşüncesinin önemli öncülerinden kabul ediliyor. Suriye'de başlayan devrim süreciyle beraber ülkesine geri dönme imkânı bulan Tartusi, devrimin İslami bir kimlik kazanması yönünde çalışmalarda bulunuyor. Cihad grupları arasında siyasi bilincin oluşması, usule dair sıkıntıların giderilmesi ve davet faaliyetlerinin öncelenmesi noktasında hassasiyet gösteren Tartusi, Suriye Devrimi'nin önemli figürlerinden birini oluşturuyor.

YORUMLAR 3
  • Aziz AKBIYIK 10 yıl önce Şikayet Et
    Şükür. Şükür Kavuşturana...
    Cevapla
  • Murat Naci Doğan 10 yıl önce Şikayet Et
    Mossad, Irak ve diğer müslüman ülkelerde İslam Alimlerini ve Akademsiyenleri özellikle katlediyor... Mossad, Irak ve diğer müslüman ülkelerde İslam Alimlerini ve Akademisyenleri özellikle katlediyor.. Rabbim ehl-i sünnet alimlerin sayısını artırsın; düşmanların şerrinden muhafaza eylesin(Amin!).
    Cevapla
  • badem ismet 10 yıl önce Şikayet Et
    Hey mübarekler. Sabah sabah ağlattınız insanı :)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu
Yüzde 500 yetmedi! İmamoğlu’nun ilk işi İstanbul’da suya zam