Mısır'da Müslüman Kardeşler'e darbe

Mısır'da, Müslüman Kardeşler Derneği (İhvan) ve şubelerinin "faaliyetlerinin yasaklanması"na ve derneğe ait mal varlığına el konulmasına karar verildi.

Mısır'da Müslüman Kardeşler'e darbe
Mısır'da Müslüman Kardeşler'e darbe
GİRİŞ 23.09.2013 15:08 GÜNCELLEME 23.09.2013 17:33
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Mısır'da İhvan'ın lağvedilmesiyle ilgil davayı gören Kahire Mahkemesi, kararını açıkladı. Konuyla ilgili kararda, "Müslüman Kardeşler Derneği'nin kapatılması, derneğin ve derneğe bağlı oluşumların faaliyetlerinin yasaklanması ve derneğe ait taşınır ve taşınmaz mal varlığına el konulmasına" hükmedildiği belirtildi.

Mahkemenin ayrıca, İhvan'ın el konulan mal varlığını inceleyecek bir komite oluşturulması yönünde karar aldığı kaydedildi.

İHVAN: KARAR GEÇERSİZ 

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Hukuk Komisyonu da Mısır'da ihvanla ilgili alınan kararın "Geçersiz ve kanun dışı" olduğunu savundu.

Komisyon adına yapılan açıklamada, Müslüman Kardeşler Derneği ve şubelerinin "faaliyetlerinin yasaklanması" ve derneğe ait mal varlığına el konulması kararı eleştirildi.

Bunun bir "Siyasi dışlanma" olduğu değerlendirilen açıklamada, kararın "Geçersiz ve kanun dışı" olduğu ifade edildi.

"Yetkisiz bir mahkeme"

Açıklamada, "Bu karar, tarafların bulunmadığı, hukukun düzgün işlemediği yetkisiz bir mahkeme tarafından alınmıştır. Ayrıca dava hukuki değildir. Çünkü Mısır İdare Mahkemesi'nin yetkisine müdahale edilmiştir" denildi.

Öte yandan bugün görülen duruşmada, Müslüman Kardeşler Teşkilatı avukatlarının katılmadığı kaydedildi.

Mısır'da konuyla ilgili açılan ve bugün sonuçlanan davada, "Müslüman Kardeşler Derneği'nin kapatılması, derneğin ve bağlı oluşumların faaliyetlerinin yasaklanması ile derneğe ait taşınır ve taşınmaz mal varlığına el konulması" kararlaştırılmıştı.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Peki şimdi ne olacak? Mısır'da seçim olsa Müslüman Kardeşler siyaset yapabilecekler mi?

Mahkeme sadece Müslüman Kardeşler Teşkilatına yönelik bir kapatma kararı aldı. İhvan siyasi bir örgüt ya da siyasi bir parti olarak faal değildi. Sivil toplum kuruluşu olarak görev yapıyordu. Mahkeme kararı dernek olan Müslüman Kardeşler Teşkilatına yönelik bir yaptırım uyguladı.

İhvan'ın siyasi kanadı ise Hürriyet ve Adalet Partisi. Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin liderliğini yaptığı Hürriyet ve Adalet Partisi ile ilgili şu an için bir mahkeme kararı bulunmuyor.

Yani parti kapatılmadı, bugün Mısır'da seçim yapılsa Hürriyet ve Adalet Partisi teknik olarak seçime girebilir. Ancak partinin bağlı olduğu teşkilatın mal varlıklarına el konulması, tüm siyasi kurmaylarının tutuklu bulunması nedeniyle Mısır'da darbe yönetiminin 3 Temmuz sonrası İhvan'a yönelik uyguladığı tasfiye operasyonu tüm şiddetiyle devam ediyor.

Bundan sonraki adımda Hürriyet ve Adalet Partisi de kapatılabilir, parti kapatılmasa bile siyasi olarak tüm faaliyetlerinin sekteye uğratıldığını kesinlikle söyleyebiliriz.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • Aziz Tekin 10 yıl önce Şikayet Et
    kayseriden. adam mısırıda diyorki, seçimle başa gelsen dai seni uzaklaştırırım. türkiye'de seçimle iş başına gelebiliyorsun.. orda öyle birşey yok.
    Cevapla
  • Salih ALLAHVERDİ 10 yıl önce Şikayet Et
    CHP MISIR DA DARBE İLE İŞ BAŞINA GELENLER AKIL BABALIĞI EDİYOR.... CHP Yetkililerinin Mısır ziyareti sonrasına bazı melanetlerin olacağını basireti açık olan herkes bekliyordu...Beklenen oldu. Demek ki: CHP'NİN verdiği dersler etkili olmuş ve gereği yapıldı... Şuna emin olunsun ki: O da 1000 yıl değil İnşaallah 10 yıl bile sürmeyecektir... CHP'YE VE MISIR DİN KARŞITLARINA DUYURULU...
    Cevapla
  • barboro tekin 10 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcıları olsun.. Her firavunun bir MUSA' sı vardır. mutlak gelecektir. Bekliyoruz.
    Cevapla
  • Metin Temur 10 yıl önce Şikayet Et
    RABBIM YARDIM ETSIN.... Ihvani insaallah durduramazlar, BUNDAN BÖYLE GÖZE ;GÖZ DISE DIS GEREK !! PISIRIK SEKILDE KÖSEYE CEKILECEKLERINI TAHMIN ETMIYORUM,FIRAVN ORDUSU sürekli ve acele isi tutuyorki ,onlara derlenip toparlanma firsati vermemek icin.. AMA TUZAK KURANLARIN EN HAYIRLISI RABBIMIZDIR,ve ONLAR ONUN YOLUNA CAN VE BAS KOYARLARSA INSAALLAH ZAFER MÜSLÜMANLARIN OLACAKTIR... BU DAVA GARIP GELDI GARIP GIDER,,,,,,
    Cevapla
  • cihank_37 10 yıl önce Şikayet Et
    İhvan. Bu haber zaten biliniyordu. Mısır da İhvan ın başına gelenler bizim 28 Şubat ın kanlısı gibi birşey oldu. Şehitlerin mekanı Cennet olsun. İnşaallah yakın zamanda Mısır lı kardeşlerim de özüne dönerek doğru yolu bulacaklardır. Bugün silah zoruyla susturdukları Mısır lı kardeşlerim elbette önün konulan sandıkta gereken cevabı verecektir. Rabbimden dileğim daha fazla can yanmadan güzel günlere kavuşmalarıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Vekaletle kurban kesim bedeli açıklandı
Icardi'nin transfer olacağı iddia edilmişti! Tümer Metin: Beni aradılar