Netanyahu: İran'ı önlemekte kararlıyız

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ın nükleer silah üretmesini önlemede kararlı olduklarını söyledi.

Netanyahu: İran'ı önlemekte kararlıyız
Netanyahu: İran'ı önlemekte kararlıyız
GİRİŞ 29.10.2013 00:02 GÜNCELLEME 29.10.2013 02:03
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Netanyahu, Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan ile görüşmesi öncesinde düzenlenen ortak basın toplantısında, teröre karşı mücadelede Nijerya ile ortak çıkarlara sahip olduklarını vurgulayarak, "Dünyada terörün önde gelen destekçisinin İran olduğunu ve nükleer silah geliştirme programına devam ettiğini" ileri sürerek, "İran'ın nükleer silah üretmesini önlemede kararlıyız" dedi.

İran ile Avrupa Birliğinin (AB) başkanlık ettiği BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (P5 1) arasındaki nükleer müzakerelere değinen Netanyahu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İranlı yetkililer son görüşmelerin yapıcı ve faydalı geçtiğini söylemişler. Eminim İran için yapıcı ve faydalıdır. Çünkü uranyum zenginleştirmeye devam ederek nükleer silah için ayrıştırılabilir üretmeye zaman kazandılar."

Netanyahu, "İran'ın nükleer silaha sahip olmamasının, Nijerya, Afrika ve Ortadoğu'daki ülkeler için önemli olduğunu" sözlerine ekledi.

Jonathan ise İsrail ile Nijerya arasındaki ilişkileri daha da ileriye taşıma arzusunda olduklarını dile getirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • hursit dilaver 10 yıl önce Şikayet Et
    bu irana, israilden daha dikkatli bakmak lazım... yahu israile karşı irancılık yapmayın. bırakın yesinler birbirlerini de bizi rahat bıraksınlar. ONLAR BARIŞIRSA TEK DÜŞMANI TÜRKLERDİR . HATA YAPMAYIN,BUNU BÖYLE BİLİN.şunu da bilin,türkün en mühim düşmanı ya da rakibi irandır. MSPliler iran konusunda dikkatli olsunlar. bakın adamlar PKK iler kandilde görüşüp, barışı bozun diyor.suriye ile enseye tokat zaten. ve tamamen mezhepçi bir devler. türkiyenin güneyini ,bir şeritle akdenize kadar kapatıp,bizim afrikaya ve arabistana ticaret yollarımızı kesmek istiyorlar.iran zaten 28 şubatın da EŞ MİMARI sayılır. güçlü türkiyeyi istemez.ŞAH İSMAİLDEN BERİ İNTİKAM PEŞİNDELER. BUNU bilin emi ey akıncı ihvan.. rahmetli erbakan anladı ama geç anladı..hala da anlamayan o ekipten insanlar var. kerbela taşına secde edenlere hayranlıkları var. acaba acem nikahı dedikleri muta nikahı mı hoşlarına gidiyor.hani şu saatlik, haftalık,aylık nikah gibi.
    Cevapla
  • mehmet akif 10 yıl önce Şikayet Et
    BIRAKIN İSRAİL HALLETSİN İRAN I .... İRAN dan hiçbir müslüman ülke fayda göremez...görmemiştir de...
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. iran terör örgütlerini destek veren bir devlet olabilir .. dunyada devlet olarak terör yapan israilden başka devlet varmıdır .. sormazmılar sen nesin israil ile iran arasındaki tek far biri terör kendi yapar bir yaptıranarı destekler .. israil kadar pişkin yüssüz bir devlet varmıdır.. devlet törör kendisi işlemez işleyende devlet olamaz... ..........................................................................................................................
    Cevapla
  • levent akbulut 10 yıl önce Şikayet Et
    Hep aynı senaryo.... Kaç yıldır aynı laflar...Hadi önle o zaman.! gücün etmiyor dilinde durmuyor.. Nükleer hiç kimsede olmasın. Abd de israilde serbest olacak diğer ülkelerde yasak olacak ne ala.. Tarihte japonyaya olanı herkes biliyor kim yaptı müslümanlar mı ?? Terörist abd yaptı.
    Cevapla
  • Hasan 10 yıl önce Şikayet Et
    Iranin silahlari, israile karsi kullanabileceginden korkuyor.. korkunun ecele faydasi yok, öleceksin diger tarafta da cayir cayir Yanacaksin muhahaha :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor