'İsrail, Suriye askeri tesisini vurdu' iddiası

CNN International kanalı, İsrail'in Suriye'ye ait bir askeri tesisi vurduğunu iddia etti.

'İsrail, Suriye askeri tesisini vurdu' iddiası
'İsrail, Suriye askeri tesisini vurdu' iddiası
GİRİŞ 31.10.2013 20:51 GÜNCELLEME 01.11.2013 00:32
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Haberde İsrail'e ait savaş uçaklarının Hizbullah'ın kontrolünde bulunan silahları barındırdığı gerekçesiyle bir tesisi vurduğu belirtildi. İddia henüz resmi kaynaklar tarafından doğrulanmadı.

ABD'Lİ YETKİLİ DOĞRULADI

İsmini vermeyen ABD'li bir yetkili, İsrail'in Suriye'deki bir hedefi vurduğunu doğruladı ancak İsrail'den herhangi bir açıklama gelmedi. Uluslararası haber ajansları da konuyla ilgili sessizliğini koruyor.

LÜBNAN MEDYASI DA DOĞRULADI

Suriye medyası üssün denizden bombalandığını bildirirken, Lübnan medyası ise Lübnan ordusundan alınan bilgiye göre, İsrail Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklarının aynı gece Lübnan üzerinden uçarak görünürde Suriye'ye doğru yol aldığının tespit edildiğini iddia etti.

Suriye'nin sahil kenti Lazkiye yakınlarında bulunan bir askeri üste dün gece şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada, hava savunma üssü olduğu belirtilen üste ağır hasar meydana gelirken, yaralanan veya ölen kimsenin olmadığı bildirildi.Suriye ve Lübnan medyaları saldırının İsrail tarafından gerçekleştirildiği spekülasyonları üzerinde yoğunlaşırken, Suriye medyası saldırının savaş gemileriyle, Lübnan medyası ise uçaklarla gerçekleştirildiği iddialarında bulundu.Çeşitli kaynaklardan alınan bilgilere göre. uçakların Lazkiye ve Şam'da iki hedefi bombaladığı ve hedeflerin Hizbullah'a gönderilen karadan havaya füzelerin olduğu ifade edildi.

YORUMLAR 26
  • mehmet akif 10 yıl önce Şikayet Et
    kahrolsun ESED ve İSRAİL.... ne sevindim ne de üzüldüm . ikisi de pislik...!
    Cevapla
  • nur dülger 10 yıl önce Şikayet Et
    esedin askeri müslümanmış. sanki esedin zulmüne isyan edenler israili seviyormuş gibi duygu sömürüsü yapanlar,sizin beyniniz aklınız vicdanınız nasıl çalışıyor ? siz bu kadar sünniyi kanını canını helal gören esedin askerlerini ve buna fetva veren cani şia molları savununca o kadar katliamı esed ülkesini savunuyor diye mazur görünce israilin mezhepçilik tuzağına siz düşmüş olmadınızmı? çırılçıplak soydukları insanları bir taraftan acımasızca döverken bir taraftan rabbim esed dedirtmeye çalışan esedin askerleri müslümanmı size göre? bu zulümleri yahudi ,hristiyan yapınca kötüde size göre müslüman yapınca şirinmi oluyor. o zaman siz aleviler,şiiler aynısı size yapılsa bunu nede olsa müslüna yapıyor diye müsamahamı gösterirdiniz? bunlar müslüman falan değil yahudi ve hristiyandan daha kafir ve aynı zamanda münafıklardır.ehli beyte dahil olan ezvaca yahudinin etmediği hakareti eden güruhtur.
    Cevapla
  • nur dülger 10 yıl önce Şikayet Et
    israil esedi aklamak için ne yapacağını şaşırdı. çünkü islam dünyasında israile düşman olanın kayıtsız şartsız iyi olacağına dair bir algı var .ve hatta bu algıyı esed ve iran gibi uşaklarının daha iyi çalışmasını sağlamak için israil yerleştirmiştir. israil osmanlı sultanlarının,emellerine ulaşmasına engel olan sultan abdülhamidin bile yahudilere çalıştığı algısını yerleştirmeye çalışmıştır.bu gün aynısını bop efsanesini yayarak erdoğana yapmaktadır ama asıl hizmetkarlarını islam dünyasında daha fazla cirit atıp rahat hareket etmeleri için yalandan düşman görünmek için her oyunu yapıyor bu olanlarda bu oyunun sadece bir parçası .
    Cevapla
  • Bilo Villa 10 yıl önce Şikayet Et
    .... yabanci haber kaynaklarina gore israil suriyede bulanan rus yapimi yeni hava savunma sistemlerinin ve roketlerin bulundugu depolari vurmus... kimyevi silahlardan felan kimsenin bahsettigi yok. kimyevi silahlari kimsenin imha edecegini sanmam. ihtimal coktan ulke disina biryere gonderilmistir. ihtimaller arasinda en guclu olan iran veya israil dir bence..
    Cevapla
  • fetih1453 10 yıl önce Şikayet Et
    acı gerçek..... belki de herkesin bildiği bir durum ama el kaide hizbullah gibi örgütler israil gibi ülkelere işte böyle hizmet ediyor adamlar falanca örgütün hareketi bilmem neyi vardı deyip istediği yere dalıyor...bu örgütler Müslüman (?) ülkeleri de birbirine düşürmek şamasında pek işe yarıyorlar... Aslında kim kurdu bu örgütleri diye soru işareti oluşuyor insanın aklında... madem israile karşısın topyekün hazırlanıp bir defada saldırıp israili silip atmaya çalışmak neden akıllarına gelmez bu örgütlerin... çünkü isarilin politikalarına ters düşer...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!