Mısır'ın Durra'sı direnişin sembolü oldu

Kahire yakınlarındaki Giza'da demokrasi yanlılarının gösterilerine yönelik silahlı saldırıda 12 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti. Babanın ölen oğlunu kucaklayışı ve ağlayışı Filistin intifadasının sembolü olan Muhammed Durra'yı hatırlattı.

GİRİŞ 09.11.2013 22:39 GÜNCELLEME 10.11.2013 12:18
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Cuma günkü saldırıda can veren çocuğun babası, oğlunun cansız bedenine sarılarak ağladı. Müslüman Kardeşler bir bildiri yayınlayarak çocuğun ölümünü Filistin intifadasının sembolü olan Muhammed Durra'ya benzetti.

Acılı babanın etrafında toplanan diğer Mısırlılar gözyaşlarını tutamadı. İnternete yüklenen görüntüler kısa sürede Mısır'daki direnişin sembolü haline geldi.

Mısır güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonrası darbe alan 12 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti. Küçük çocuk babasının kucağında son nefesini verirken acılı baba elindeki telefonla çaresiz bir şekilde yardım istedi. Çevrede bulunan Mısırlılar çaresiz babayı gözyaşları içinde izledi. Çocuğunu kaybeden baba ise 'Allah böyle emretti' diyerek metanetini gösterdi.

Filistin'de, 2000 yılında patlak veren 2'nci İntifada'da İsrail ordusuyla Filistinliler arasında çıkan çatışmanın ortasında kalan Filistinli çocuk Muhammed el Durra babasının arkasına saklanarak gözyaşı dökmüş ve mermilerin isabet etmesi sonucu hayatını kaybetmişti. 

Filistin'deki o görüntüler dünya kamuoyunda İsrail saldırılarının sembolü olmuş ve uzun süre tartışılmıştı. Şimdi ise Mısır'daki bu görüntüler Mısır'daki direnişin sembolü haline geldi. 

İŞTE O AĞLATAN GÖRÜNTÜLER;

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 8
  • mert metin 10 yıl önce Şikayet Et
    Suçlu BABA. Boşuna ağlama be adam, Sen olayların çıkacağını bile bile 12 yaşındaki çocuğu götür ölünce de ağla, Yok öyle yağma öleceğini zaten biliyordun neden götürdün halbuki Allah ın emanetii olan o çoçuğu koruman gerekiridi. Bence sen sorumlusun o kıyılan candan.Allah rahmet eylesin.
    Cevapla
  • ömer faruk 10 yıl önce Şikayet Et
    Neyi Bekliyoruz ???. Diyorlar ki efendim bizi savaşa çekmek istiyorlar vs. Yahu hiç bir yaprak Allah ın izni olmadan kıpırdayamıyor ve bizlerdebuna inanıyorsak ; orda bu olayların çıkması insanların ölmesi ve bize olan ihtiyaçları da Allah ın izniyledir. Bence şu an devlet ve millet olarak büyük bir sınavdayız ve kaybediyoruz...Korkarımki orta doğudan sonra sıra bize gelecek.
    Cevapla
  • Mustafa Ali Erdel 10 yıl önce Şikayet Et
    Sisi ve yandaşları, zulümde yahudilerle yarışıyorlar. Sisi ve yandaşları, zulümde yahudileri geçmeye çalışıyorlar. Ama şunu iyi bilsinler ki; Cenab-ı Hakk yaptıkları zulümleri görüyor. Ve Rabbimizin de bir hesabı var. Günü gelince o hesap sisiden kesilecek. Bakalım sisi ve yandaşları o zaman ne yapacaklar.
    Cevapla
  • Şinasi ÖZTÜRK 10 yıl önce Şikayet Et
    Allah belanızı versin SİSİİİİİİ................ !!. Allah sizi kahretsin SİSİ ve zihniyetindeki tüm zalimleeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrrrrr !!!...
    Cevapla
  • orhan1980 10 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın gazabı Sisi ve şürekasının üzerine olsun... Tüm dünyanın gözleri önünde seçilmiş iktidara ve Cumhurbaşkanına karşı darbe yapıldı.Üstüne darbeye karşı duranlar katledildi..Ve hala katledilmeye devam ediyor.Demokrasi havarisi batı ve dünya bu olanı biteni seyrediyor.Allah'ın laneti ve gazabı bu olaylara neden olanların üzerine olsun..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı