PYD ve ÖSO IŞİD'e karşı birleşti

Şanlıurfa'nın sınır komşusu olan Suriye'nin Kobani ve Tel Abyad kasabasında Özgür Suriye Ordusu ve PYD IŞİD'e karşı birleşti.

PYD ve ÖSO IŞİD'e karşı birleşti
PYD ve ÖSO IŞİD'e karşı birleşti
GİRİŞ 26.03.2014 13:09 GÜNCELLEME 26.03.2014 13:09

Muhammed Taşçılar'ın haberi...

ÖSO ve PYD sınır hattının tamamının kontrolünü ele geçirme kararı aldı. Suriye'de yaşanan çatışmalar 3. yılını geride bırakırken sınır hattında ki noktaların kontrolü için sık sık çatışmalar yaşanıyor.  İç bölgelerde büyük bir güç olarak gösterilen IŞİD Tel Abyad sınır kapısını elinde bulundururken Kobani'ye saldırı düzenleyeceği bilgisi sınırın diğer tarafında hareketliliğe neden oldu.

ÖSO VE PYD IŞİD'E KARŞI SAVAŞACAK

Rasulayn ve Kobani'nin kontrolünü elinde bulunduran PKK'nın Suriye uzantısı PYD, IŞİD'e karşı savaşmak için Özgür Suriye Ordusu ile anlaştı. Daha önce birbiriyle çatışan iki grup IŞİD'e karşı aynı cephede savaşacak.  ÖSO ve PYD'nin yaklaşık bin kişilik bir grupla Akçakale'nin karşısında bulunan Tel Abyad'a karşı saldırı düzenleyeceği öğrenildi.
 
SINIRDA ÖNLEMLER ARTTIRILDI

Daha önce islimi cephenin kontrolünde olan Tel Abyad Sınır Kapısı ocak ayında yaşanan çatışmaların ardından IŞİD grubunun hakimiyetine geçmişti. IŞİD ayrıca Süleyman Şah Türbesinin saldıracağı yönünde açıklamada bulunmuştu.

Sınır hattında yaşanan son gelişmelerin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri önlemlerini arttırdı.  Sınır hattına yeni mevziler açılırken Şanlıurfa ve Gazintep'ten gönderilen zırhlı araçlar sınıra sıfır noktalara konuşlandırıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi