Hristiyan din adamlarından IŞİD için çağrı

Ortadoğulu Hristiyan din adamları, Arap Birliği ve Müslümanlardan IŞİD ile mücadelede daha aktif olmasını istedi.

Hristiyan din adamlarından IŞİD için çağrı
Hristiyan din adamlarından IŞİD için çağrı
GİRİŞ 16.09.2014 18:45 GÜNCELLEME 16.09.2014 18:45

Ortadoğu'nun Hristiyan din adamları, Müslüman toplum ile Arap Birliği'ni terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı verilen mücadelede daha aktif olmaya çağırdı.

Vatikan'ın BM Cenevre Ofisi nezdindeki daimi temsilciliği, BM Cenevre Ofisi'nde Ortadoğu'da yaşayan Hristiyanların vatandaşlık, insan hakları ve gelecekleri konusunda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Keldani Patriği Louis Raphael Sako ve Antakya Süryani Katolik Patriği İgnace Yusuf III. Yunan da katıldı.

Antakya Süryani Katolik Patriği İgnace Yusuf III. Yunan, Suriye'de yarım milyon ve Musul'da ise binlerce Hristiyanın yerinden edildiğini söyledi. Irak'ta Hristiyanlara ve diğer azınlıklara yönelik "soykırım yapıldığını" söyleyen Yunan, "Müslüman toplumundan yaşanan bu soykırımı durdurmak için bir fetva yayınlamalarını istedik" dedi.

Keldani Patriği Louis Raphael Sako ise "Arap liderler ve Arap Birliği, IŞİD ile mücadelede gerekeni yapmalı" ifadesini kullandı.

Sako, "Arapların Arap Birliği adında bir uluslararası kurumu var. IŞİD ile mücadelede yardımcı olabilir. Türkiye ve İran'dan da yardım isteyebilirler" şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi yalanına İsmail Erdem'den tokat gibi cevap!
YSK kararını verdi: 3 ilçe ve 4 beldede yeniden seçim yapılacak