"İran ABD ile 2 yıl gizli görüştü"

İran Cumhurbaşkanı Siyasi Danışmanı Ebutalibi, Ahmedinejad döneminde 2 yıl ABD ile gizli görüşmeler yapıldığını açıkladı.

"İran ABD ile 2 yıl gizli görüştü"
"İran ABD ile 2 yıl gizli görüştü"
GİRİŞ 22.09.2014 17:09 GÜNCELLEME 22.09.2014 17:17
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin Siyasi Danışmanı Hamid Ebutalibi, Ahmedinejad döneminde İran ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) arasında gizli görüşmeler yapıldığını açıkladı.

GİZLİ OLANI ŞEFFAF HALE GETİRDİK

Cumhurbaşkanı Siyasi Danışmanı Ebutalibi resmi twitter hesabında yaptığı açıklamada, "Önceki hükümet döneminde görüşmeler 2 yıl gizli yapıldı. Ruhani görüşmeleri şeffaf hale getirdiğimizde, bunu duyanlar endişelendiler ve itiraz etmeye başladılar" ifadelerini kullandı.

New York'ta yapılacak Birleşmiş Milletler'in (BM) 69'uncu Genel Kurul Toplantısı'na katılacak olan Cumhurbaşkanı Ruhani'nin yapacağı görüşmelerden "endişelenenlere" seslenen Ebutalibi şunları belirtti:

"Stratejik araştırmalar merkezinde yıllarca üst düzey toplantılara katıldım. Bu toplantılarda dışişlerinde izlenmesi gerekli metotla ilişkin iki seçenek üzerinde tartışmalar yapılırdı: "Çatışma" veya "yapıcı işbirliği". İran halkı geçtiğimiz seçimlerde Ruhani'yi destekleyerek "yapıcı işbirliği", "ekonominin kurtulması" ve "ahlaki iyileşmeye" oy vermiştir".

"Menfaatler esastır"

21'inci yüzyıl İran'ının 20'nci yüzyıl İran'ından faklı olduğunu ifade eden Ebutalibi, "Dış siyasette milli güvenlik ve menfaatlar esastır. Çıkarlar için her adım atılmalıdır" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Muhammedi 9 yıl önce Şikayet Et
    irana olan kininiz. israil için olsaydı ümmet bu durumda olmazdı
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    1-Yavuz Sultan Selim Han'ın Şah İsmail'e cevabı. İran hükümdarı Şah İsmail, kıymetli mücevherler ile dolu bir hediye sandığı gönderiyor, hünkâra. Sandık açılır. İçinden çeşit,çeşit değerli taşlar, kıymetli atlas, kadife kumaşlar çıkar. Fakat, sandık açılır açılmaz, etrafa pek fena bir koku yayılır. Önce, hiç kimse bir anlam veremez, nadide mücevherler ile dolu sandıktaki bu fena kokuya. Sonra, mesele anlaşılır. Sandığın dibine insan dışkısı doldurulmuş. Yani, Şah İsmail, aklı sıra, cihan padişahına hakaret ediyor… (!) Cihan padişahı emir verir, "herkes düşünsün, bu edepsizliğe, Osmanlı'nın şanına yakışacak şekilde bir mukabelede bulunmalıyız.“ Ve çözümü yine kendisi bulur
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    2-Yavuz Sultan Selim Han'ın Şah İsmail'e cevabı. Aynı şekilde değerli mücevher ve kumaşlarla süslü bir sandık hazırlatılır. Sandığın içine, o zamanın en nefis gül kokulu lokumlarından hazırlanmış bir kutu yerleştirilir. Kutunun altına da, bir satırlık yazıdan ibaret pusula (not) iliştirilir.. Hediye sandığı, itina ile süslendikten sonra, Şah İsmail'e gönderilir.Sandık, Şah'ın huzurunda açılır. Sandık açılır açılmaz, etrafa mis gibi gül kokusu yayılır. Mücevher vs. gibi hediyeler takdim edildikten sonra, Osmanlı Elçisi –Şah’ın tedirgin olmaması için, önce kendisi tatmak kaydıyla- büyük bir saygı ve nezaketle,Şah İsmail'e lokumdan ikram eder. Bilâhare, görevliler,huzurda bulunanlara teker,teker ikram etmeye başlarlar, lokumdan. Şah, bütün bu olup bitenlere bir anlam veremez. Osmanlı Elçisi, Şah'ın şaşkınlığını gidermek için, lokum kutusunun altına iliştirilmiş mütevazı pusulayı uzatır. Pusulayı okuyan Şah'ın yüzünde, bu sefer, şaşkınlığın yerini büyük bir utanç ifâdesi alır; İSMAİL HERKES YEDİĞİNDEN İKRAM EDER!!....
    Cevapla
  • Cemal Erkan Ar 9 yıl önce Şikayet Et
    Şeytanı ekber diyen Ümmetin Kanserli Hücresi İran!... Hani şeytanı ekber diyen İRAN!.. Zaten Amerika ile İran'ın gizli aşıklar olduğunu ve gizli gizli aşk yaşadığını herkes çok iyi biliyordu. Amerika'nın Ortadoğu'da temsilciliğini yürüten İran her zaman İran'a meydan okuyan bir ağabey gibi bölgeye lanse edildi. Fazla teferruatlı araştırmadan da yüzeysel bir birikimle İran'ın Sünnilere yönelik katliam politikaları ve yapmış olduğu kıyımları Amerika'nın yapmış oldukları ile kıyaslarsak; İran'ın daha gaddar ve sünnilere yönelik tüm Batı'dan daha zalim olduğunu görürüz. Son olarak İsrail'in 60 senedir katlettiği Filistin'li sayısı İran'ın Hama katliamına sessiz kaldığında şehit olanların sayısının onda biri etmiyor!..
    Cevapla
  • ahmet mg 9 yıl önce Şikayet Et
    .:. .:. .:.. Bunu bilmeyen mi var? Herkes İran'ın aslında Amerika güdümünde olduğunu, hatta sözde İran İslam devrimini de CIA'ın yaptığını biliyor.Ayrıca İsrail-ABD-İran üçgeninin aslında sadece İsrail'in menfaatleri için her türlü evrime uğrayabilecek bir ilişkiler yumağı olduğunu da herkes biliyor.Herkes Hizbullah'ın da aslında Abd'nin meşhur Büyük Ortadoğu Projesinde mezhepler arası ayrışmayı körüklemesi için kurulduğunu da biliyor.Aslında denklem basit Ortadoğu'da (Batı'nın deyimi ile) verilen her can İsrail'in menfaati içindir. NOT: Dikkat edersek sözde yahudilere vaad edilmiş topraklara bakınız her karışında kan ve gözyaşı var....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!