İran: Esed düşerse İsrail tehlikeye girer

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Abdullahiyan, IŞİD eliyle Esed rejiminin düşmesinin İsrail'in güvenliğini yok edeceğini savundu.

İran: Esed düşerse İsrail tehlikeye girer
İran: Esed düşerse İsrail tehlikeye girer
GİRİŞ 12.10.2014 16:30 GÜNCELLEME 12.10.2014 16:30
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İran merkezli Farda News Haber Ajansında yer alan habere göre, Abdullahiyan bölgedeki gelişmelerin ele alındığı oturumda Suriye ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Abdullahiyan, "Eğer IŞİD karşıtı koalisyon güçleri, Suriye'deki yönetimi ve rejimi, IŞİD eliyle değiştirmek isterlerse, bunun sonucunda İsrail'in dahi güvenliği kalmayacaktır" dedi.

Türkiye'nin Suriye konusundaki rolüne değinen Abdullahiyan, "Her ne kadar dostumuz Türkiye ile aramızda Suriye'yle ilgili anlaşamadığımız konular var olsa da, onları ve Amerikalılar'ı, Esad'ın gitmesi veya kalmasına Suriye halkının karar vermesi gerektiği konusunda uyarmıştık" ifadelerini kullandı.

Esad'ın ömür boyu Cumhurbaşkanı olarak kalması konusunda bir ısrarlarının söz konusu olmadığını ifade eden Abdullahiyan, "Fakat teröristlerin, gerçek muttefiklerimizden birini direniş cephesinde düşürmesine de izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Abdullahiyan, "Türkiye bölgede 'Yeni Osmanlıcılık' peşinde. Biz, onları ve diğer ülkeleri, Suriye'ye girmeleri durumunda ciddi sorunlarla karşı karşıya kalacakları konusunda uyardık" diye konuştu.

Bölgedeki unsurlara dikkati çeken Dışişleri Bakan Yardımcısı, "Biz müttefikimizi savunmak için gerekli gördüğümüz her şeyi yapmaya hazırız. Bölgede öyle gruplar var ki, bizim, işin içerisine girmemize dahi gerek kalmaz" sözlerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • adnan bulut 9 yıl önce Şikayet Et
    CEVAPCI. israilciler! zaten ataları;da CENNET MEKAN KANUNİ SULTAN SÜLEYMANIN karşısına çıkamamıştır.ancak taciz mektuplatı ve haberleriyle can sıkmıştır. GELELİM GÜNÜMÜZE bunlar İSLAM geçinen ZİNA olmasın diye saatlik MUTA NİKAHI yapan ZINDIKLARDIR. bu ŞEREFDEN yoksunlar hem rusyanın hemde abd nin ÇANAKLARINI YALARLAR. çünki abd güdümünü fazla benimsemeyen ŞAH RIZA PEHLEVİYİ abd yardımıyla DARBE ile indirip HUMEYNİ palyaçosunu getirdiler . akabinde ülke TAM 11 YIL ırakla savaştı dolayısıyla abd bunlara öyle bir KAZIK ÇAKTIKİ bunlara 100 yıl gider . HÜLASA bunlar daha çok vakit hem abd hem rusya hemde israilin elini öper.
    Cevapla
  • mert mert 9 yıl önce Şikayet Et
    gercek olan sunlardir:. iran ve rusya müttefikdir. iran esedin yikil-ma-masi icin hizbusseytan ile onu müdafa etti ve binlerce suriyeli vatandasi katletti. ayrica suriye ucaklari acimasizca binlerce vatandaslarini katletti. bu ucaklari kontrol eden rus, kuzey kore ve diger yabanci asker pilotlariydi. ayrica israilin askerlerin cogu rusya menseilidir. isimlerine baktiginizda rus ismi vardir. simdi bana hic kimse hikaye anlatmasin rusya ve israil (sionistler) birbirlerine düsman diye. iran disisleri bakaninin aciklamasina baktigimizda sasiracak hicbirsey yok. rusya ile müttefik olan iran, rusya ile gizli müttefik olan israili ile neden gizli müttefik olmasin ? perdenin önü ve arkasi ayni degildir. perdenin önü hep düz ve güzel görünür. ama arkasi hep dikis doludur. müslümanlari kandirmak icin bu küresel perdenin arkasindada cok yama ve dikisler mevcutdur. kendim yasadigim bir olayi anlatayim. ambargolu olan iran devleti bizim firmadan bir sistem almak istedi. ambargo hatirlatildiginda abd den sertifika gösterdi
    Cevapla
  • ahmet emin 9 yıl önce Şikayet Et
    Mesele bu kadar basit demek ki!. adam kalkmış " esed giderse israilin güvenliği kalmaz diyor ya. Helal olsun sana. İran budur işte. İsrail ile ABD ile müttefiktirler. birbirlerinden besleniyorlar . bütün mesele bu. Allah sizi bildiği gibi yapsın. İsrailin güvenliği size kalmış zaten.
    Cevapla
  • atilla han 9 yıl önce Şikayet Et
    Adamın soyismi bile Yan yan. adam ismindende anlaşılacağı gibi ermeni tabiki israille kardeşlik muhabbeti yapıyor bizdede çok adamı araştırın kökde ermeni yada rum çıkar bunları temizlemeden ne irana ne türkiyeye huzur olmaz
    Cevapla
  • Abdulkerim S. Buğra 9 yıl önce Şikayet Et
    İtiraf.... Zaten bu İran ve İsrail, birbirlerinin antitezini oynayarak ayakta duran, gerilimden, mazlumların katledilişinden beslenen kan emiciler. Bak İran'lı da İsrail'in emniyetinin ortadan kalkacağından rahatsız olmuş. İtirafın da böylesine ancak "Allah(CC) söyletiyor" denir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mevduatta parası olanlar dikkat: Süresi 30 Nisan'da bitiyor!
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor