ÖSO'dan Kürtlere silah veren ABD'ye tepki

ÖSO komutanlarından Albay Malik el-Kurdi, kendilerine yardım etmeyen ABD'nin Kürt gruplara silah vermesine tepki gösterdi.

ÖSO'dan Kürtlere silah veren ABD'ye tepki
ÖSO'dan Kürtlere silah veren ABD'ye tepki
GİRİŞ 21.10.2014 17:35 GÜNCELLEME 21.10.2014 17:35

AA muhabirine konuşan Özgür Suriye Ordusu komutanı Kurdi, "ABD'nin Ayn el-Arap (Kobani) gibi küçük bir kentte IŞİD'le 1 aydır savaşan Kürt gruplara silah yardımı yapıp, Suriye'nin diğer bölgelerinin tümünde çeşitli suçlar işleyen Esed rejimine karşı 3,5 yıldan daha uzun bir süredir mücadele edenlere aynı yaklaşımı sergilememesi iğrenç bir tutum" ifadelerini kullandı.

Kurdi, ABD yönetiminin her seferinde kendilerine söz verdiğini ancak "tutmadığını" dile getirerek, "Washington'un rejimle işbirliği içindeki Kürt gruplara silah desteği vermesi, çift taraflı oynadığının delilidir ve biz buna yabancı değiliz" diye konuştu.

Kürt halkının Suriye'nin temel unsurlarından biri olduğunu ve devrime katkıda bulunduğunu vurgulayan Kurdi, "Buna mukabil PYD ve PKK gibi bazı gruplar, Esed rejimiyle işbirliği içinde. Bu nedenle onlara yapılan yardımlar, dolaylı olarak Esed'i desteklemek anlamına geliyor" dedi.

ABD yönetimi dün Kobani'deki Kürt gruplara uçaklarla silah ve erzak yardımı yaptığını duyurmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı