İran'dan Türkiye'ye IŞİD'e karşı işbirliği önerisi

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Türkiye'ye IŞİD'e ve diğer terör örgütüne karşı işbirliği önerisini sundu.

İran'dan Türkiye'ye IŞİD'e karşı işbirliği önerisi
İran'dan Türkiye'ye IŞİD'e karşı işbirliği önerisi
GİRİŞ 27.10.2014 11:11 GÜNCELLEME 27.10.2014 11:11
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Türkiye'nin yeni Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin'i kabülünde IŞİD ve diğer terör örgütleriyle mücadele konusunda bölge ülkelerinin işbirliği yapmasının önemli oluğunu ifade etti.

Bakan Zarif, bölge ülkelerinin çeşitli sorunlarla karşı karşıya kaldığını sorunların sona erdirilmesinin tek çözüm yolunun işbirliğinden geçtiğini kaydetti. Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ayrıca nakliye konusunda iki ülke arasında yaşanan sorunların çözülmesini isterken, İran'ın Türk yetkiliklerle diyalog ve işbirliği içinde sorunun çözümüne hazır olduğunu belirtti. 

Büyükelçi Tekin de, terörist örgüt olarak tanımladığı IŞİD'in Türkiye'nin milli çıkarlarına tehlike oluşturduğunu, Türkiye'nin bu örgütten zarar gördüğünü söyledi. Buluşmada, Türk Büyükelçi Türkiye'nin iki ülke arasındaki nakliye sorunun giderilmesi için çözüm yolu arayışı içinde 

YORUMLAR 4
  • Salih Can 9 yıl önce Şikayet Et
    Safak bey kardesim KONUYU SAPTIRMA. ben yazilarimi dikkatli yaziyorum,ama sen dikkatli biri degilsin.ben ISID,i lanetliyorum.bu isid belasini ortaya cikaran BASTA suud rejimi israil avruipa birligi amerikadir,IRAN AYRI BIR KONUDOR.iran,in yaptigi . sii olmayan islam ülkelerini siilestirmek bu yeni baslamadi.bunun tarihsel boyutu var..siilik sünni islamin tersidir,olaylar bundan meydana geliyor.anlatabildimmi....
    Cevapla
  • aksoy şafak 9 yıl önce Şikayet Et
    salih can gibi insanlara.... iran bu işbirliği teklifi ile kötü mü yapıyor?ışıd ne kadar insanı katletti.bunları nası görmezden geliyosunuz.bu artık görüş meselesi olmaktan çıkmıştır.iranı hala lekeleyenler manevi sorumluluk altına girmektedir. iranı iyiki böyle bir çalışma yapıyor ve ışıd temizlenecek inşallah diyeceklerine bakın ne yazıyorlar buraya... yazık size.
    Cevapla
  • Skywolf 9 yıl önce Şikayet Et
    Yüz vermeyin. Hiçbir tekliflerini de kabul etmeyin, kendi pisliklerini kendileri temizlesin...
    Cevapla
  • Salih Can 9 yıl önce Şikayet Et
    IRAN ISRAIL AB ABD SUUD REJIMI SIZI GIDI SIZI. iste islam ülkelerini karistirip kana bulayanlar.bunlardir-.suud rejimi,,, kuruldugu günden bugüne,bunca petrol gelirinide arkasina alarak var gücü ile islam ülkelerini vehhabilestirmek,mezhepsiz hale getirmekle mesgul,adamlar sünni müslümanlari gercek müslümanlari vehhabi olmadiklari icin,kafirlikle itham ediyorlar,olylar burada basliyor..GELELIM IRAN,a.iran sii bir devlet yani sünniligin tam tersi,onlarda asirlardan beri islam ülkelerinde siili,gi yaymak ugrasiyorlar.olaylarin temelinde bunlar var..ISRAIL ABD AB de bu iki ülkeyi ama özellikle suudileri islam ülkelerini karistirmak icin kullaniyor vr destekliyor..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Irak'ta peş peşe patlamalar! Askeri üsse hava saldırısı düzenlendi
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz