Yemen Devlet Başkanı Hadi ülkeyi terk etti!

Yemen’de Husilerin, Devlet Başkanlığı yakınlarında hava üssünü geçirmesinin ardından Yemen Devlet Hadi’nin ülkeden kaçtığı iddia edildi.

Yemen Devlet Başkanı Hadi ülkeyi terk etti!
Yemen Devlet Başkanı Hadi ülkeyi terk etti!
GİRİŞ 25.03.2015 19:51 GÜNCELLEME 25.03.2015 23:38
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Yemen’de müttefik ordu birlikleri tarafından desteklenen Husiler, Devlet Başkanlığı Sarayı’na yalnızca 60 kilometre uzaklıkta bulunan El Anad hava üssünün kontrolünü ele geçirdi. Aden’in kuzeyinde bulunan üssün kontrolünü alan Husilerin Aden’e doğru hareket etmesinin ardından Yemen Devlet Başkanı Abd Rabbuh Mansur Hadi’nin ülkeden kaçtığı iddia edildi.

Hadi destekçilerinden konuyla ilgili açıklama gelmezken, Aden’deki üssün ele geçirilmesinden kısa bir süre sonra başkanlık muhafız alayında bulunan bir kaynak, Hadi’nin başkanlık sarayındaki helikopter ile bilinmeyen bir yere gittiğini kaydetti. Ancak Hadi’nin yardımcısı, Yemenli liderin yalnızca Aden kenti içinde daha güvenli bir alana gönderildiğini belirterek, ülkeyi terk etmek gibi bir fikri olmadığını bildirdi. Yemenli bir tanık ise, başkanlığa ait araç konvoyunun saraydan ayrıldığını ifade etti.

Yemen Devlet Başkanı Hadi, geçtiğimiz hafta 6 devletli körfez ülkeleri işbirliği konseyi ve Arap Ligi’nden askeri yardım talebinde bulunmuştu. 

ABD TEYİT ETTİ

ABD Dışişleri Bakanlığı, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin konutundan ayrıldığını teyit etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın toplantısında, silahlı grupların Yemen'de kontrolü ele geçirmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Meşru geçişin, ancak, siyasi müzakereler ve tüm siyasi partiler arasında Körfez Arap Ülkeleri İş Birliği Konseyi'nin girişimi ve ulusal diyalog sonucundaki konsensüse varılmış bir anlaşma yoluyla olabileceğini belirten Psaki, Yemen'in geleceğinin Yemen halkı tarafından belirlenmesi gerektiğini bildirdi.

Psaki, bir soru üzerine, Cumhurbaşkanı Hadi ile bugün erken saatlerde temas kurduklarını ifade ederek, "Kendisi artık konutunda değil, bunu teyit edebilirim" dedi.

Hadi'nin gönüllü olarak ayrılıp ayrılmadığına yönelik soru üzerine de Psaki, "Bence gönüllü olarak konuttan ayrıldığı gayet açık" ifadesini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 45
  • Şahin 9 yıl önce Şikayet Et
    DAĞISTANLI arkadaşımı tebrik ediyorum Güzel tespit. Hala atkadaşlar sorun Şia Sünni sorunu gibi görüyorlar. sorun Tevhit sorunu. herkes kendi İmanını sorgulasın ne kadar İman ediyorum desin. sonra şia, sunni olsun. Peygamber efendimiz ikisinden'de değildi. Allahın Selameti Üzerinize olsun
    Cevapla
  • dünyada misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    ya bu iranın islama hizmet etmediği kesin gibi gürünüyor varmı iranın Müslümanlara bir faydası bunlar kime hizmet ediyorlar İranlılar rejimden nefret ediyorlar kimse memnun değil halk zülüm altında eziliyor zülüm diz boyu
    Cevapla
  • iranlılar ve rejim 9 yıl önce Şikayet Et
    eğer nefret etselerdi tekrar seçmezlerdi. onun için halkta durumda nagyet memnun gibi..
    Cevapla
  • TERÖR.. 9 yıl önce Şikayet Et
    Terör ULUSLARARASI SİYASET. SÖMÜRÜLMEK İSTENEN petrol-gaz-altın-uranyum maden, toprak zengini ülke bölününceye kadar terör devam ettirilir. Aynı Yıllarca Darfur meselesi diye Terörü sıcak tutup, Sudanı böldükleri gibi...
    Cevapla
  • DAĞİSTANLI 9 yıl önce Şikayet Et
    islam aleminde yine fitne yine Ölümler olacak
    Cevapla
  • emre 9 yıl önce Şikayet Et
    ne zaman bitti ki bu? osmanlıyı yıkmaya başladıklarından beri böyle bu.hep birilerinin aç gözlülüklerinden ihanetinden bütün islam alemi bu siyonistlerin masa başı oyunları ile bu hale geldi.
    Cevapla
  • FATİH 9 yıl önce Şikayet Et
    İSLAM toplumununun zehiri iran ve yerel işbirlikçileri işbaşında.şia hilali büyük bir hızla tamamlanmakta.kafasını kaldıran islam ümmetinin başına inecek bir balyoz gibi bekliyorlar. atalarım yavuz sultan selim ve kanuni sultan süleyman ne kadar büyük yöneticilermmiş şimdi daha iyi anlayabiliyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bediüzzaman’ın yakın akrabası ve Nur Cemaati'nin önemli isminden ‘seçim’ açıklaması!
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi