İran'dan Kerry'nin açıklamalarına tepki!

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Başmüzakereci Arakçi: 'Tüm ambargolar, anlaşmanın uygulanmaya başladığı ilk gün tamamen kaldırılacaktır'

İran'dan Kerry'nin açıklamalarına tepki!
İran'dan Kerry'nin açıklamalarına tepki!
GİRİŞ 04.04.2015 12:02 GÜNCELLEME 04.04.2015 12:02
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) daimi üyeleri ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa ile Almanya'nın oluşturduğu "5+1 grubu" ile İran arasında varılan mutabakat sonrası, Tahran'a uygulanan yaptırımlar konusunda taraflardan farklı açıklamalar geliyor.

''İLK GÜNDEN KALDIRILACAK''

İran devlet televizyonuna konuşan İran Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Başmüzakereci Abbas Arakçi, ABD yönetiminin açıklamalarının aksine, ülkesine uygulanan yaptırımların tek seferde kaldırılacağını söyledi.

Arakçi, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin yaptırımların aşamalı olarak kaldırılacağı şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Bu sözlerin hiçbiri doğru değil, anlaşma metni tamamen açıktır. Ekonomik, mali yaptırımlar ve BMGK'nın koyduğu tüm ambargolar, anlaşmanın uygulanmaya başladığı ilk gün tamamen kaldırılacaktır" dedi.

"Karşı tarafın propagandasına teslim olmayalım" diyen Arakçi, 2 Nisan'da İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ve Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini tarafından okunan ortak bildiride yer alan hususların açık olduğunu ifade etti. 

İran ile "5+1 grubu" arasında İsviçre'nin Lozan kentinde yapılan nükleer müzakerelerde perşembe günü uzlaşmaya varılmıştı. Anlaşmaya göre, İran'ın nükleer programına 10 yıl boyunca nükleer silah yapmasını engelleyecek bazı kısıtlamalar getirilecek, buna karşın da İran'a nükleer programı nedeniyle uygulanan uluslararası yaptırımlar kaldırılacak. ABD, yaptırımların aşamalı olarak kaldırılacağını öne sürerken, İran tarafı, yaptırımların, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın (UAEA) onayından sonra tamamen kaldırılacağını ifade ediyor.

YORUMLAR 6
  • Bilal 8 yıl önce Şikayet Et
    Tipi'de karakteri'de Liebermann.
    Cevapla
  • islami cephe 8 yıl önce Şikayet Et
    islam için çok iyi oldu.
    Cevapla
  • cerrah 8 yıl önce Şikayet Et
    Hangi islam. sünnilerle ilgisi yok bu işin
    Cevapla
  • husnu 8 yıl önce Şikayet Et
    1 parmak ball cok pahali
    Cevapla
  • ömer faruk 8 yıl önce Şikayet Et
    ABD'ye güvenilmez! Camp David anlaşmasını hatırlayın Filistin'i nasıl kandırdılar !
    Cevapla
  • zafer 8 yıl önce Şikayet Et
    yeni hudeybiyeler.islam ilerleyecektir insanın zihninde ve hayatın her alanında
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!