Şok tehdit: Esed'i vurursanız Türkiye'yi vururuz

Wikileaks tarafından yayınlanan yeni bir belge, İran’ın Esed'e müdahale etmesi durumunda Türkiye'yi vurmakla tehdit ettiğini ortaya çıkardı.

Şok tehdit: Esed'i vurursanız Türkiye'yi vururuz
Şok tehdit: Esed'i vurursanız Türkiye'yi vururuz
GİRİŞ 01.07.2015 00:21 GÜNCELLEME 01.07.2015 09:32
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan'ın Tahran Büyükelçiliği'nden Dışişleri Bakanlığına yollanan mektuba göre İran medyası Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türk Hükümetini Amerikan ve İsrail siyaseti uygulamakla suçlayarak propaganda faaliyetleri yürüttü.

Büyükelçilik tarafından hazırlanan rapora göre İran basınının söz konusu tutumu, Türk Hükümetinin Suriye devrimini desteklemesi ve Esed'in halka yönelik baskıcı tutumuna karşı çıkışı nedeniyle dizayn edilmiş.

Rapora göre Tahran Yönetimi, Türkiye'yi Suriye Devrimini desteklemekten vazgeçirmek için defalarca girişimde bulundu.

İran Yönetimi tarafından Türkiye'ye gönderilen bir delegenin herhangi bir Türk hava üssünün Suriye'yi vurmak için kullanılması durumunda Türkiye'nin İran füzelerinin hedefi olacağı tehdidinde bulunduğu bilgisi ise raporun en ilgi çeken bölümü.

Rapor, bölgede meydana gelmesi muhtemel bir kutuplaşma durumunda Suriye, Irak ve İran arasında kurulacak bir konsorsiyumun habercisi olarak yorumlandı.

Irak'taki Sünni cihat yanlılarına karşı savaşa en az 30 bin Şii milisle destek veren İran'ın 'Şii Hilali' içerisinde bulunan ülkelerin merkez çekim gücü olduğu gözleniyor.

Resmi yazışmaları sızdırmakla tanınan Wikileaks, geçtiğimiz haftalarda Suudi Arabistan'a ait 60.000 gizli belge yayınlamış ve bunun sayısının 500.000'e çıkacağı belirtilmişti.

YORUMLAR 83
  • Hamo 8 yıl önce Şikayet Et
    Fasa fiso hava su cıva türkiyedeki her birey savaş deneyimine sahiptir ölmek yada öldürmek önemli olan ni için savaşmak bizimki petrol deyil fark bu
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Wikileaks komplo teorisi üreten bir kuruluş ama temelinde bazı doğru haberleri one çıkarıp öyle oyununu kuruyor onun için çok dikkatli olmalı zaman fitne zamanı
    Cevapla
  • ARES 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu persler hiç akıllanmayacak kuyruk acıları büyük
    Cevapla
  • ibrahim 8 yıl önce Şikayet Et
    iran sen ne nankör bir devletsin türkiye seni herzaman israil ve amerika karşısında savundu ama boşunaymış sende paralel yapı gibisin amerika ve israil yamuklusu iran ne olduğun belli değil hain işbirlikçilerin kökü kurusun.amin
    Cevapla
  • yasin 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir zamanlar Amerika'yı da vuruyorlardı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kabinede değişiklik olacak mı? AK Parti'den son dakika açıklaması
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi