Iraklı Kürtler PKK'yı istemiyor

Irak'ın Duhok iline bağlı Zaho İlçesi Kaymakamı Muhammet, bölge halkının artık PKK'nın topraklarından çıkmasını istediğini belirtti.

Iraklı Kürtler PKK'yı istemiyor
Iraklı Kürtler PKK'yı istemiyor
GİRİŞ 08.09.2015 18:06 GÜNCELLEME 08.09.2015 18:06
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Muhammet, Mesut Barzani'nin lideri olduğu Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, "PKK'nın kampları nedeniyle Zaho sınırları içindeki 184 köyden 115'ine gidemiyoruz. Dolayısıyla hiçbir çalışma yürütemiyoruz. Vatandaşlarımız da köylerine gidip bağ bahçesini, tarlasını, arazisini değerlendirmek istiyor. Fakat PKK buna izin vermiyor. Bölge halkı artık PKK'nın bölgeyi terk etmesini istiyor" ifadelerini kullandı.

Erbil'in Revanduz ilçesine bağlı Zargeli köyü sakinleri de PKK militanlarının bölgelerinden çıkması için Mesut Barzani'den yardım istemişlerdi. Köy sakinleri, PKK'nın bölgedeki varlığını Barzani'ye şikayet etmişti. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ve Başbakan Neçirvan Barzani de PKK'nın Irak topraklarından çıkmasını istemişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 43
  • sarp 9 yıl önce Şikayet Et
    barzanını yardımıda gereklı onlarda saldırmalı cembere alınıp ımha edılmelı.
    Cevapla
  • Cizreli 9 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi bende kürdüm cizreliyim ama bende ailemde pkk dan nefret ediyoruz mesele türk kürt meselesi değil mesele terör meselesidir oyuna gelmeyelim bir birimizi kırmayalım uzaklaştırmayalım kutuplaşmayalım ancak birlik olursak bu beladan kurtulabiliriz
    Cevapla
  • Kemal Tutkal 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye, Kuzey Irak Kürt Yönetimi İle Yaptığı Başta Petrol Olmak Üzere Bir Çok Antlaşma Sonrası AB Korku Sardı Uluslararası İttifak Lanetli PKK Kuklasını Oynatmaya Başladı.Kürtlerin Bu Oyunu Görmesi Lazım.
    Cevapla
  • adil 9 yıl önce Şikayet Et
    PKK ile savaşın ve onları oradan atın ıraklılar
    Cevapla
  • osmanlı 9 yıl önce Şikayet Et
    Siz de ordan savaşın çıkartın topraklarınızdan hatta gebertin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rezan Epözdemir dosyasında hassas tespitler... MOSSAD ve CIA ajanları karede! MİT devrede
Uzmanından çarpıcı yorum! Bu binalarda oturanlar dikkat: Kesinlikle yıkılır