Muhaliflerin yeni hedefi Rusya ve İran

Suriye’de İslam Ordusu, Esed rejiminin en büyük destekçisi olan Rusya ve İran’a darbe vurmaya hazırlanıyor.

Muhaliflerin yeni hedefi Rusya ve İran
Muhaliflerin yeni hedefi Rusya ve İran
GİRİŞ 16.09.2015 02:41 GÜNCELLEME 16.09.2015 10:10
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Abdurrahman KOÇ'un haberi...

Son bir haftada gerçekleştirdiği operasyonlarda Suriye’nin başkenti Şam kırsalında birçok önemli noktayı ele geçiren  muhalif grup Ceyşül İslam (İslam Ordusu), yeni strateji belirledi. Muhalifler, rejimin asıl kaynağı olan Rusya ve İran'a Suriye topraklarında ağır bir darbe indirme hazırlığı yapıyor.

Doğu Guta bölgesinin kuzeyinde rejime ait 25 noktayı ele geçirdiği açıklayan muhalif grup Ceyşul İslam, Şam-Humus kara bağlantısını kesti. Ele geçirilen rejim karargâhları arasında, Genelkurmay Başkanlığı yedek binası, emniyet şubesi ve bölgedeki topçu taburu bulunuyor.

ABD: Rus tankları Lazkiye'ye geldi

Bir yandan Şam kırsalına, diğer yandan Lazkiye’nin kuzeyine saldırarak Esed güçlerine ağır zayiat verdiren muhalifler, rejimin asıl güç kaynağı olan Rusya ve İran güçlerine yönelme kararı aldı. 

Fetih Ordusu ve İslam Ordusu’nun başarılı operasyonlarının Rusya ve İran’ın Suriye hükümetine verdikleri desteği artıracaklarına yönelik yaptığı son açıklamaların ardından gerçekleşmesi ise dikkat çeken bir detay.

RUSYA VE İRAN İÇİN HAYATİ ÖNEM ARZ EDİYOR

Rusya ve İran, topraklarının büyük bir bölümünü kaybeden Esed’in Humus ve Lazkiye Sahili’nde kalıcı olmasını istiyor. Çünkü İran ve Rusya’nın bölgedeki tek müttefiki Baas rejiminin düşmesi bu iki ülke için felaket anlamına geliyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada ‘terörle mücadelenin’ sürdürebilmesi için Esed rejimine sonuna kadar destek vereceklerini açıklamıştı.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani de “Allah’a şükürler olsun ki, birkaç ay içerisinde Şam’ı düşürebileceklerini zanneden Suriye’nin düşmanlarının umut ve hedefleri dört yıllık bir direnişin ardından yok oldu. Teröristler Suriye halkını yenemeyecekler” açıklamasıyla katil Esed rejimine desteğini yinelemişti.

MUHALİFLER REJİMİN ARKASINDAKİ İKİ GÜCE SALDIRACAK

Ceyşul İslam’dan bir yetkilinin yaptığı açıklamada, İran’ın Şam kırsalındaki Sünni kesime yönelik tehcir politikası uyguladığını, ancak muhaliflerin başarılı operasyonları sonrası bölgeden uzaklaştırılan Esed ve İran güçlerinin bu planlarının bozguna uğradığını belirtti. Şam’ı diğer kentlere bağlayan tek yol şu an muhaliflerin elinde.

Suriye'deki iç savaşta başından beri etkin bir rola alan Rusya, 4 yıldır buraya asker ve komutanlarını gönderiyor.

Rus askerler, Esed posterlerinin önünde çektirdikleri pozları sosyal medyada paylaşmaktan çekinmiyor.

(Esed ve Putin afişinin önünde poz veren Rus askerleri)

 

Örgüte yakın kişilerin hem fikir olduğu konu ise asıl saldırının Esed’e değil onun en büyük kaynaklarına yapılması gerektiği.Birçok muhalif gücü barındıran Fetih Ordusu’nun desteğini de arkasına alan İslam Ordusu, Suriye’de bulunan İran askeri güçlerine de peş peşe saldırılar gerçekleştirdi. Humus, Lazkiye ve Halep’te operasyonlar başlatan örgüt, Hizbullah ve İran askerlerine ağır zayiat verdirdi. 

RUS SUBAYLARIN KALDIĞI ÜS

Daha önce İslam Ordusu Lazkiye’deki Rus karargahına saldırmıştı. Örgütten yapılan açıklamada, Rus asker ve uzmanların bulunduğu Hamim Askeri Havaalanına grad füzeleriyle saldırıldığı belirtildi.
 
Açıklamada,"Havaalanından edindiğimiz istihbarata göre büyük hasar meydana geldi. Bu saldırılar, Rusya'nın, Suriye halkını öldüren rejimin yanında yer almasından dolayı gerçekleştirildi" ifadelerine yer verildi.

abdurrahman.koc@haber7.com

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 75
  • YasinBaba 8 yıl önce Şikayet Et
    iranın allah bin çeşit belasını versin.
    Cevapla
  • ali ünlüer 8 yıl önce Şikayet Et
    kendi ülkesinin gücünü göremeyen ve kabul etmeyen bir zavallı grubu var. bunlar osmanlıya destek vermeyi,yıkan ve parçalayan zihniyetti.
    Cevapla
  • hayret 8 yıl önce Şikayet Et
    iranı eskiden severdim ama şimdi suriyede ve afganistan ın abd işgali sırasında gördükten sonra nefret ediyorum.zalim kafir esada destek vermeleri ve ırak ta sünni halka yaptıkları onların azgın islam düşmanları olduklarını ortaya koydu.
    Cevapla
  • demir 8 yıl önce Şikayet Et
    çok güldüm. adamları pohpohlamayın boşuna yazık iran botlarının altında ezilecekler
    Cevapla
  • seldur 8 yıl önce Şikayet Et
    iran ajanı demir allah iran ve yandaşları olan münafıkları helak edecektir.
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    suriye politikası çökmüştür kardeşim...bari daha çok kan dökmeyin de, çekilin kendi ülkelerinize gidin, oradaki halkı kendi haline bırakın, eskiden bari evleri vardı, yuvaları vardı, işleri vardı, şimdi hepsi yollarda mülteci ve permeperişan...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...