Rakka operasyonunda büyük kayıp

ABD'nin havadan destek verdiği Rakka operasyonunda karadan saldıran PYD/YPG 300 kayıp verdi.

GİRİŞ 28.05.2016 13:01 GÜNCELLEME 28.05.2016 13:22
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

IŞİD'e karşı ÖSO için havalanmayan uçaklar, PYD için gece-gündüz nöbette. IŞİD ise tüm güçleriyle Halep'in kuzeyindeki muhaliflere saldırıyor. Mare'nin Azez'le bağlantısı kesildi

PKK'nın Suriye yapılanması PYD militanlarının IŞİD'in kontrolünde bulunan Rakka'ya yönelik gerçekleştirdiği operasyona katılan ABD'li askerlerin 30'u Afganistan'daki Bagram Hava Üssü'nden getirildi.

Rakka saldırısına aktif olarak katılan ve PYD'li militanlarla pikapta çekilmiş fotoğrafları ajanslara düşen ABD'li askerlerin, üniformalarına PYD'nin askeri yapılanması YPG'nin armasını diktikleri gözlenmişti. Türkiye'nin üst düzey tepkisine yolaçan fotoğrafla birlikte, Suriye PKK'sı ile ABD'nin aktif işbirliği en net biçimde gözler önüne serilmiş oldu.

AFGANİSTAN'DAN GELDİLER

Daha önce de Amerikan askerlerinin Suriye'de PYD'li teröristlere eğitim ve danışmanlık hizmeti verdiği biliniyordu ama 'Coniler' ilk kez çatışma sahasında görüntülendi.

Sahaya aktif olarak inen ABD'lilerin, Afganistan'da başkent Kabil'e yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Bagram Havaüssü'nde görevli oldukları, Rakka saldırısı için özel görevle Suriye'ye getirildikleri öğrenildi. Afganistan'da katıldıkları çatışmalarda çok sayıda Müslüman öldürerek 'tecrübe' kazanan ABD'liler, Rakka'yı IŞİD terör örgütünden alıp PYD terör örgütüne vermek için destek olacak.

KOORDİNAT VERİYORLAR

Rakka'da görevli Conilerin ana görevinin, IŞİD'e karşı ABD öncülüğünde yapılandırılan uluslararası askeri koalisyona bağlı uçaklara hedef koordinatı göndermek ve doğrulamasını yapmak olduğu ifade ediliyor. Suriye'deki IŞİD hedeflerini vuran koalisyon uçakları Adana'daki İncirlik Havaüssü'nden kalkarak PYD militanlarına destek veriyor. Öte yandan Suriye'deki PYD kantonlarına silah ve lojistik araçları da İncirlik Havaüssü'nde görevli ABD'li askerler tarafından yapılıyor. ABD uçakları daha önce PYD militanlarına tonlarca silah ve mühimmat göndermişti.

300 KAYIP VERDİLER

Terör örgütü PYD, IŞİD'in merkez karargahı Rakka'ya ABD desteğiyle düzenlediği 'temizlik' operasyonunun ilk günlerinde büyük fiyasko yaşadı. Edinilen bilgiye göre, ABD hava desteğinin de yetersiz kaldığı operasyonda 150'si PYD/YPG'li olmak üzere operasyonu yürüten Suriye Demokratik Güçleri (SDG) militanları toplamda 300 kayıp verdi. Hezimetin ardından bazı Arap aşiretleri SDG'yi terk etti. 

PYD'ye var ÖSO'ya yok

PYD'ye İncirlik'te bulunan uçaklarıyla her türlü desteği veren ABD, Halep'in kuzeyinde IŞİD'le mücadele eden Özgür Suriye Ordusu'na ise yeterli ölçüde hava desteği sağlamıyor. Muhalifler, kuzey bölgelerdeki cephelerde savaşarak ilerlediklerini, ancak bu sırada hava desteği istedikleri ABD'nin, 'hava şartları' veya başka bahaneler öne sürerek savaş jetleriyle operasyondan kaçtığını belirtiyor. Hava desteğinin türlü bahanelerle kesilmesi ise IŞİD'in kaybettiği bölgeleri geri almasının önünü açıyor. Yerel kaynaklar ne Kobani ne de Tel Abyad'da PYD'ye verilen ölçüde hava desteğinin Suriye muhalefetine verilmediğini vurguluyor.

YORUMLAR 94
  • idris 7 yıl önce Şikayet Et
    Ölende müslüman vuranda müslüman hiristiyanlar açısında sorun yok
    Cevapla
  • Aslan diyar 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah doğru yoldan bizleri ayırmasın baksana ölen de allah ekber diyor öldüren de allahu diyor
    Cevapla
  • abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    İşid in başındakiler kukla ama savaşçılar islam adına savaştığını zannediyor. Bunların uyandırılıp acilen oso saflarına katılmaları lazım yoksa harita kafirlerin istediği gibi şekillenecek
    Cevapla
  • Furkan 7 yıl önce Şikayet Et
    Bütün demokratik laik devletler partiler aynıdır İslam ile hiçbir alakaları yoktur Müslüman olduğumuzu söylüyorsak anayasa olarak kuranı kabul etmeyenler nasıl destekleriz ??? Bakara 256 açık ve net ayetteki tağut kelimesinin araştırılması gerek
    Cevapla
  • hamdi baba 7 yıl önce Şikayet Et
    Kürtler de müslüman, neden müslüman iran, müslüman Türkiye söz konusu kürtler olunca Allahın doğuştan verdiği hakları gaspediyorlar? Gerçek müslümansanız bunu sorgularsınız, yok dininiz ırkçılık diniyse onu bilemem. Irkçılıkla beraber müslümanız da diyorsanız o zaman da şirk koşmuş olursunuz ona göre.
    Cevapla
  • Adranalin 7 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH U teala nın ayettleri açıktır yahudi ve hristiyanlar birbirinin dostlarıdır kim onları dost edinir ise onlardandır ayeti açıktır
    Cevapla
  • Mahmut 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede yabancıları dost ediniyor Suudi Arabistan gibi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler