Hameney: Darbenin arkasında ABD var

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Türkiye'deki darbe teşebbüsünün ABD tarafından yapıldığına dair güçlü şüphelerin olduğunu ileri sürdü.

Hameney: Darbenin arkasında ABD var
Hameney: Darbenin arkasında ABD var
GİRİŞ 01.08.2016 14:07 GÜNCELLEME 01.08.2016 14:07
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Başkent Tahran'da düzenlenen bir toplantıda konuşan Ayetullah Hamaney, "Türkiye'deki darbenin ABD tarafından tasarlanıp hazırlandığına dair güçlü şüpheler var. Bu ispat edilirse ABD adına büyük bir rezalet olacak" dedi.

Washington yönetimin başka ülkelerin içişleri müdahalesinin sadece İran'la sınırlı olmadığını ifade eden İran lideri, bunun için Türkiye'yi örnek verdi. Ayetullah Hamaney, " ABD, İslam ve İslami hareketlere karşıdır bu yüzden İslami hareketlerin olduğu Türkiye'de darbe girişimine başvurdu " diye konuştu.

Darbe teşebbüsünün ardından ABD'nin Türkiye halkı nezdinde nefretle karşılandığını kaydeden Ayetullah Hamaney, Washington yönetimin Irak, Suriye ve başka ülkelerde de zaafa uğramakta olduğunu savundu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 23
  • YasinBaba 7 yıl önce Şikayet Et
    fetö ile bu şeytanın bir farkı yoktur. ikiside sapık mezhep biri dialogculuk diğeri rafizilik. biri gariban suriyelileri öldürme emri veriyor diğeri insanlarımzı. birbirinden farkı yoktur, aynı şeyin lacivertidir.
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    asil turkiye degil tum bolgeyi rezalete sokan senin gibi hainlerdir . sizdende kurtulacagimiza az kaldi .
    Cevapla
  • dem 7 yıl önce Şikayet Et
    bu adamlar suriye ye müdahale etmeseydi. darbe 4 sene önce olur ve kürdistan kurulurdu. herşeye mezhep olarak bakmayın.
    Cevapla
  • ömer faruk 7 yıl önce Şikayet Et
    sayın editör ve sayın yorumcular. kim irana düşman ise aynı zamanda türkiyeye düşmandır.kim türkiyeye gerçek dost ise irana da dost tur. aynı zamanda suriyede buna dahildir. bu üç ülkeyi birbirinden ayırmak her üç ülkenin sonunu hazırlamak içindir. lütfen bunu idrak edin. Sayın rahmetli erbakanın tüm beyanatlarına bakın bunları sırsıyla sayar. önce suriye sonra türkiye sonra iran veya önce iran sonra türkiye. düşmanın hesabı budur buna alet olmayın. bakınız bir bir ortaya çıkıyor.
    Cevapla
  • yıldırım 7 yıl önce Şikayet Et
    siz ordan bunu gördüğünüze göre sağolun bizlerde arkasında abd ab nin olduğunu düşünüyoruz insanlık düşmanı bu topluluklar kahr olsunlar
    Cevapla
  • muhitin 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu noktada haklısın eyvallah ama suriye konusunda yanlış yaptınız iran
    Cevapla
  • haksoz 7 yıl önce Şikayet Et
    suriyedede hakli oldugu kesindir ama sen anlamazsin ! haila
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi