Fırat Kalkanı 5 bin muhalifi birleştirdi

Türkiye'nin 24 Ağustos sabahı başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında 6 farklı gruptan yaklaşık 5 bin muhalif asker aynı safta durdu.

Fırat Kalkanı 5 bin muhalifi birleştirdi
Fırat Kalkanı 5 bin muhalifi birleştirdi
GİRİŞ 31.08.2016 16:55 GÜNCELLEME 31.08.2016 17:04
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye, 24 Ağustos'ta başlattığı Fırat Kalkanı operasyonu ile sınır güvenliğini sağlamak, bölgede bulunan terör örgütlerini temizlemek, PYD'nin bölgede oluşturmak istediği koridoru önlemek ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlamayı amaçlıyor. TSK'ya bağlı Türk Özel Kuvvetleri öncülüğünde başlayan operasyona Özgür Suriye Ordusuna bağlı muhalif gruplar da destek veriyor.

Bu operasyon çerçevesinde Türkiye'nin sınır güvenliğini tehdit eden unsurlar temizlenirken, Suriye sınırı boyunca uzanan hatta güvenli bir alan oluşturulması hedefleniyor. Türkiye, Suriye krizinin coğrafyayı etkilemeye başladığı bir süreçte, kendi kaderine el koydu ve bundan sonraki süreçte kilit bir aktöre dönüştü.

Cerablus'ta başlatılan operasyon kapsamında ÖSO bir yandan DAEŞ'i bölgeden temizlerken, diğer yandan da PYD'yi Sacu çayının güneyine iterek 7 günlük sürede 400 km'lik bir alanı terörist unsurlardan temizledi. Operasyonun bundan sonraki ayağında ise sınır boyunca uzanan hatta terörist unsurlardan arındırılmış bir bölge oluşturulacak. Bu planın gerçekleştirilmesi için operasyonlarını sürdüren ÖSO'nun Cerablus sonrası yeni hedefi de bu çerçevede gerçekleşecek.

Muhalifler askeri komutada buluştu

Yaklaşık 5000 kişiden oluşan bir grup askeri içinde barındıran ÖSO ise farklı grupların bir araya gelerek oluşturduğu bir çatı. Sultan Murat Tugayı (2015), Ceyş el Tahrir (2016), Şam Cephesi (2014), Nureddin Zengi Hareketi (2011), Sukur el Cebel (2012) ve Feylak'uş Şam (2014) gibi grupların birlikte hareket ettiği operasyonda şuana kadar önemli bir başarı elde edilmiş durumda. Bu gruplardan Sultan Murat Tugayı, Ceyş el Tahrir, Şam Cephesi ve Sukur el Cebel doğrudan ÖSO'nun çatısı altında bulunurken, Nureddin Zengi Hareketi, Feylak'uş Şam ve Sultan Murad Tugayı ise ÖSO ile koordineli bir şekilde bu operasyonda yer almaktadır.

YORUMLAR 5
  • KESKİN 7 yıl önce Şikayet Et
    vatana hizmet icin gönüllü asker olmak istiyenleri alın bende gelmek istiyorum gavurlara acıma yok alayına ölümmmmmmm ermeniye ölümmmmmmmmmmmmm vatan icin ölürüm.Türkiyem
    Cevapla
  • şumnulu 7 yıl önce Şikayet Et
    büyük oyun bozuldu Türkiye çomağı soktu hesaplar şaştı satranç tahtasında hamle sırası bizde
    Cevapla
  • ¿~ 7 yıl önce Şikayet Et
    Aferin. Bi gūzelde silahlandirip egitin ve salin Haýinlere karşi. Bunlarin çok hakki kalmiştir Terör örgūtlerinde.
    Cevapla
  • Musa 7 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar , küffara karşı birleşin , ehli sünnet müslümanları bir olalım şu kafirleri yenelim , Suriyeyi tekrar barışla anılan bir ülke yapalım .
    Cevapla
  • alemi isyan 7 yıl önce Şikayet Et
    abd nasıl orada devletimize akrşı teröristleri kullanıyorsa bizde bizim trafımızda olanları onların yaptığı gbii, o terör guruplarına karşı birleştirmeli desteklemeli ve yönlendirmeliyiz süper bir politika
    Cevapla
DİĞER HABERLER
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?