NATO'dan kritik Türkiye açıklaması

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 'Türk askerine saldırıs olursa ve Türkiye NATO'dan yardım isterse ne yapılacak' sorusunu cevapladı

NATO'dan kritik Türkiye açıklaması
NATO'dan kritik Türkiye açıklaması
GİRİŞ 14.10.2016 16:25 GÜNCELLEME 14.10.2016 16:29
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve İtalya Dışişleri Bakanı Gentiloni, Roma'daki NATO Koleji'nde "NATO'nun Akdeniz ve Orta Doğu'da Ortaklarıyla İşbirliği" başlıklı konferansa katıldı.

Stoltenberg, konferans sırasında gazetecilerin, "Türkiye askerlerinin şiddet kullanılarak bölgeden çıkarılmaya çalışılması durumunda, NATO'dan yardım isterse ne yapılacak?" sorusunu yanıtlarken, "Türkiye, Suriye ve Irak’taki durumdan en çok etkilenen NATO ülkesi" dedi ve ekledi:

"Türkiye kendini savunması gereken pek çok terör saldırısıyla karşı karşıya kaldı. Ayrıca unutulmamalıdır ki, Türkiye en yüksek göçmen nüfusunu barındıran ülke. Hepimiz kabul etmeliyiz ki, Türkiye jeopolitik ve jeostratejik konumu nedeniyle önemli bir NATO müttefikidir. NATO olarak biz, Suriye ve Irak’taki bu duruma bir çözüm bulacak her türlü çabayı destekleyeceğiz. NATO aynı zamanda koalisyon güçlerini de hem DAEŞ’le savaşlarında askeri olarak hem de politik müzakerelerde desteklemeye devam edecektir. Bu uzun bir yol, güç bir iş; ancak, hafta sonu çok önemli olduğunu düşündüğümüz görüşmeler yapılacak."

YORUMLAR 92
  • Cemalettin 7 yıl önce Şikayet Et
    Ayıdan post gavurdan dost olmazmış hala bilmiyormusunuz arkadaşlar reis boşunamı söylüyor bize Allah yeter amenna sadak ....
    Cevapla
  • enes 7 yıl önce Şikayet Et
    sorulan soru ve verilen cevap arasındaki 7 farkı bulun
    Cevapla
  • Hasan Basri 7 yıl önce Şikayet Et
    Sorulan soruya ne cevap mı vermiş oldun... Bu avrupa ile amerika ile asla iş yapılmaz.. Bunların derdi kendileri. Bize ne olduğu çokta onlar için önemli değil. Türkiye kendine yakın olan ülkelerle iş tutmalı.
    Cevapla
  • Diyar-a Bekır 7 yıl önce Şikayet Et
    Bize ALLAH yeter..!
    Cevapla
  • giresunlu 7 yıl önce Şikayet Et
    bunların bu ülkeden gitmesi lazım bunlar dost değil kapatın incirliği
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması