Suriyeli muhaliflerden Türkiye açıklaması

SMDK Başkan Yardımcısı Abdurrahman Mustafa, Türkiye'nin SMDK'yı mali konular dahil her alanda desteklemeyi sürdürdüğünü söyledi.

Suriyeli muhaliflerden Türkiye açıklaması
Suriyeli muhaliflerden Türkiye açıklaması
GİRİŞ 09.08.2017 19:45 GÜNCELLEME 09.08.2017 19:46
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkan Yardımcısı Abdurrahman Mustafa,"Türkiye'nin SMDK'yı desteklemekten vazgeçtiği haberleri asılsızdır. Bu haberler kasıtlı şekilde yapılmıştır. SMDK'nın başarılarını gölgelemek için bu tarz haberler yapılıyor. SMDK birçok önemli toplantıya hazırlık yapıyor, bunu yıpratmak amacıyla bu tür haberler yapılıyor. Bu haber Zaman El Vasl'da çıkan bir haber, gerçekleri yansıtmıyor" dedi.

"SMDK'NIN MERKEZİ ZATEN İSTANBULDA'DIR!"

Türkiye'nin ekonomik ve siyasi konular başta olmak üzere her konuda kendilerini desteklediğini vurgulayan Mustafa, şöyle devam etti:

"Bize verilen destekle ilgili herhangi bir değişiklik yoktur. Türkiye her zaman Suriye halkı ve onun meşru temsilcisi olan SMDK'yı desteklemiştir. Desteklemeye de devam edecektir. SMDK'nın Türkiye hükümeti ile ilişkileri çok iyidir. Türkiye, SMDK ve Suriye halkına her zaman destek olmuştur. Herhangi bir değişiklik yoktur. SMDK'nın merkezi kurulduğu günden beri zaten İstanbul'dadır. "

Suriye merkezli Zaman el-Vasl haber portalı, ABD'nin girişimiyle 11 Kasım 2012'de Katar'da kurulan ve Suudi Arabistan, Katar, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere, Fransa gibi ülkelerden oluşan 'Suriye'nin Dostları Grubu' tarafından 'Suriye'nin yasal temsilcisi' olarak tanınan SMDK'ya ayda 320 bin dolar miktarında destek veren Türkiye'nin yardımı kesme kararı aldığını iddia  etmişti.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 5
  • Melisa Sinem 35 6 yıl önce Şikayet Et
    Emperyalist haçlı güçleri ve siyonist Yahudileri, 55 yıldır suriyeyi sadece %9 azınlık olan Nusayrilere peşkeş çekmiştir. Seküler Laik bir dünya görüşüne mensup ve dıştan alevi görünen bu azınlık baas rejimi, değil 600 bin Sünni Müslümanı katletmek, 20 milyon öldürse boş. Çünkü Batı zaten bu iş için ona müsaade ediyor. Amaç israil'in güvenliği ve Sünni Müslümanların iktidarına engel olmak. Nusayrilik Hz Ali'nin (haşa) Allah olduğuna inanan ve kitabul mecmu adında şirk dolu bir kitaba iman eden bir topluluk. Tarihleri boyunca Moğol fransız ve haçlılarla işbirliği içinde olmuştur Müslümanlara karşı Nusayriler
    Cevapla
  • uur 6 yıl önce Şikayet Et
    aylık 1 milyon 132 bin 382TL yıllık ise 13 milyon 588bin 584TL iyi para valla
    Cevapla
  • semih 6 yıl önce Şikayet Et
    abd israil fitnesi
    Cevapla
  • iso 6 yıl önce Şikayet Et
    tarihte Türk milletinin dostuna sırt çevirdiği hiç olmamıştır. zaliminde er yada geç cezasını kesmiştir.
    Cevapla
  • TheAzxtech 6 yıl önce Şikayet Et
    Aslında evet tabi kara leke süren yanlış hatırlamıyorsam Rusyadan kaçan Azeri kardeşlerimizi Stalin isteyince hemen teslim eden İnönü gibilerini saymazsak.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!