Ve İran harekete geçti! Devreye soktular

İran ordusu, Tahran'dan Akdeniz'e bağlanan güzergahı askeri amaçlı kullanmaya başladı.

Ve İran harekete geçti! Devreye soktular
Ve İran harekete geçti! Devreye soktular
GİRİŞ 17.12.2017 15:49 GÜNCELLEME 17.12.2017 15:49
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Terör örgütü DEAŞ'ın Suriye-Irak sınır hattının iki tarafında işgal ettiği bölgelerin Beşşar Esed rejimi ve İran destekli Haşdi Şabi'nin eline geçmesi üzerine bu güzergahta askeri hareketlilik başladı. İran, Irak üzerinden Akdeniz'e eriştiği koridorda ilk sevkiyatı yaptı.

 

 

Terör örgütü DEAŞ'ın Suriye'de elindeki son büyük yerleşim olan Bukemal'i geçen ay rejim güçlerine bırakmasıyla rejim ve destekçisi yabancı terörist güçler, Suriye-Irak sınırında büyük bir alanının kontrolünü ele geçirdi.

Irak'ın Suriye sınırındaki bölgeler ise ekim sonlarından beri İran destekli Haşdi Şabi güçlerinin kontrolünde. 

FİİLİ OLARAK HAYATA GEÇİRDİ

Irak-Suriye hattının rejim ve İran destekli grupların eline geçmesini fırsata çeviren İran, Şam üzerinden Akdeniz'e uzanmasını amaçladığı koridorun Tahran- Şam hattını fiili olarak hayata geçirdi. 

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, rejim ve Haşdi Şabi güçlerinin sınır hattında buluşmasının ardından, aralarında İran devrim muhafızları ve İran destekli Haşdi Şabi güçlerinden militanları taşıyan bir askeri konvoy, Suriye’nin Irak sınırındaki Bukemal ilçesi üzerinden Deyrizor kentine girdi.

İran böylece Tahran-Şam karayolu hattını askeri amaçlarla kullanmaya başladı. Irak üzerinden Suriye'ye uzanan hat sayesinde İran, Suriye'deki askeri varlığını daha kolay bir şekilde sürdürebilme imkanına kavuştu. 

Öte yandan Suriyeli muhalifler, her fırsatta, ülkedeki yabancı savaşçıların ülkeden ayrılmasının barış ve siyasi geçişin önemli parçalarından biri olduğuna işaret ederek İran destekli yabancı terörist gruplarının ülke sınırları dışına çıkarılması gerektiğinin önemine vurgu yapmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 43
  • persian 6 yıl önce Şikayet Et
    gelin iran ın komutası altında birleşelim onun liderliğinde bir vahdet olalım israili haritadan silip amerikayı yerle bir edelim
    Cevapla
  • Musa 6 yıl önce Şikayet Et
    Yavuz Sultan Selim atamız , kendi yolumuzdan gideriz , TÜRK kimsenin güdümüne girmez. Bildiği hak yolda yürür.
    Cevapla
  • arif 6 yıl önce Şikayet Et
    adından bile belli nesıl bir persli olduğun zaten sizin vahdetten kastınız bütün müslümanları iranın güdümüne sokmak onların boyunduruğu altına almak
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizim düşmanımız iran degil siyonizmdir.Evet bazı konularda iranla farklı düşünüyor olabiliriz ama bu tamamıyla farklı olduğumuz anlamına gelmez.kimse bu yanlışa düşmesin.hedef iran degil,siyonizm ve itleri olmalı Müslüman lar için.Allahu Ekber.
    Cevapla
  • levent 6 yıl önce Şikayet Et
    Nedense bu İran ve Rusya'ya güvenmem...
    Cevapla
  • Özet 6 yıl önce Şikayet Et
    Şan iran a gülüyor .
    Cevapla
  • ...... 6 yıl önce Şikayet Et
    Şans .mı?
    Cevapla
  • ahsen 6 yıl önce Şikayet Et
    hepimiz Muhammed Mustafa S.A.V in ummetiyiz.gün müslümanların birlik günüdür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!