IKBY'den küstah Afrin çıkışı! TSK'ya karşı..

Kürdistan Yurtseverler Birliği'ne bağlı peşmergeler, Afrin'de TSK'ya karşı PYD'ye yardım etmek istediklerini ilan etti. Açıklama KYB yetkilisi Mala Bahtiyar'dan geldi.

IKBY'den küstah Afrin çıkışı! TSK'ya karşı..
IKBY'den küstah Afrin çıkışı! TSK'ya karşı..
GİRİŞ 22.01.2018 13:17 GÜNCELLEME 22.01.2018 13:45
Bu Habere 172 Yorum Yapılmış

Afrin'de gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'na Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden küstah bir tepki geldi. Talabani'ye bağlı Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) partisinin politbüro üyesi Mala Bahtiyar, Peşmerge'nin TSK'ya karşı koymak için Afrine destek birlik göndermeye hazır olduklarını belirtti. 

PEŞMERGE GÖNDERMEK İSTİYORLARMIŞ

KYB'nin bir toplantısına katılan Bahtiyar, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Zeytin Dalı operasyonu hakkında gelen sorulara cevap veren Bahtiyar, TSK karşısında Afrin'e Peşmerge yollamak istediklerini açıkladı.

Bahtiyar, “Bölge ülkeleri, özellikle de Türkiye tavrımızın ne yönde olduğunu biliyor. Mümkün olursa Afrin’e şimdi yardım ederiz. İzin verilirse güçlerimizi göndeririz”sözleriyle Afrin'de teröristlerle birlikte olacaklarını skandal bir biçimde açıkladı.

ANKARA İLE MÜZAKERE

Bahtiyar tehdit nityeliğindeki açıklamalarının arkasına, öncelikle Ankara ile kararın müzakere edileceği, eğer olumlu bir sonuç elde edilmezse Peşmerge'nin Afrin'e gönderileceğini belirtti.

IKBY'nin Zeytin Dalı Harekatı’nın başladığı Afrin’deki Suriyeli Kürt güçlerine TSK’ya karşı koymaları için destek birlikleri göndermeye hazır olduğunu söyleyen Bahtiyar, birlikleri göndermeden önce Ankara’ya yakın zamanda bir müzakere heyeti göndereceklerini ekledi. 

KAÇAK PEŞMERGE TSK'YA KARŞI

Geçtiğimiz aylarda Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde gerçekleştirilen bağımsızlık referandumu sonrasında çıkan olaylarda Irak merkezi hükümeti Haşdi Şabi orduları ile Kerkük'e operasyon gerçekleştirmiş, Kerkük'ten Erbil'e kadar uzanan hat boyunca Peşmerge kaçarak geri çekilmişti. 

Şimdi ortaya çıkan bu durumda Türkiye'yi tehdit ederek gözdağı vermeye çalışan Bahtiyarın sözleri "İbdai'nin ordusundan kaçan Peşmerge Türkiye'ye karşı" yorumlarını beraberinde getirdi. 

BARZANİ'DEN 'AFRİN' AÇIKLAMASI

Afrin harekatını sindiremeyen Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) eski Başkanı Mesud Barzani sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı;

''Afrin'e gerçekleştirilen saldırılardan dolayı endişe duyuyoruz. Sivillerin hayatını kaybetmesine sebep olacak bu saldırı umarız bir an önce durur. Savaş ve şiddet Ortadoğu'daki sorunları daha da karmaşık hale getirdi. Bölgenin sorunlarına en iyi çözüm, barışçıl yollarla yapılmaktadır.''

YORUMLAR 172
  • apo 6 yıl önce Şikayet Et
    hepsi pkk bunlar
    Cevapla
  • Svs 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya bir kaç parça toprak kaldı elinizde bu kadar işin arasında Erbilide aldırmayın bize
    Cevapla
  • ilayi barzani 6 yıl önce Şikayet Et
    4tane haşti şabi size neler yaptı siz kim savaşmak kim ABD nin bile geri adım atığı TSK ile siz savaşacaksınız. İlayi mülayim
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    lütfen sıranızı ekrandan takip ediniz
    Cevapla
  • israfil 6 yıl önce Şikayet Et
    iyi bizde adam ariyoduk gommek icin ama onceden soyluyelim kacacaksiniz gelmeyin oburleri etekle kaciyor cunku
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı