İran: İsrail'i 1 haftada yok ederiz

İsrail ile İran arasındaki soğuk rüzgarlar karşılıklı diplomatik tehditler tüm hızıyla sürerken İran'dan bugün iddialı bir açıklama geldi.

İran: İsrail'i 1 haftada yok ederiz
İran: İsrail'i 1 haftada yok ederiz
GİRİŞ 16.03.2012 16:47 GÜNCELLEME 16.03.2012 16:47
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, İsrail'in gerçek bir savaşta bir hafta dahi dayanamayacak kadar küçük olduğunu söyledi.

Fars Haber Ajansının bildirdiğine göre, Salihi, Danimarka televizyonuna verdiği demeçte İsrail'in İran'a yönelik askeri saldırı tehditlerini değerlendirdi.

İsrail'i tehditlerini hayata geçirmemesi konusunda uyaran Salihi, saldırı durumunda İran'ın tüm gücünü kullanarak cevap vereceğini bildirdi.

Salihi, ''İsrail'in İran'ın nükleer tesislerine saldırısı bu rejimin bir hafta içinde yok olmasıyla sonuçlanır'' diye konuştu.

''İsrail gerçek savaşta bir hafta dahi dayanamayacak kadar küçüktür'' ifadesini kullanan Salihi, ''İsrailliler böyle bir hatanın sonları olacağını da çok iyi biliyor'' dedi.

İsrail yönetimi, İran'a yönelik askeri saldırının gerektiğinde hayata geçirilmek üzere masada tutulan bir seçenek olduğunu belirtiyor.

Tahran yönetimi ise, saldırıya uğraması halinde İsrail'in hiçbir noktasının güvende olmayacağını açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 25
  • sebtan taş 12 yıl önce Şikayet Et
    iyi bir tahmin. Ama netice tepebilir
    Cevapla
  • kemal gürbüz 12 yıl önce Şikayet Et
    doğru söze ne denir. İran dışişleri bakanı Ali Ekber Salihi gerçekten çok doğru şeyler söylemiş.İsrail İran'a saldırmayı aklından bile geçiremez.Çünkü zamanında Osmanlı İmparatorluğu bile başedememiş sonrasında İran ile iyi ilişkiler kurmayı düşünmüş ve 1639'dan sonra savaş bile olmamış olup Türkiye ile aynı sınırlarda korunmuştur.İsrail'in İran'ı tehdidi petrol fiyatında dalgalanma sağlayarak kar etme düşüncesinden başka birşey değildir.Birileri bazı problemler varmış gibi göstererek para kazanmaktadırlar.İsrailin amacı suni problemler çıkararak kar etme düşüncesidir.Bundan dolayı ne Abd ne de İsrail böyle bir durumu göze alamaz.Çünkü savaş dünyadaki büyük ekonomilerin çökmesine sebep olur.Bir ülkenin ekonomisi çöktükten sonra o ülkenin varlığından bahsetmek günümüzde imkansızdır.
    Cevapla
  • şükrü ğüvenç 12 yıl önce Şikayet Et
    haddi be. boş işler bunlar idda ediyorum israil ve iran virbirlerine borçlu bakın ve görün hiç bişi olmayacak ikiside kendi halıkna korku salarak istedikleri ğüce erişti neden diğer arap devletlerinde atom yok israilde bunu biliyor diyorki arap devletlerine ben vuracağıma iran vursun bende ellerimi uğuşturayım bakarsak ne bizle neden diğer araplarla iranın arası iyi değil sai israilin söde paniklediğine bakmayın iranı destekliyor bile bunu zaman gösterecek vede israil iranı üzerimize salmak için elinden gelen herşeyi yapacak kahrolsun israilde iranda yaşasın türkiye
    Cevapla
  • mevhibe inal 12 yıl önce Şikayet Et
    Düşman!. Düşmanı İsrail seçiyor! 4 bir yanına saldıran kendisi, mazlum rolünü oynamaya kalkıyor.Bundan 10 yıl önce bütün siyonistler bir ağızdan Saddam kötü, şeytan, düşman, diye çığırışıyorlardı. NeoConları iktidara getirip Irak Ramazan ayında bombalanmaya başladı. Ölüler, sakatlar, işkenceler, sapıklıklar, hırsızlıklar, bölünmeler, yabancı şirket ihaleleri. Saddam çirkin bir şekilde idam edildi, sağ kolu Hıristiyan Tarık Azize dokunulmadı. Şimdi aynı gurup İran diye çığırışıyor. Suriye bahane, Hıristiyanlar iktidarda, dokunmazlar. Maksat İslam Birliğine çomak sokmak. Türkiye ile İranı karşı karşıya getirmek. Müslümanları birbirine düşürmek..
    Cevapla
  • mehmet ay 12 yıl önce Şikayet Et
    iran yapar. gertçektende büyük bir güç kullanarak israili yok eder. israil bunu biliyor bilmeseydi zaten saldırırdı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkanlık koltuğunu oturan Nisa'dan 'başıboş köpekleri toplayın' talimatı
TSK'dan terör örgütüne büyük darbe: 19 terörist etkisiz hale getirildi!