Haaretz'in Türkiye'yi, ABD ve İsrail senaryosu

Haaretz, Esad'ın sonunun İran karşıtı bir koalisyon oluşturabileceğini ve bu koalisyonun, Türkiye'yi; ABD'nin ve İsrail'in doğal müttefiki yapacağını ileri sürdü.

Haaretz'in Türkiye'yi, ABD ve İsrail senaryosu
Haaretz'in Türkiye'yi, ABD ve İsrail senaryosu
GİRİŞ 23.07.2012 15:55 GÜNCELLEME 23.07.2012 15:55

İran'a karşı oluşturulacak bir koalisyonun Türkiye'yi, ABD ve İsrail'in doğal müttefiki yapacağı iddia edildi. Haaretz gazetesi, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın sonunun İran karşıtı bir koalisyon oluşturabileceğini ve bu koalisyonun, Türkiye'yi; ABD'nin ve İsrail'in doğal müttefiki yapacağını ileri sürerek, "İsrail kamuoyunu, Türklerin 'beş para etmez' insanlar olduğuna ve bizlerin ise her zamanki gibi haklı olduğuna inandırmak dışında Netenyahu Ankara'yla ilişkileri tamir etmek için ne yaptı?" sorusuna vurgu yaptı.

İsrail gazetesi Haaretz, Beşar Esad'ın sonunun İsrail'in tüm komşularını kapsayacak bir İran karşıtı koalisyon oluşturmak için bir fırsat sağlayabileceğini ileri sürdü. Gazete, bu koalisyonun belirlenen pozisyonunun, Türkiye'yi İran'ın nükleer güç yapmasını engelleme çabalarında ABD'nin ve İsrail'in doğal müttefiki yaptığını savundu.

Türkiye'nin Suriyeli muhaliflere olan desteğin, Şam'da kurulacak yeni bir rejimde merkezi bir rol vermesinin kaçınılmaz olduğu ve bunun Türkiye'nin İsrail'le ilişkilerini etkileyeceği belirtilen haberde, yakın bir geçmişte Olmert hükümeti döneminde Ankara'nın Kudüs ve Şam arasında aracı olduğunu kaydetti.
Netenyahu hükümetinin, Türkiye ile ilişkileri konusunda hangi zeki, yaratıcı ve cesur adımları attığını soran gazete, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail için sevgi ve sıcaklık beslemediği doğru" yorumunu yaparak Mavi Marmara baskınını hatırlattı.

Haaretz ayrıca, Netanyahu'nun Ankara'yla ilişkileri tamir etmek içni hiçbir şey yapmadığını ileri sürdü. "Diğer yandan, İsrail kamuoyunu, Türklerin 'beş para etmez' insanlar olduğuna ve bizlerin ise her zamanki gibi haklı olduğuna inandırmak dışında Netenyahu Ankara'yla ilişkileri tamir etmek için ne yaptı?" diye sordu.

 

KAYNAK: ANKA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mesajı aldık, değişimi yapacağız - Gazete manşetleri
Dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulama: Hakemler yalan makinesine bağlanacak