Barzani'den korkutan emir!

Irak'ta merkezi hükümet ile Kuzey Irak yönetimi arasındaki gerginlik tırmanıyor. Kürt Yönetimi, hak iddia ettiği bölgelere askeri yığınak yapmaya devam ediyor. Barzani, peşmergelere saldırı emri verdi.

Barzani'den korkutan emir!
Barzani'den korkutan emir!
GİRİŞ 26.11.2012 07:42 GÜNCELLEME 26.11.2012 14:04
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı MesuD Barzani, Irak güçlerinin Kerkük'e girmeleri halinde peşmergelere saldırı emri verdi. Tansiyonu düşürme çabaları da bir yandan sürüyor. Kürt ve Iraklı askeri yetkililer bugün Bağdat'ta bir araya gelecek.

Bağdat ile Bölgesel Kürt Yönetimi arasında gerilimin düşürülmesi için çabalar sürüyor. Ancak buna karşın tansiyon düşmüş değil.

Bölgesel Kürt Yönetimi, Irak ordusu birliklerinin bulunduğu anlaşmazlık bölgelerine askeri yığınağını sürdürüyor.

Kürt kaynaklara göre Erbil'den peşmergeler, tanklar ve zırhlı araçlar eşliğinde Tuzhurmato yakınlarına gönderildi. Peşmerge güçleri Kerkük'ün kuzeyine mevzilendi.

Kürt kaynaklar, Bölgesel Kürt Bölgesi Başkanı Mesud Barzani'nin, Dicle Harekat Komutanlığı'na bağlı Irak güçlerinin, Kerkük'e girmeleri halinde peşmergelere saldırı emri verdiğini belirtti.

Peşmergelerin, Irak birlikleri hareket etmedikçe mevzilerinden çıkmayacakları da kaydedildi.

Kürtler, Irak Başbakanı Nuri el Maliki'nin, Dicle Harekat Komutanlığı'yla, Kürt bölgesini ayıran sınırın içinde bulunan petrol bölgelerinin kontrolünü ele almak istediğini belirtiyor.

Irak Başbakanı Maliki ise, amacın Kerkük, Diyala ve Selahaddin bölgelerinin güvenliğini sağlamak olduğunu iddia ediyor.

YORUMLAR 18
  • umityldz 11 yıl önce Şikayet Et
    bunlar baştan belli idi.... amerikanın ırak ı bölüp etnik grupları kavgaları ile başbaşa bırakacağı belli idi.. şiiler arkasını iran a dayadı kürtler amerika ya güvendi ama amerika arkasına bakmadan gidince kürt yönetimi yalnız kaldı. keşke o zamandan kaderlerinin bizimle kesişeceğini bilselerdide bize madik atmasalardı. oysa cennet mekan turgut özal onlara her türlü desteği vermişti.
    Cevapla
  • rizeli53 11 yıl önce Şikayet Et
    böl parçala yönet bunun durdurulması lazım. halıfelıgın gerı gelmesı ve tek bayrak altında toplanma vaktı geldı.bızım olanları gerı alma vaktı. yoksa ıslam devletletı kuculerek yok olucak
    Cevapla
  • Osman Selim 11 yıl önce Şikayet Et
    ne korkusu?. yaw ALLAHinizi severseniz, bu haberlerde korkutan, urkuten diye yazmayin be kardesim, ne korkusu be?, biz turk milletiyiz, ALLAHtan baska hic kimseden korkmayiz, boyle laflari birakin
    Cevapla
  • KANAS 1 11 yıl önce Şikayet Et
    bırakın kırsınlar birbirlerinı. bunlardan kımseye fayda gelmez zarardan baska .pesmergelere yazuk olmasın :))))
    Cevapla
  • nazim manav 11 yıl önce Şikayet Et
    bana 80cm genislik ve iki metre uzunluk yetiyorken,bunlar dunyayi insanlara dar etmeye calisiyorlar.. bu kisacik omurde insanlarin istek listeleri ne uzun degilmi,birde bu yanlizlasma cabalari insan hayatini ne kadar olumsuz etkiliyor,herkez bir bolunme cabasina esir edilmis,hic kimse basini kaldirip etrafa bakmiyor,basini kaldirsada bu sefer at gozluklerini cikaramiyor.bu dunyanin boyle bir yer oldugunu bilseydim biletimi iptal ederdim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...