Bağdat ile Erbil mutabakata vardı

Irak'ta bir süredir çatışan Maliki hükümeti ile Kuzey Irak'ın peşmerge yönetimi prensipte anlaştı. Bağdat'ta bir araya gelen taraflar, ABD'nin arabuluculuğuyla eski mevzilerine dönme kararı aldı.

Bağdat ile Erbil mutabakata vardı
Bağdat ile Erbil mutabakata vardı
GİRİŞ 27.11.2012 11:18 GÜNCELLEME 27.11.2012 17:57
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Irak'ta istikrarın sağlanması ve bölgenin huzura kavuşması için görüşen Maliki güçleri ile peşmergeler, Irak Başbakanı Nuri el Maliki'nin kuzeyde 'Dicle Operasyon Gücü' adı altında bir birlik oluşturması üzerine bir süredir çatışma halindeydi.

Maliki, birliklerini Kerkük'ün 30 kilometre yakınına göndermiş, peşmergeler de yolu kapatarak gerginliği tımandırmıştı.

İç savaş başlamadan yapılan görüşmeler sonucu, Kerkük'teki kuvvetlerin geri çekilmesi için müzakerelere başlama kararı alındı.

Konu hakkında açıklama yapan Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, 'sorunlar güç kullanarak çözülemez, çözüm yolu diyalogtur' dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 3
  • hasan ali 11 yıl önce Şikayet Et
    kuzey ırak amerikanın mandası oraya dokunan yandı. amerika orası asla elinden bırakacak kadar aptal değildir.mezopotamyanın hakimi aynız amanda dünya hakimidir.
    Cevapla
  • adnan demir 11 yıl önce Şikayet Et
    barzani - maliki. barzaniyi sevmem, ama adamda ciddiyet var. maliki de ise hain tipi var, birilerine çatmak için, savaşmak için bahane arıyor. sonradan görme midir nedir anlayamadım. sonuçta nede olsa amerikanın emriyle oturdu koltuğa, ne derlerse onu yapıyor.
    Cevapla
  • SYBURSA 11 yıl önce Şikayet Et
    parçalanmışlık. bu resmen parçalanmışlığın resmidir.ayrı devlet olduklarını gösteriyor...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri