Suriye'de kan durmuyor: 128 ölü

Suriye'nin başkenti Şam'da bir okula düzenlenen saldırıda 29 öğrenci ve 1 öğretmen öldü. Ülke genelinde yaşanan çatışmalarda toplam 128 kişi hayatını kaybetti

Suriye'de kan durmuyor: 128 ölü
Suriye'de kan durmuyor: 128 ölü
GİRİŞ 04.12.2012 15:49 GÜNCELLEME 04.12.2012 18:19
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Suriye resmi haber ajansı SANA, başkent Şam'da Suriyeli muhaliflerce yapılan bir havan topu saldırısında bir okuldaki 29 öğrencinin ve bir öğretmenin öldüğünü öne sürdü.

Suriye devlet televizyonu ise Bteiha isimli okulu hedef alan saldırıda sekizi öğrenci, biri öğretmen dokuz kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Okulun İsrail'in Golan Tepeleri'ni işgalinin ardından yerlerinden olan Suriyelilerin kaldığı Vefidin kampının içinde olduğu belirtildi.

ŞAM'DAKİ ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENDİ

Silahlı muhaliflerin Başkent Şam'a doğru ilerlemesi nedeniyle, Esad güçleri muhalifleri geri püskürtmek için saldırılarını artırdı. Bu da Şam'ın çevresindeki çatışmaların son günlerde şiddetlenmesine yola açtı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi bugünkü çatışmalarda 16, dünkü çatışmalarda ise en az 200 kişinin öldüğünü duyurdu. Londra merkezli gözlemevi, ayrıca Şam'ı uluslararası havaalanına bağlayan stratejik yolun üzerindeki kontrol merkezinde de çatışmalar yaşandığını duyurdu.

SURİYE YİNE KAN GÖLÜ

SNHR, operasyonlarda, Deyru'z-Zor'da 9, Humus'ta 10, Dera 8, Hama'da 5, İdlib'te 4, Halep'te 3 ve Kuneytra kentinde 1 olmak üzere ülke genelinde 98 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Güvenlik güçlerinin Humus'un Hula beldesinde bir sahra hastahanesine düzenlediği saldırılarda çok sayıda kişinin öldüğünü ve yaralandığını kaydeden SNHR, Şam'ın Babila beldesinde de bir çok gizli hastahanenin top ve roket saldırılarına maruz kaldığını aktardı.

 

YORUMLAR 2
  • Gültekin kaya 11 yıl önce Şikayet Et
    haydar bas'a duyrurulur. daha gecenlerde firavun esedi hz. hüseyinnin rö+nde oldugunu söylemisti,yani bu nasil bir akil tutulmasidir ve vicdandir 4 bin yakin bebek ve cocuklar sehit edildi hasa hz. hüseyin ehli-beytin gülü böyle katliam yaparmiydi ?hayir yapmazdi bu esed askerleri ve nuseyri ucak pilotlari sirp kasaplarini gectiler
    Cevapla
  • mehmet akif 11 yıl önce Şikayet Et
    lanet olsun, birleşmiş milletler bu katliamın ortağıdır...... esed istediği zaman katliam yapsın. b.m. denen kurum seyretsin... bu nasıl bir aymazlıktır, nasıl bir adalettir... birleşmiş milletler yeniden yapılandırılmalıdır... bu katliamlara b.m. ortaktır...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li başkanlardan Özgür Özel'e rest! Şimdi ne yapacak?
KAAN İtalya'da manşet oldu: Kralların kralı