Filistinli mahkumlara destek kampanyaları

Raymond Hapishanesi'ndeki mahkumların, bir günlük açlık grevi yapmasıyla birlikte Gazze, Batı Şeria ve Kudüs'te açlık grevine destek kampanyaları başlatıldı.

Filistinli mahkumlara destek kampanyaları
Filistinli mahkumlara destek kampanyaları
GİRİŞ 14.02.2013 15:58 GÜNCELLEME 14.02.2013 15:58

İsrail'in Raymond Hapishanesi'ndeki 360 mahkum ve diğer hapishanelerdeki Filistin İslami Cihat Örgütü liderleri bir günlük açlık grevi yapıyor. Gazze, Batı Şeria ve Kudüs'teki aktivistler de İsrail hapishanelerindeki tutukluların açlık grevine destek vermek ve mahkumların sıkıntılarına dünyanın dikkatini çekmek için kampanyalar düzenliyor.

Bugün aktivistlerle bağımsız kurumların Ramallah'taki mahkum ailelerini ziyaret etmesi ve mahkumların hapishane şartlarını protesto etmek için bir dizi gösteriler düzenlenmesi bekleniyor.

''Özgürlük İçeceği'' dağıtıyorlar

Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus'da aktivistler, açlık grevine destek vermeye teşvik etmek için yoldan geçenlere ''Özgürlük İçeceği'' olarak isimlendirilen su ile tuz karışımını dağıtıyor.

Aktivist İbrahim el-Fakih, ''Bu Sevgililer Günü'nde açlık grevi yapan mahkumların sahip olduğu su ve tuzdan oluşan içeceği içerek,'Bir gün de olsa sizin içeceğinizi tadıyoruz. Bugün ve her gün sizi seviyoruz' diyeceğiz'' dedi.

Açlık grevine destek

Ramallah'taki Kızılhaç Örgütü ofisinin kapıları Hızır Adnan'ın mahkumlara destek vermek için örgütün Ramallah'taki ofisinde açlık grevi yapması nedeniyle 3 gündür kapalı bulunuyor.

İsrail hapishanesinde 66 gün açlık grevi yaparak özgürlüğüne ulaşan ilk mahkum Hızır Adnan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kızılhaç Örgütü merkezindeki açlık grevi ve eylemlerle sesini dünyaya duyurmak ve uluslararası toplum ile Arap-İslam dünyasına mesaj vermek istediğini söyledi.

Birleşmiş Milletler(BM), Sınır Tanımayan Doktorlar ve uluslararası basını bu olayla yeterince ilgilenmemekle suçlayan Adnan, halkın ve resmi makamların İsrail'e baskı yapmasını ve ''İşgalcilerin kalbine korku salan ve mahkumları serbest bırakmaya zorlayan'' Filistin mücadelesinin etkinleştirilmesini istedi.

Kızılhaç Örgütü sözcüsü Nadiye ed-Dibsi, Kızılhaç'ın tarafsız çalıştığını belirterek, içinde bulunanların işlerini sekteye uğratması nedeniyle Ramallah'taki ofislerinin kapılarını kapattıklarını ifade etti.

Kızılhaç'ın uluslararsı bir kurum olduğunun altını çizen Dibsi, tarafsız bir şekilde çalıştıklarını ve İsrail hapishanelerindeki bütün mahkumları ziyaret ettiklerini belirtti.

Filistinli tutuklulardan Samir İsavi 205, Eymen Şeravne 141, Cafer İzzeddin ve Tarık Kadan 79 günden beri İsrail hapishanelerindeki kötü şartları protesto ederek açlık grevi yapıyor.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gelinin duvağını toplarken başından vurulmuştu: 3 aylık hamile kadından acı haber!
Dünya ekonomik büyümesine katkı sağlayacak ülkeler açıklandı! Türkiye kaçıncı sırada?