Midyat'ta kilise soyguncuları bulunamıyor

Mardin'in Midyat ilçesinde Mor Barsom Kilisesi kimliği belirsiz kişilerce soyuldu. Kiliseden, gümüş kaplamalı el yazılı İncil ve ayinde kullanılan malzemelerin çalındığı belirtildi.

Midyat'ta kilise soyguncuları bulunamıyor
Midyat'ta kilise soyguncuları bulunamıyor
GİRİŞ 11.10.2013 18:00 GÜNCELLEME 11.10.2013 18:00

Polis, 2 kişi olduğu belirlenen hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

Işıklar Mahallesi'nde bulunan Mor Barsom Kilisesi'nin arka kısmından gece 01.30 sularında içeri giren hırsızlar, kameraları etkisiz hale getirdikten sonra, dinlenme salonunun kapısını açıp kilise bölümüne geçtikten sonra, gümüş kaplamalı İncil ve ayinde kullanılan bir takım malzemeleri alıp kaçtı.

Bir yılda kiliselerde 3 hırsızlık olayının yaşandığı belirtilirken aynı mahallede bulunan Meryem Ana Kilisesi 2 kez, Mor Barsom Kilisesi'nin de yeni soyulduğu belirtildi.

BİR YILDA 3 KİLİSE SOYGUNU 

Soygunun, kilise görevlilerince sabah saatlerinde fark edildiğini belirten Süryani Kiliseler Vakfı Başkanı Anto Nuay, ''Sabah 05.30-06.00'da namaza geliyoruz. Burada, görevliler fark etti, baktı bütün kitaplar, İnciller yerde. Hemen bize haber verdi, bizde emniyete haber verdik. Tespit ettiğimiz 50-60 senelik bir İncil. El yazısı Hori Aziz tarafından yazılan gümüş kaplı, birde ayinde kullanılan malzemeleri götürmüşler. Fakat bir yıl içerisinde 3 kilisemiz soyuldu, fakat kimse yakalanmadı. Bu hırsızların bulunmasını istiyoruz. Tabi bunlar vakıf malıdır, kilise ve cami fark etmiyor. İncilimiz o kadar eski değil ama bulunmasını istiyoruz.'' şeklinde konuştu. 

Kilisenin kameralarından görüldüğü kadar soyguncuların 2 kişi olduğunu belirten Süryani Kiliseler Vakfı Başkan Yardımcısı Yusuf Türker ise " Kameralardan görüldüğü kadarıyla dün gece 01.30'da buraya girmişler, sabah görevliler kiliseyi namaz için geldiklerinde bir baktılar kapılar açık, görevliler bizi aradılar. Buraya geldiğimizde, kilitlerimizi kırdılar, kitaplar yerde dağınık, her yeri dağıtmışlar. Bizde polisi aradık, polis geldi. Kameraları açtık, 2 kişi kilisemize giriyorlar, avlunun içerisinde biraz kalıyorlar, yan taraftaki dinlenme odasını açtılar, kameraları etkisiz hale getirdikten sonra kiliseye giriyorlar. Tabi bizim tespitlere göre demirbaş listelerimize göre bir tane incilimiz yok. 1957'de Horsipos Aziz Günel tarafından el yazısıyla yazılan iki yüzü gümüş çalınmış. Bizim için manevi değeri çok. Bir yıl içinde 3 sefer Kilisler açıldı. Bunların bulunmasını istiyoruz." diye konuştu. 

Öte yandan hırsızlık olayıyla ilgili geniş çaplı soruşturma

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...