Koyunlar çalındı, kuzular sütsüz kaldı

Gaziantep'te, etkisiz hale getirilen çobanın sürüsündeki 302 koyun ve keçi kimliği belirsiz kişilerce çalındı. Koyun ve keçiler çalındığı için 120 kuzu 2 gündür beslenemiyor.

Koyunlar çalındı, kuzular sütsüz kaldı
Koyunlar çalındı, kuzular sütsüz kaldı
GİRİŞ 10.05.2014 10:56 GÜNCELLEME 10.05.2014 10:56

Yukarı Beylerbeyi Mahallesi yakınlarında çiftliği bulunan Ülki Sezer'in sahibi olduğu 302 koyun ve keçi, geçen perşembe günü Suriyeli çoban tarafından merada otlatılmaya çıkarıldı.

İddiaya göre, Suriyeli Doğan Atunun, dün akşam saatlerinde çiftlik sahibi Sezer'i arayarak merada karşılaştığı 2 kişiyle sohbet ettiğini ve ikram ettiği meyve suyunu içtikten sonra uykuya daldığını, uyandığında ise sürüyü bulamadığını söyledi.

Bunun üzerine meraya giden Sezer ve beraberindekiler yaptığı aramada koyun ve keçilere ulaşamayınca durumu polis ve jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen güvenlik güçleri yapılan incelemenin ardından çobanın ifadesine başvurarak çalınan koyun ve keçilerin bulunması için çalışma başlattı.

HAYVANLAR KAMYONETLERE BİNDİRİLMİŞ

Çiftlik sahibi Ülki Sezer, arama çalışmaları yaparken, meranın 2 kilometre uzağındaki bir inşaatta çalışanların hayvanların iki kişi tarafından 2 kamyonete bindirilerek götürüldüklerini gördüğünü anlattıklarını kaydetti. Sezer, çalınan hayvanların büyük bir kısmının yeni doğum yaptığını belirterek, "Doğum yapan hayvanların yavruları iki gündür beslenemiyor. 120 kuzu beslenemedikleri için ölümle burun buruna. Yazık değil mi bu hayvanlara? Bu hayvanların sonu ne olacak? Bu işi yapanlar bizden çaldıkları hayvanları nasıl yiyecekler?" dedi.

5 yıldır çiftlikte hayvan beslediklerini ve her yıl mayıs ayından itibaren hayvanları aynı arazide otlattıklarını söyleyen Sezer, zararlarının 150 bin lira olduğunu ifade ederek hayvanlarının bir an önce bulunmasını istedi.

Güvenlik güçleri, çalınan hayvanları bulmak için çalışmasını sürdürüyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"