Sahte plaka gerçeğiyle karşılaşınca..

Erzurum'un Oltu İlçesi'nde sahte plakalı minibüs gerçek plakalı minibüs ile karşılaşınca yakayı ele verdi.

GİRİŞ 08.12.2011 20:37 GÜNCELLEME 08.12.2011 20:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Oltu Atatürk Caddesi'nde manavcılık yapan 4 çocuk babası Selami Şahin (39) 29 Eylül tarihinde eline geçen ihbar mektubu ile 22 Ağustos 2011 tarihinde Elazığ Hankendi yol ayrımında tüm ikazlara rağmen durmadığını bu nedenle kendisine ait 25 FE 736 plakalı araca 600 lira ceza yazıldığını öğrenmişti. Her ne kadar kendisinin Elazığ'a gitmediğini söylese de bunu ispatlayamayınca 600 liralık cezayı ödemek zorunda kaldığını söyledi. Şahin alın teri döktüğü paranın bu şekilde gitmesine çok üzülüyordu. İşin aslı Türk filmlerine konu olacak şekilde tesadüfen ortaya çıktı

Manavcılık yapmakta olan Şahin, gece Erzurum'a sebze almaya giderken Çamlıbel köyü yakınlarında önünde seyir halinde olan aynı marka ve aynı plakalı aracı gördü. Bir anda şoke olan Şahin sahte plakayı pişti etti. Hızını artıran Şahin sahte plakalı aracın önüne geçerek yoluna devam ederken sahte plakalı aracın geri döndüğünü fark etti. Kendisi de aracını aynı istikamete çevirerek takibe başladı. Sahte plakalı aracın aşırı süratle yol alması nedeni ile yetişemeyen Şahin Ballıca Köyü yol ayrımı yakınlarında aracın terk edilmiş halde olduğunu gördü.

Olayın ardından Şahin İlçe Jandarma ekiplerini durumdan haberdar etti. Olay yerine gelen Jandarma ekipleri çevrede geniş çaplı arama başlattı. Şüpheliler gecenin karanlığından faydalanarak kayıplara karıştı. Sahte plakalı araç ise çekici ile ilçe merkezine getirildi.

Aracın İstanbul'dan çalıntı olduğu plaka ve ruhsatının da Selami Şahin adına düzenlemiş olduğu ortaya çıktı. Güvenlik güçlerinin ilk tespitlerine göre aracın bölge de son günlerde artan kablo hırsızlığı olaylarında kullanıldığı kanısına varıldı.

Selami Şahin ise durumun ortaya çıkmasından dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Şahin, "Ceza yazıldığı gün aracımla sebze halinden alışveriş yapmıştım. Sebze Halinden aldığımız faturalar da araçla ilgili hiçbir açıklama yeri olmadığı için haksızlığa uğradığımı ispat edemeyerek 600 TL cezayı ödemek zorunda kaldım. Şimdi ödediğim ceza bir yana dursun haklı olduğumu ispatlamış olmanın mutluluğunu taşıyorum. Güvenlik güçlerinin şüphelileri en kısa zamanda yakalayacaklarından hiç şüphem yok" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • KADIR ejderha 12 yıl önce Şikayet Et
    bizim millet. hemen neden jandarmaya haber vermezse.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
EURO 2024'te görev yapacak hakemler belli oldu! Türkiye'den tek hakem...