Umut'ları söndüren son 5 dakika

İzmir'de maganda kurşunuyla can veren Umut'un anne ve babası, hayatlarını karartan o anları anlattı. Çocukların '5 dakika daha' ısrarını kıramayan anne, ne olduysa o anda olduğunu söyledi.

GİRİŞ 29.08.2012 15:36 GÜNCELLEME 29.08.2012 18:04
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Karabağlar'da rastgele açılan ateş sonucu yaşamını yitiren 6 yaşındaki Umut'un annesi Gülhan Ceylan (37) canının çok yandığını, polis dışında kimseye silah verilmemesi gerektiğini söyledi.

Karabağlar General Asım Gündüz Parkı'nda oynarken nereden geldiği belirlenemeyen kurşunun isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Umut'un anne babası Gülhan ve Ufuk Ceylan (37) çifti, AA muhabirine açıklamada bulundu.

Anne Gülhan Ceylan, okula başlamaya hazırlanan oğlunun kaydını Hüseyin Akdağ İlköğretim Okulu'na yaptırdıklarını ve olay günü 8 yaşındaki kızı Doğa ve 6 yaşındaki oğlu Umut ile General Asım Gündüz Parkı'na gittiğini anlattı.

Oğlunun kaydıraktan kayarken birden düştüğünü kaydeden Gülhan Ceylan, şöyle konuştu:

''O gece yemeğimizi yedik, parka gittik. Park çok sessizdi korktum ve dönmek istedim. Çocuklar 5 dakika daha kalmak isteyince kıramadım, kaldım. O 5 dakika içinde olan oldu. Oğlum düştü. Düştü diye feryat ediyorum. Dikiş atılır, geçer, kanı silinir olay kapanır dedim ama oğlum kurşun yemiş.''

-Oğlunun pilot olmasını istiyordu-

Acılı anne, oğlunun önce polis sonra da pilot olmayı hayal ettiğini belirterek, ''Şimdi oğlum, melek oldu, uçtu gitti. Canım çok yanıyor. Olay aklıma sığmıyor. Polis dışında kimseye silah verilmesin'' dedi.

Umut'un okula başlayacağı için çok mutlu olduğunu anlatan Gülhan Ceylan, ''Okul ayakkabılarını almıştık, çok sevindiği için giymek istemişti, kıyamamış izin vermiştim. Şimdi herkesin çocuğu okula giderken ben uzaktan izleyeceğim'' diye konuştu.

Beyaz eşya dükkanında çalışan baba Ufuk Ceylan ise rastgele açılan ateş sonucu ölenlerin haberlerini hep televizyondan izlediklerini, insanın bu felaketi başına gelince anlayabileceğini, çaresiz olduklarını, kısa süre içinde çocuğunu vuran kişinin ortaya çıkmasını istediğini dile getirdi.

-''İçim yanıyor''-

Ufuk Ceylan, ''Silah cesaret veren bir şey. O yüzden ruhsatlı da olsa görevi dışında kimseye silah verilmemesi gerekiyor. Kızım ve eşimi ayakta tutmak zorunda olmasam ben de hüngür hüngür ağlayacağım. İçim yanıyor'' ifadelerini kullandı.

General Asım Gündüz Parkı yanında manavı bulunan ve olayı gören Ahmet Yıldırım da olayın ardından kanlar içindeki çocuğu hastaneye kaldırdıklarını ancak çocuğu kurtaramadıklarını dile getirdi.

Bölgede zaman zaman rastgele ateş açan kişilerin olduğunu, o gün de sokakta bir düğün yapıldığını söyleyen Yıldırım, ''Silah sesi duymadık ama buralarda maç günlerinde, özel günlerde havaya ateş açılıyor. Belki o kurşunlardan birine çocuk kurban gitmiştir'' dedi.

-Dün toprağa verildi-

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, önceki gün rastgele açılan ateş sonucu, 6 yaşındaki Umut Ceylan'ın beline kurşun isabet etmiş, ağır yaralanan çocuk, kaldırıldığı Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside, kurşunun küçük çocuğun sırtından girerek akciğerine zarar verdiği belirlenmiş, Umut'un cenazesi dün Menderes ilçesine bağlı Çatalca köyünde defnedilmişti.

HAYATLARI KARARTAN MAGANDA OLAYLARIYLA İLGİLİ BİR YORUM

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • Cem Dogdu 11 yıl önce Şikayet Et
    ucuncu dunya ulkesi . maalesef yurdum ucuncu dunya ulkesinden farki ok. bu maganda kursunlarini ne kanunlar onleyebildi, ne dinimiz, ne de insanligimiz.. ben ailenin o icler acisi halini gordukce, ve o minik ve masum cocugun halini dusundukce tuylerim urperiyor ve allah'tan dilegim ne olur kimseyi boyle bir durumla karsi karsiya birakma diyorum. cok zor bir durum bu cok zor. benim anliyamadigim bunu yapan birisinin insanligindan utanmasi lazim oyle ki vicdan azabindan deliye donmesi hatta intihara kadar bile gitmesi gerekir. ben buna bir mazeret bulamiyorum cunku. ıcimden diyorum ki- merhum necip fazilin eserinden-nerdesin reıs bey? nerde kaldi bu vicdan murakabesi...
    Cevapla
  • Sultan-ı Yegah 11 yıl önce Şikayet Et
    ruhsatsız silah taşımanın cezası.... nedir? bilen var mı? en fazla silahı alırlar, adamı da salarlar.. olay bu.. bari abd'deki gibi yap yapacaksan.. isteyene ruhsat ver, ama hepsinin balistik sonuçları da kayıtlı olsun.. ruhsatsız silah yakaladın mı da canına oku..
    Cevapla
  • Ebu-Yunus 11 yıl önce Şikayet Et
    allah'ın hükmüyle hükmetmemek ne kadar da hazin değil mi?. şeriate küfredenler bile nedense şeriatın uygulanmadığından yakınır. kısasa kısas şeriatin bir kuralıdır. bunu kim istemez? o halde şeriate bu düşmanlık niye? kalbleri sakinleştiren, burukluğu gideren,topluma huzur ve emniyeti getiren şeriattir. 600 yıllık osmanlı tarihinde sadece 6 kişinin elini, hırsızlık yaptığı için kestiren şeriat..asrı saadette, sadece 1 kişiyi zina yaptığı için taşlanarak ölüme mahkum eden şeriat. ben o şeriate kurban olayım. allah'ın hükmüyle hükmetmemek ne kadar da hazin değil mi?
    Cevapla
  • Göksel ŞENTÜRK 11 yıl önce Şikayet Et
    polis dışındakillerin silahları. maganda denilen hayvanların silhaları ruhsatsızdır, asla ruhsatlı kullanmazlar çünkü en ufak bir olayda tespit edilmesi saniyeler bazındadır. bu cinayet ruhsatsızla işlenmiş belli, ruhsatlı silahın tüm detayları emniyette olup her nerede kullanılırsa anında tespit edilir ve silah elinden alınır. bilip bilmeden sallamayın. türkiye'de cinayetler ruhsatsız silahlarla ve av tüfeği ile işleniyor.
    Cevapla
  • Abdullah çetin 11 yıl önce Şikayet Et
    hoşçakalın emi.. ondan öncesinde bu ülkede sırtından vurulan 17 yaşında bir daha asla yürüyemeyecek 'ferhat gerçek' gaz bombasından giden ''mazlum akay'lar var havan topundan giden ''ceylanlar var onlarında umut'larını söndürmüşlerdi birileri senin gibi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ayhan Bora Kaplan dosyasında ikinci bir gizli tanık daha olduğu ortaya çıktı
Filistin başvuru yapmıştı! FIFA'dan İsrail adımı