Banka çalışanlarının dikkati dolandırıcıyı yakalattı

İzmir'in Konak ilçesindeki bir bankanın çalışanlarının, şubeleri üzerinden yapılan para havalesinden şüphelenerek polise bildirmesi üzerine parayı çekmeye gelen telefon dolandırıcısı yakalandı.

Banka çalışanlarının dikkati dolandırıcıyı yakalattı
Banka çalışanlarının dikkati dolandırıcıyı yakalattı
GİRİŞ 22.02.2013 11:54 GÜNCELLEME 22.02.2013 11:54

Çankaya semtindeki bir banka şubesine, Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde yaşayan C.A. tarafından, F.E. isimli şahıs adına 18 bin 500 TL havale yapıldı.

Yüksek miktardaki havaleden şüphelenen banka çalışanları, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerine haber verdi. Kısa sürede bankaya ulaşan ekipler, havale edilen parayı çekmeye çalışan 22 yaşındaki F.E.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Parayı gönderen C.A., telefon edip kendini polis ve savcı olarak tanıtan şahısların yönlendirmesiyle F.E.'ye para gönderdiğini, oğlunun uyarması sonucu dolandırıldığını anladığını, en yakın karakola giderek şikayetçi olacağını söyledi.

Gözaltına alınan şüpheli F.E. ise yaklaşık bir aydır yanında çalıştığı işyeri sahibi Y. isimli kişinin kendisine hesap açtırdığını, üç gün önce Adana'ya gittiğini, parayı çekip onun vereceği hesaba göndereceğini, daha önce de bankamatiklerden dört defadan fazla para çektiğini ve Y.'ye verdiğini söylediği öğrenildi. Bu arada Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Asayiş Büro Amirliği'ne müracaat eden M.H.'nin de telefon edip kendini polis olarak tanıtan kişilerin tuzağına düşerek, F.E.'ye ait olduğu belirlenen hesaba bin 46 TL yatırıldığı tespit edildi. Her iki olayın şüphelisi F.E., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'e bir günde dört koldan darbe: Keskin nişancı, roket, pusu, füze salvoları
Türkiye'de satılan en ucuz elektrikli otomobiller: 1 milyon TL altında 3 model var