National Geographic seçti... Türkiye'de ölmeden önce görülmesi gereken 6 rota

Dünyanın en ünlü seyahat ve medya platformlarından biri olan National Geographic, "Ölmeden Önce Görülmesi Gereken Yerler" kitabında Türkiye'den de 6 kültür ve doğa harikasına yer verdi. İşte National Geographic'in seçtiği ölmeden önce Türkiye'de görülmesi gereken yerler.

National Geographic seçti... Türkiye'de ölmeden önce görülmesi gereken 6 rota
National Geographic seçti... Türkiye'de ölmeden önce görülmesi gereken 6 rota
GİRİŞ 21.02.2020 10:59 GÜNCELLEME 21.02.2020 10:59

Dünyaca ünlü medya kuruluşu National Geographic "Ölmeden Önce Görülmesi Gereken Yerler" kitabında Türkiye'ye de yer verdi. Ölmeden önce Türkiye'de görülmesi gereken 6 kültür ve doğa mirasını tanıtan dergide her bir rotadan övgüyle bahsedildi. Ayasofya, Mardin, Sümela Manastırı, Mısır Çarşısı ve Kapadokya, dünyanın dört bir yanından 225 ayrı rota ile beraber en iyi ve görkemli yerler listesine yer aldı.

 

 

Dünyanın en ücra köşelerinden lokasyonların yer aldığı kitabın tanıtımında, "Dağların zirvesinden büyüleyici güzellikteki adalara, yağmur ormanlarına ve antik anıtlara kadar National Geographic’in seyahat uzmanları ve ödüllü fotoğrafçıları sizi dünyanın en muhteşem yerlerine doğru uzun bir yolculuğa çıkarıyorlar" ifadelerine yer verildi.

 

 

İşte Türkiye'nin National Geographic listesine giren ölmeden önce mutlaka görmeniz gereken yerleri...

"Belki de inşa edilmiş en mükemmel bina" Ayasofya 

National Geographic dizelerinde "Belki de inşa edilmiş en mükemmel bina" şeklinde söz edilen Ayasofya, Doğu Roma İmparatorluğu'nun İstanbul'da yaptığı en ihtişamlı mimari değer. Kitapta iki fotoğrafla tanıtılan Ayasofya, "İbadete milattan sonra 537 yılında açılmış olan çok cepheli Ayasofya Hıristiyan ve İslam geleneklerinin öğelerini birleştirir, Ayasofya ile Sultanahmet arasındaki alan bir zamanlar tüm İstanbul'un merkezi olan hipodromdur. Halen de hareketliliğin merkezidir. Burada seyyar satıcıları, taze nur suyu sıkanları, simit ve tatlı olarak külahta dondurma satanları harika manzara eşliğinde oturabiliriz" sözleriyle anlatıldı.

Mardin

Kitapta Mardin'in üç fotoğrafına yer verilirken "Ortodoks manastıları ve Artuklu mirası. Baş döndürücü Mardin, Suriye çölüne yukarıdan bakan parlak taç gibi bir tepede yer alır. Hamamları Artuklu döneminede yapılmış olup, Anadolu'nun en eski hamamlarıdır. Sıcak suyun keyfini çıkarmak için çok ideal bir yerdir" şeklinde tanıtıldı.

Sümela Manastırı

Nat Geo Ölmeden Önce Görülmesi Gereken Yerler kitabında dağ manastırları bölümünde kendine yer bulan Sümela Manastırı, deniz seviyesinden 1150 metre yükseklikte, sarp dağların yamaçlarına inşa edilmiş akıl almaz bir manastır. Sümela, "Dağların zirvesinden büyüleyici güzellikteki adalara, yağmur ormanlarına ve antik anıtlara kadar National Geographic’in seyahat uzmanları ve ödüllü fotoğrafçıları sizi dünyanın en muhteşem yerlerine doğru uzun bir yolculuğa çıkarıyorlar" ifadeleriyle Nat Geo okuyucularıyla buluşturulmuş.

Tarihin sıfır noktası: Göbeklitepe

Dünyanın en eski yerleşim yeri ve tarihin sıfır noktası olarak kabul edilen Göbeklitepe, 2019 yılında yoğun ilgiyle karşılandı. Yaklaşık 12 bin yıl önce inşa edilmiş tarihi yeniden yazdıran Göbeklitepe için "İnşası milattan önce 10 bin yılına uzanan Göbeklitepe'nin egzotik bitki ve hayvan resimlerini oyulduğu dikili taşlarla en eski tapınak olduğu düşünülmektedir. Çevrede antik insan figürleri bulunmuştur"  şeklinde bilgi verildi.

Mısır Çarşısı

Kitabın büyük pazarlar bölümünde değinilen Mısır Çarşısı, İstanbul'un en fazla turist çeken cazibe merkezi. İstanbul'a gelen her turistin, mutlaka ziyaret ettiği Mısır Çarşısı, Osmanlı döneminde Doğu ile Batı'nın kesişme noktası olması nedeniyle önemli ticaret merkezi olmuştu. 

Kapadokya

Türkiye'nin en önemli turizm bölgelerinden biri olan Kapadokya, her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor. Volkanik püskürmelerin bir sonucu olarak ortaya çıkan peri bacaları, bu eşsiz doğal oluşum üzerinde gün doğumunda balon turu yapmak gibi büyüleyici etkinliklere dahil olabileceğiniz Kapadokya'nın, National Geographic listesinde yer alması şaşırtmadı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL