SSK SGK TC Kimlik No ile hizmet dökümü sorgulama

TC Kimlik No ile SSK SGK hizmet dökümü ile internet üzerinden SGK SSK sorgulaması çok kolay. SGK hizmet dökümü ve her şey bu sayfada

SSK SGK TC Kimlik No ile hizmet dökümü sorgulama
SSK SGK TC Kimlik No ile hizmet dökümü sorgulama
GİRİŞ 08.04.2015 09:30 GÜNCELLEME 08.04.2015 09:29
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

TC Kimlik No ile SSK SGK hizmet dökümü numaranız ile internet üzerinden ulaşabildiğiniz bilgilerden birisi de SGK SSK hizmet dökümü sorgulama işlemleri. TC Kimlik No ile SSK SGK hizmet dökümü ile internet üzerinden SGK SSK sorgulaması çok kolay. SGK hizmet dökümü ve SGK ile ilgili tüm bilgilerin yer aldığı sayfamız. SSK SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini TC kimlik numaranız ile kolaylıkla yapabilirsiniz. TC kimlik no ile ssk sgk hizmet dökümü nasıl öğrenilir ve nasıl sorgulanır haberimizin detaylarında yer alan bilgilerden okuyabilirsiniz.

SGK SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!

SSK EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ! 

SGK RANDEVU İÇİN TIKLAYIN

TÜM SGK SSK UYGULAMALARI İÇİN TIKLAYIN

Bu sorgulama işlemini başarıyla tamamlayabilmek için öncelikle ilgili siteye giriş yapmalısınız. Açılan sayfada öncelikle uyruğunuzu seçmelisiniz. Eğer T.C. vatandaşı iseniz sırasıyla T.C. kimlik numaranızı, nüfusa kayıtlı olduğunuz ili, doğum yılınızı, nüfus cüzdanınızda bulunan cilt numaranızı ve verilen güvenlik kodunu girmeniz gerekmektedir. Eğer yabancı uyrukluysanız sizden sırasıyla T.C. kimlik numaranız, ikamet tezkere numaranız, doğum yılınız ve güvenlik kodu bilgileri istenecektir. Bu bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde girdiğinize emin olduktan sonra “Bilgileri Sorgula” butonuna basarak prim sorgulama işleminizi bitirebilirsiniz.

Kurumun görevleri:

•    SSK-SGK sosyal güvenlik alanında bir gelişme olduğunda uluslararası gelişmeleri takip eder.
•    SSK-SGK sosyal güvenlik ile alakalı konularda kamu kurum ve kuruluşlarıyla irtibat kurar.
•    SGK-SSK farklı ülkelerle yapılacak olan anlaşmalar için çalışmalar yürütür.
•    SGK-SSK bireylerin sosyal güvenlik haklarına ilişkin daha iyi hizmet alabilmeleri için çalışmalar yürütür.
•    SSK-SGK hizmet verdiği kişilerin hak ve yükümlülüklerini koruyarak yerine getirilmesinde öncülük eder.
SSK-SGK Uygulamaları

SSK-SGK Sorgulama

SSK-SGK sorgulama uygulamasını kullanarak öğrenebileceğiniz bilgiler;

•    Hangi işyerinde çalıştıysanız o işyerinin işyeri numarasını,
•    Daha önceden hangi tarih aralıklarında çalıştığınızı,
•    Belge kodunuzu,
•    İşe giriş ve çıkış tarihinizi,
•    Hangi dönemlerde, hangi miktarda prim gün sayınızın yatırıldığı,
•    Aylık kazancınızın ne olduğunu,
•    Yıllık toplamlarınızın tümünü,
•    Kısaca anlatmak gerekirse SSK-SGK ile ilgili genel hizmet bilgilerinizin bütününü öğrenebilirsiniz.

SSK-SGK Gün Dökümü

SSK-SGK gün dökümü uygulaması sayesinde işe başlama tarihinizi, işten çıkış tarihinizi, ne kadar süreyle hangi işte çalıştığınız gibi bilgileri kolaylıkla öğrenebilirsiniz. SSK gün dökümüyle ayrıca emekliliğinize ne kadar gün kaldığını, öğrendiğiniz bilgileri kullanarak emekli olacağınız tarihi, alacağınız maaşı gibi birçok işlemi de gerçekleştirebilmektesiniz.

SSK-SGK Maaş Hesaplama

SSK-SGK maaşınızı hesaplamanızın en kolay ve pratik yoludur. Bu uygulamayı kullanarak kendi emekli maaşınızı kendiniz hesaplayabilirsiniz. Bu uygulama ile, önceden ortalama emekli maaşınızı hesaplayabilirsiniz ve sonrasında herhangi bir sürpriz ile karşılaşmazsınız. Ancak bu noktada bilmelisiniz ki SSK-SGK maaş hesaplama uygulamasının amacı sizleri bilgilendirmektir. Herhangi bir resmi evrak niteliği taşımamaktadır.

SSK-SGK Randevu Alma

SSK-SGK randevu alma için 3 seçenek vardır. Online SSK-SGK randevu alma sistemiyle ücretsiz olarak hangi doktordan istiyorsanız ona göre randevu alabilirsiniz. Diğer seçenek ise alo 182 numarasını arayarak randevu alabilmenizdir. Son olarakta sabah erkenden hastaneye gitmenizi tavsiye ederek randevu alabilirsiniz. İnternet üzerinden randevu alabilmek için ilgili siteye giriş yaptıktan sonra randevu ala tıklayıp yeni üye ol butonuna basmalısınız. Bu adımdan sonra sizden sırasıyla T.C kimlik numaranız, adınız, soyadınız, cinsiyetiniz, doğum yeriniz, doğum tarihiniz, babanızın adı, annenizin adı, telefon numaranız, sabit bir telefon numarası ve siteye daha sonralarda da giriş yapabilmek için kullanacağınız sizin tarafınızdan belirlenen parolanız istenecektir. Sizden istenen bilgilerin hepsini doldurmak zorunda değilsiniz. Bilgilerin yanında (*) işareti olan bilgileri doldurmanız yeterlidir. Ancak randevunuzla ilgili kalıcı bilgi istiyorsanız zorunlu olmadığı halde e-posta adresinizi vermenizi tavsiye ederiz. Bu bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde girdikten sonra kaydet tuşuna bastığınızda SSK-SGK randevu alma sitesine üyeliğiniz tamamlanmış olacaktır. Bu işlemlerden sonra ihtiyaç anında sadece T.C. kimlik numaranız ve parolanızla birlikte istediğiniz şehirde istediğiniz hastanenin istediğiniz doktorundan randevu alabilirsiniz.

SGK SSK Rapor Girişi Nasıl Yapılır?

SGK SSK rapor girişi uygulaması işverenler için uygulamaya konmuştur. SGK SSK rapor girişi ile SGK'ya gitmeden online bir biçimde rapor almış çalışanınızın bilgilerini internet üzerinden girebilirsiniz. SSK rapor girişi ile ilgili daha fazla bilgi almak için aşağıdaki linke tıklamanız yeterli olacaktır.

SSK İşyeri No Sorgulama Nasıl Yapılır?

SGK SSK işyeri numaranız devlet tarafından yapılan herhangi bir kontrolde sizin için gerekli olacaktır. Şimdilik sadece İstanbul'daki işyerleri için yapılan www.ito.org.tr adresiyle işyeri sicil numaranıza ulaşabilirsiniz. Peki diğer işyerleri SGK SSK işyeri sicil numaralarını nasıl öğrenecekler. Bunu aşağıdaki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.

SSK NEDİR?

SGK-SSK, Sosyal Sigortalar Kurumunun kısaltmasıdır. SGK-SSK günümüzde birçok vatandaşın yardımına koşar. SGK-SSK yani Sosyal Sigortalar Kurumu;  yardıma ihtiyacı olan, geliri düşük ailelerin başka kişilere muhtaç olmadan kendi geçimlerini sağlayabilmeleri için yardım amaçlı kurulmuş bir kurumdur. SGK-SSK sayesinde hastanelerde herhangi bir ücret ödemeden vatandaşlar muayene olabilmektedir. SGK-SSK kurumuna bağlı olmadıkları takdirde hastanede muayene ücreti, tahlil ücreti ve röntgen ücreti gibi birçok ücret ödemek zorunda kalacaklardı. Vatandaşın muayene ve hastane masrafları bağlı olduğu bu SGK-SSK kurumu tarafından devletten aldığı para ile karşılanmaktadır.

SGK-SSK kurumundan belirli bir süre sonra emekli de olabilirsiniz. Sigortalı olarak SGK-SSK kurumuna bağlılığınızda belirli şartları yerine getirdikten sonra emekli olabilirsiniz. Her çalışan vatandaşın gelecek adına hayali emekliliktir. SGK-SSK kurumuna ait emeklilik şartları tamamlaması gereken yaş, tamamlanması gereken prim ödeme gün sayısı ve tamamlanması gereken sigortalılık süresi şeklinde üç ayrı kategoride incelenmektedir. 

SGK NEDİR?

SSK-SGK, Sosyal Sigortalar Kurumunun kısaltılmış halidir. İnsanların çalışma hayatında da yaşlandıklarında da yaşam kalitesini etkileyecek olan en önemli etken sosyal güvence içinde olmaktır. Sosyal güvenlik, vatandaşların kazanmış olduğu gelirlerini göz önünde bulundurmadan toplum huzurunu bozan sosyal tehlikelerin vermiş olduğu zararlardan primli veya primsiz olarak, vatandaşın sosyal tehlikeler sonucunda kurtarılma güvencesidir. Ülkemizde sosyal güvenlik hakkı Anayasamızın 60. Maddesinde belirtilmiştir. Anayasamızın 60. Maddesi “Herkes sosyal güvenlik hakkına sahiptir. Devlet bu güvenliği sağlayacak gerekli tedbirleri alır ve teşkilatı kurar” hükmüdür.
Sosyal güvenlik kavramı yani SSK-SGK, mesleki veya sosyal risk sebepleri yüzünden geliri veya kazancı azalmış olan vatandaşların başka kimselere muhtaç olmadan, geçinme ve yaşama ihtiyaçlarını sağlayan bir sistem olarak da tanımlanır.

Geçtiğimiz yıllar içerisinde SSK-SGK yeniden düzenlenmiş ve eşit ve adil bir yapıya kavuşturmak amacı ile yenilikler yapılmıştır. 2006 yılında farkı vatandaşlara hitap eden SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı kurumları tek bir çatı altında yani SSK-SGK çatısı altında toplanmıştır.

SSK-SGK kurumuna bağlı olarak da emeklilik haklarından faydalanabilirsiniz. Denildiği gibi SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı kurumları SSK-SGK çatısı altında toplanmaktadır. Bağlı olduğunuz bu kurumlardan herhangi birisine ait çalışmalarınızı devam ettirip emeklilik şartlarını tamamladıktan sonra emeklilik hakkınızı kullanabilirsiniz. SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı emeklilik şartları hepsi için farklıdır. Ortak olan sadece hepsinde de tamamlanması gereken yaş, tamamlanması gereken hizmet süresi ve tamamlanması gereken prim ödeme gün sayısı vardır. Yalnız bu şartlar her kurum için farklı belirlenmektedir. Kadınlar için ve erkekler için de farklılık göstermektedir. SSK-SGK çatısı altında toplanan tüm bu kurumlardan bağlı olduğunuz kuruma ait olan emeklilik şartlarını öğrenebilir, ne zaman emekli olacağınız konusundan tahmini bir hesaplama yapabilirsiniz.

Vatandaş SSK-SGK çatısı altında toplanan  kurumlardan bağlı olduğu kurumun üç kategoride altındaki şartları yerine getirdikten sonra emekli olabilir. Vatandaş bağlı olduğu kurumunda belirli bir süre geçirip emeklilik şartları tamamlandıktan sonra SSK-SGK vatandaşa ödediği prim miktarına bağlı olarak emeklilik maaşı bağlar.  Tüm bunlar sayesinde vatandaş SSK-SGK’ya bağlı olan kurumlardan herhangi birine bağlı olduğu sürede ve emeklilik döneminde vatandaşlar başka kişilere muhtaç olmadan hayatına devam edebilir. SSK-SGK yani Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olarak vatandaş hem devlet güvencesi altına girmiş hem de sırtını devlete yaslamış olacaktır.

YORUMLAR 15
  • kayamıl 8 yıl önce Şikayet Et
    bu aldınız paralar haram zıkım olsun size açın artık sunu neyın pesındesınız zaten somurdunuz mılletı daaha ne ıstıyonuz
    Cevapla
  • emin yıldız 8 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun.ara ara 10 gundur deniyorum.giremedim.koskoca türkiye cumhuriyeti nin bir kurumuna yakışır mı bu.Bu insanlar binlerce lira para alıyorlar bu işler icin.haram olsun.yurd dışındayım.Türkiye de olsak öyle böyle girebilirim.ama burda olmuyor.Eger işveren yatırmazsa bizim burda durmamızın anlamı yok.ama göremiyoruz.
    Cevapla
  • maholo 8 yıl önce Şikayet Et
    ssk prim sogulamaya neden girimiyo .........................................................................................
    Cevapla
  • kamil 8 yıl önce Şikayet Et
    bu ssk hizmet dökümüne niye girilmiyor
    Cevapla
  • ali bey 8 yıl önce Şikayet Et
    Slm ben isim vermek istemiyor askeri ücret 1500 istiyorum hepimiz çok sevinir lütfen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!