Etol Fort ilacının yan etkisi var mı

Sağlık Bakanlığı, kalp krizine neden olduğu savunulan ve ABD’de yasaklanan etodolak etken maddesi içeren 'Etol Fort' isimli ilaçla ilgili iddialara yanıt verdi.

Etol Fort ilacının yan etkisi var mı
Etol Fort ilacının yan etkisi var mı
GİRİŞ 21.02.2006 18:36 GÜNCELLEME 21.02.2006 18:36
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Bakanlık, ilacın yan etkilerinin kesinleşmediğini açıklarken, geri çekilmesinin objektif koşulların oluşmasıyla gerçekleşebileceğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığı, kalp krizine neden olduğu savunulan ve ABD’de yasaklanan etodolak etken maddesi içeren 'Etol Fort' isimli ilaçla ilgili iddialara yanıt verdi.Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Türkiye’de satışına izin verilen bütün ilaçların uluslararası referanslara uygunluk gösterdiği belirterek, ilaçların yan etkilerinin zaman içinde oluşabildiği kaydedildi.

İlaçları kullanırken yaş, cinsiyet ve gebelik gibi durumlara dikkat edilmesinin önemine değinilen açıklamada, etodolak etken madde içeren ağrı kesici ilacın, geçen yıllarda tüm dünyada geri çekilen romatizma ilaçlarıyla benzer yönlerinin kesinleşmediği ifade edildi.

İlacın piyasaya arzından bu yana ilaç güvenliğinin İzleme ve Değerlendirme Merkezi tarafından takip edildiği belirtilen açıklamada, bu gibi ilaçların geri çekilmesinin ancak objektif koşullar gerçekleştiğinde söz konusu olabileceği bildirildi.

YORUMLAR 17
  • Zeki Tokat 16 yıl önce Şikayet Et
    Galiba Bunlar, Konservatuar Eğitimi almışlar!... Tutarsızlık örnekleri sergiliyerek, nasıl antipatik olunuru oynuyorlar!..
    Cevapla
  • Mehmet BOZKURT 16 yıl önce Şikayet Et
    sevgili kardeşlerim AHMET KEKEÇ ve yorum yapan AYDIN KARAMAN a. Denedim....Olmuyor...demeniz bile büyüklüğünüzü gösterir Ahmet Kekeç.siz AYDIN KARAMAN bey,yaşınız çok küçük galiba.CHP ile SP yi aynı yerde görüyorsunuz...
    Cevapla
  • armada karma 16 yıl önce Şikayet Et
    KOMUTAN\'\"M\". Çok kötü örnek oldu. Kafası kızan ast, üstüne \"Emredersin Komutan\" derse HİİİÇ şaşırmasınlar...
    Cevapla
  • ENGELLİ KOŞU 16 yıl önce Şikayet Et
    Onlar kadar uzlaşmacı olamayız. AK Parti’den ve Cumhurbaşkanından tarafsızlık falan istiyorlar..! Nasıl bir tarafsızlık anlayamadım??! Alışkanlıkları olduğu üzere, millete CHP’li liği dayatmak mı? Veya “din ve Müslüman karşıtlığını sürdürmeyi mi?... Milletin kutsalına ambargo mu? AK Parti’nin Ülke’yi batırıp, bitmesini mi? Bu tarafsızlık dedikleri nasıl bir şey? Kapıcıdan fiş mi?... Daha fazla oy alan dururken 2 oy alanı rektör yapmak gibi bir şeyse eğer, kusura bakmayın, bizimkiler bu kadarısını yapamazlar...
    Cevapla
  • ENGELLİ KOŞU 16 yıl önce Şikayet Et
    YERE BATSIN!. Eşleri birbirlerinden ayırdılar... Ne daveti?! İşkence yaptılar! Hayal oldu gülmek, çok ağlattılar.. Kasap mıdır bunlar?! Kıyım kıyım doğradılar! Eşin evinde giryan bırakıp gelme sakın! Ne zalım mış davetiyen! Yere batsın! YERE BATSIN!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?