43 yıl sonra görmeye başladı

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk kornea nakli ameliyatı gerçekleştirildi.

43 yıl sonra görmeye başladı
43 yıl sonra görmeye başladı
GİRİŞ 12.02.2016 17:19 GÜNCELLEME 12.02.2016 17:19

Geçen hafta yapılan ve yaklaşık bir buçuk saat süren ameliyat sonrası Op. Dr. Ahmet Kırgız, uzun zamandır hastanede kornea nakli yapılması için çalışıldığını, bununla ilgili sırada bekleyen çok kişinin olduğunu söyledi. Çapa Tıp Fakültesi'nin göz bankasıyla yapılan protokol çerçevesinde ilk kornea nakli gerçekleştirildi.

"İlerleyen haftalarda daha iyi görecek"

Elmast Demir'in durumunun şu anda çok iyi olduğunun altını çizen Op. Dr. Kırgız, "Hastamız 10 yaşındayken, bir göz enfeksiyonu nedeniyle sağ gözde görme yeteneğini kaybetmişti. Şu anda ameliyatın birinci haftasında olmasına rağmen gayet iyi görmekte. Bundan sonra ilerleyen haftalarda görmesinde daha da artış bekliyoruz. Bu bir ilk oldu. Bundan sonra da bu hastalarımız inşallah bize gelmeye devam edecekler ve hastanemiz bu hastalar için umut ve ışık kaynağı olmaya devam edecek." dedi.

Hastanenin ilk kornea nakli

Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Ahmet Yaser Müslümanoğlu ise "Bugün Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi için güzel günlerden biri. 6-7 senelik yeni bir Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmamıza rağmen, bir nakil gerçekleştirdik. Biz hastanemizdeki ilk kornea naklini gerçekleştirdik. Bu nakiller için çok hasta sırada bekliyor. 3 bin 500, 4 bin kornea nakli bekleyen hasta var." şeklinde konuştu.

Elmast Demir de doktorlarına çok teşekkür ederek, "53 yaşındayım. 10 yaşından beri bu gözüm görmüyordu. Hocalarım sayesinde gözüm görüyor" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı