Tarçınlı yoğurt kilo verdirir mi?

Kilo verme sürecinde olanlar için en zorlu zamanlar ara öğünlerde ihtiyaç duyulan atıştırmalıklardır. Aynı zamanda metabolizmaya ve yağ yakmaya faydalı besinler de bu süreçte önemlidir. Bu konuda devreye giren yağ yakma mucizesi yoğurt ve iştah azaltıcı tarçın, bulunmaz bir ikili olur. İşte, kilo vermeye yardımcı tarçınlı yoğurdun inanılmaz etkileri...

Tarçınlı yoğurt kilo verdirir mi?
Tarçınlı yoğurt kilo verdirir mi?
GİRİŞ 14.11.2017 13:48 GÜNCELLEME 05.02.2020 16:05

Sağlığımıza yaptıkları mucize faydalarla soframızdan eksik olmaması gereken yoğurt ve tarçın karşımından oluşan tarçınlı yoğurt kürü etkileriyle şaşırtıyor. Peki, tarçınlı yoğurt zayıflatır mı? Tarçınlı yoğurdun vücudumuza yararları nelerdir?

tarçın faydalar

Yüzyıllardır şifa kaynağı olan tarçın ve yoğurt...

Doğal şifa kaynaklarından tarçın, uzun yıllardır hem gıda hem ilaç olarak kullanılan mucizevi bir baharattır. Yaşlanmayı önleyen tarçının vücuda yaptığı en büyük etki, sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olmasıdır. Tarçın bunun yanında kolesterol ve yüksek kan şekerini dengeleme de etkilidir. Metabolizmadaki şeker ve yağı da gerekli seviyelerde tutmaya yardımcıdır.  

Yoğurt ise, kültürümüzün en özgün ürünlerindendir ve bünyesinde şifa taşır. Her gün bir kase tüketilen yoğurt, vücudun ihtiyacı olan çinko ve demiri karşılamaya yeter. Kilo verme sürecinde düzenli olarak yoğurt tüketen kişide karın yağlanması kısa sürede geçer. Yoğurt içeriğinde bulunan amino asitler ve kalsiyum ile yağ yakımı ve metabolizma üzerinde oldukça etkindir. Bunun yanında bağırsak enfeksiyonlarına sebebiyet veren zararlı bakterilerin dışarı atılmasını sağlayarak oluşumunu da engeller. 

Ara öğünlerin baş tacı; "Tarçınlı yoğurt!"

Görüldüğü üzere mide ve bağırsak üzerinde yüksek ihtisas sahibi yoğurt ve tarçın, bir araya geldikleri vakit, mide rahatsızlıklarına, hazımsızlığa inanılmaz derecede iyi gelir. Ara öğünlerinizin baş tacı olacak tarçın ve yoğurdu hazırlamak için bir kase yoğurda iki tatlı kaşığı kadar tarçını karıştırmanız yeterli olacaktır. Arzuya göre elma dilimleri ve cevizle de ara öğününüzü zenginleştirebilirsiniz...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar